Obavijesti

News

Komentari 104

Slovenski premijer o arbitraži: 'Neprihvatljiva odluka Hrvata'

Slovenski premijer o arbitraži: 'Neprihvatljiva odluka Hrvata'
1

Zoran Milanović i Miro Cerar održali su kratak sastanak o arbitraži. 'Svatko je pojasnio svoje stajalište nakon čega smo se razišli', kazao je slovenski premijer

VIDEO

Hrvatski i slovenski premijer u četvrtak su na konferenciji o zapadnom Balkanu u Beču održali kratki sastanak na kojem su razgovarali o arbitražnom postupku, javlja RTV Slovenija.

- Svatko je pojasnio svoje stajalište nakon čega smo se razišli - kazao je slovenski premijer Miro Cerar te dodao kako obje države ustraju pri svojim stajalištima

Istaknuo je kako arbitražni postupak teče i dalje te treba pričekati odluku Arbitražnog suda koja će biti obvezujuća za obje strane.

Milanović: Razgovarali smo, nismo pregovarali

Nakon završetka summita o zapadnom Balkanu u Beču i Milanović se dotakao sastanka s Cerarom. 

- Razgovarao sam sa svojim kolegom Mirom Cerarom u četiri oka pola sata, razgovarali smo, nismo pregovarali, pozicije su jasne, njihove i naše, ali to ne bi trebalo pomutiti naše dobre odnose, i osobno dobre, ali to je manje bitno - rekao je hrvatski premijer.

'Imamo puno istomišljenika koji smatraju da hrvatska odluka nije prihvatljiva'

Cerar i slovenski ministar vanjskih poslova Karl Erjavec slovensko su stajalište oko arbitražnog spora danas predstavili i drugim sudionicima današnje konferencije.

- Ukazali smo da je sporazum valjan i da sud nastavlja sa svojim radom. Očekujemo da će sve države poduprijeti da se sporazum provede do kraja. Sigurni smo kako imamo puno istomišljenika koji smatraju da hrvatska odluka u ovom slučaju nije prihvatljiva - kazao je Cerar.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 104
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.