Obavijesti

News

Komentari 262

Slučaj Mercedes: Istraga zbog imovinske kartice Karamarka

Slučaj Mercedes: Istraga zbog imovinske kartice Karamarka
1

Povjerenstvo će tražiti da se i službeno utvrdi jesu li Karamarko i Ana Šarić u vanbračnoj zajednici duže od tri godine. Karamarko tvrdi da je to izmišljena afera

VIDEO

Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa pokreće istragu oko imovinske kartice Tomislava Karamarka zbog skupocjenog Mercedesa koji je u vlasništvu njegove partnerice Ane Šarić, javlja RTL Direkt. Povjerenstvo će tražiti da se i službeno utvrdi jesu li njih dvoje u vanbračnoj zajednici duže od tri godine.

- U imovinskim karticama gospodina Karamarka gospođa Šarić zasad se ne spominje. Utvrđivanje trenutka ili razdoblja u kojem je nastala izvanbračna zajednica i nije tako jednostavno. Povjerenstvo bi moglo dobiti podatke od nadležnih tijela da izvanbračni partneri žive u životnoj zajednici ili da su prijavljeni na istoj adresi duže od tri godine pa bi na temelju tih podataka Povjerenstvo moglo donositi zaključke o tome. Možemo tražiti podatke od MUP-a o prijavljenim adresama dužnosnika ili boravišta, prebivališta. Ono što načelno mogu reći jest da se propis pravovremenog i istinitog izvještavanja o stanju dužnosnika smatra jednom od težih povreda Zakona o sprečavanju sukoba interesa za koje Povjerenstvo izriče i nešto strože kazne u odnosu na neke druge povrede u rasponu od 2.000 do 40.000 kuna - kazala je za RTL Direkt predsjednica Povjerenstva Dalia Orešković.

Kada je RTL za komentar upitao predsjednika HDZ-a bio je vidno nervozan. Prvo se okrenuo i otišao, ali se onda ipak vratio i za izmišljanje afere optužio suprotni politički tabor.

- Ma joj dajte pustite to! Oprostite, gledajte, to su takve stvari koje se koriste u predizborne svrhe, kojima se želi zasjeniti ovo što radi ministar Miljenić - na cesti dijeli radna mjesta i tako. Tako da je to deplasirano uopće i pitati i odgovarati - odgovorio je Karamarko RTL-u.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 262
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'
FELJTON: ČERNOBIL, 2. DIO

'Ovo je most smrti, svi koji su stajali tu jako brzo su umrli...'

Hrvatski znanstvenik Zdenko Franić posjetio je Černobil i stajao na mjestu s kojeg su stanovnici Pripjata promatrali plamen nakon eksplozije u nuklearnoj elektrani. Svi ti ljudi s mosta završili su u agoniji...
Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'
NAKON SJEDNICE VLADE

Plenković opleo: 'Milanović i korumpirani SDP vabe DP'

Šef HDZ-a i tehnički premijer Andrej Plenković drži presicu nakon sjednice vlade. Istaknuo je da je HDZ-ova borba protiv korupcije snažna.