Obavijesti

News

Komentari 46

Martinčević podržava Čačića: Vodstvo stranke je nekorektno

Martinčević podržava Čačića: Vodstvo stranke je nekorektno
4

HNS-ovka Natalija Martinčević smatra da je odluka nestatutarna. Tvrdi da se vrh stranke ponio nekorektno. Čačić zasad nije komentirao slučaj, a vjerojatno ni neće

VIDEO

Saborska zastupnica i varaždinska dogradonačelnica Natalija Martinčević dala je otvorenu podršku Radimiru Čačiću. Vjeruje da nije bilo nikakvog temelja za njegovo izbacivanje iz stranke.

- Čitajući Statut nisam uspjela pronaći niti jedan temelj za ovakvu odluku. Neutemeljeni medijski napisi, koje su neki akteri i opovrgli, ne mogu biti razlog za sankcije - kazala je Martinčević Tihomiru Ladišiću u današnjoj emisiji "Dnevni red" na 24sata TV.

Ponašanje stranke nekorektno

Martinčević smatra da je odluka HNS-ova vrha nestatutarna, a odnos prema Čačiću koji se nije u mogućnosti braniti krajnje nekorektan. S detaljima Čačićeva  navodnog sastanka sa zagrebačkim gradonačelnikom Milanom Bandićem nije upoznata. Jesu li postojali neki javnosti nepoznati, unutarstranački razlozi, Martinčević nije sigurna.

- Stranka ih dosad nije prezentirala članstvu. Možda ćemo uskoro doznati -rekla je Martinčević te dodala da joj je najviše žao što se nije poštivala demokratska procedura.

Sjeverozapad dao podršku

Iako je predsjedništvo varaždinskog i međimurskog HNS-a Čačiću dalo podršku, vrh stranke se oglušio. Međimurci su na jučerašnjoj sjednici jednoglasno s 22 glasa podržali Čačića, a isto su učinili i Varaždinci 10. listopada. 

- HNS kao stranka već 20 godina zagovara demokraciju i demokratske procedure, žao mi je da se toga nije držala kod donošenja ove odluke. Varaždinsko predsjedništvo je u listopadu razgovaralo o Čačiću, no kasnije se više nije raspravljalo o njegovom slučaju. Bilo je inicijativa da raspravlja i županijska skupština, ali to se nažalost nije dogodilo -rekla je Martinčević.

Dokazi kvalitetnog rada

Varaždinska dogradonačelnica tvrdi kako Čačić ima snažnu podršku članstva sjeverozapadne Hrvatske. Dokazi o njegovom kvalitetnom radu više su nego očiti, a među njima Martinčević navodi uspjeh na parlamentarnim izborima, ulazak u Vladu gdje je Čačić inicirao velik broj uspješnih projekata te osigurao razvoj sjeverozapadne regije.

- Kada je ušao u Vladu izborio se za ključne stvari u našem kraju, omogućio je financiranje javno privatnog partnerstva, besplatan prijevoz srednjoškolcima, kredite studentima, razvoj turizma. Građani su mu dali podršku jer prepoznaju rezultate, rad i projekte.

Problemi počeli otkad je u zatvoru

Komentare Vesne Pusić da su komunikacijski problemi s Čačićem nastali dok je još bio u Vladi Martinčević smatra neutemeljenim. Tvrdi da je teško ne primijetiti Čačićeve dosadašnje uspjehe i rezultate, a vjeruje da su problemi nastali otkad je otišao u zatvor i prestao komunicirati.  Za razliku od predsjednice stranke koja kaže da se s Čačićem nije čula, ostali članovi redovno s njim komuniciraju.

- Koliko znam slobodnim vikendima komunicira sa stranačkim i nestranačkim kolegama, prijateljima. Velik broj ljudi mu je odlučio u tako teškom trenutku dati podršku.

O daljnjim koracima stranke Martinčević nije informirana. Izbačeni Čačić nije komentirao odluku, a Martinčević vjeruje da će tako i ostati. Odluči li uložiti žalbu na odluku, slučaj bi mogao završiti na Upravnom sudu. 

Povratak u politiku?

Varaždinska dogradonačelnica dodaje da Čačić ima velike političke ambicije te koliko je njoj poznato nakon izlaska iz zatvora sigurno se namjerava vratiti u politiku.

-On je jaka politička figura i ima snažnu podršku građana. Pun je novih ideja i projekata koje će htjeti realizirati, koliko ga poznajem postoji i velika mogućnost da se to dogodi.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 46
VIDEO

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!
NOVA KOALICIJA

Što je sad ovo? Čak tri partnera HDZ-a idu na europske izbore s ovim oporbenim strankama!

HSLS i HNS su na parlamentarnim izborima bili na listi s HDZ-om i dosad su im čuvali leđa u vladajućoj većini. Jednako kao i SDSS. Ali za ove izbore su formirali blok s onima koji ne žele čuti za podršku HDZ-u

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'
BURNA PRESICA PENAVE

'Izborit ćemo se da svako srpsko selo ima sve što i hrvatsko. Ali SDSS je nama neprihvatljiv!'

SDSS i Možemo! su nam neprihvatljivi partneri. Sa svima drugima se razgovora.  Pravi razgovori su tek krenuli s jučerašnjim danom, kaže Penava
Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament
ŽELE NAPUSTITI STRANKU?

Što se to kuha u Mostu? Svađa supružnika Raspudić i Miletića oko liste za Europski parlament

Potvrde ni demantija ovih informacije još nema, a nitko od dužnosnika Mosta ne odgovara na telefonske pozive.