Obavijesti

News

Komentari 178

Stranački kadar: Halo, kume, ima li kakvog posla za mene?

Stranački kadar: Halo, kume, ima li kakvog posla za mene?
4

FOTELJAŠI: Novi direktor tvrtke Elektroistra je šef porečkog HNS-a, ekonomist Zvonko Liović. On je blizak s resornim ministrom gospodarstva Ivanom Vrdoljakom

VIDEO

Na javni natječaj krajem siječnja za imenovanje direktora Elektroistre Pula, kako pouzdano doznajemo, prijavilo se sedam kandidata, među kojima su četvero magistara elektrotehnike s višegodišnjim iskustvom u elektrosustavu, inženjer elektrotehnike i pravnica, svi zaposlenici Elektroistre, te ekonomist zaposlen u TE Plomin Holdingu.

Uz šest kandidata iz pulske Elektroistre, na natječaj se javio i ekonomist Zvonko Liović iz Poreča, dotad na poziciji direktora Plomin Holdinga i prvi čovjek porečkog HNS-a. Natječaj je, uvjeravaju upućeni, skrojen baš po mjeri Liovića. U natječaju je bilo navedeno da je poželjno da kandidat ima završen fakultet ekonomije, najmanje godinu dana radnog iskustva na rukovodećoj poziciji i barem godinu dana radnog iskustva u energetskom sektoru.

Jedino je Liović od svih kandidata zadovoljavao baš sve uvjete natječaja.Ekonomiju je diplomirao u Osijeku prije dvije godine, a godinu dana je radio u energetskom sektoru, i to na čelnome mjestu Plomin Holdinga s kojim, tvrde upućeni, bivše tvrtke Lioviću bliskog ministra gospodarstva Ivana Vrdoljaka imaju unosne poslove.

- Natječaj je licemjerna pljuska zdravoj pameti. Insceniran je i namješten. Tu je na djelu sprega klijentelizma te trgovanje utjecajem i interesima HNS-a i IDS-a, koji su nam već poturili Krizmanića i hoće ponoviti slično - rekla nam je zaposlenica pulske Elektroistre i prije nego što je Liović službeno imenovan na mjesto direktora.

- Natječaj je prilagođen njemu unatoč tome što imamo 10-ak magistara znanosti elektrotehnike i 30-ak diplomiranih inženjera elektrotehnike koji su cijeli radni vijek proveli u Elektroistri te su upoznati s energetskom mrežom Istre. Svi ti ljudi s iskustvom zadovoljavaju uvjete natječaja, ali se ne žele prijaviti jer je na djelu obična farsa i političko uhljebljivanje za nekoga za koga je poželjno da ima barem godinu dana iskustva u energetskom sektoru - rekao je ogorčeni zaposlenik pulske Elektroistre. U HEP-u su nam jučer potvrdili da je Liović imenovan na navedeno radno mjesto, no tvrde da nema govora o pogodovanju.

Postavili su direktora s krivotvorenom diplomom

Valtera Krizmanića (58) iz Poreča postavili su krajem 2013. za direktora Elektroistre. Poslije se ispostavilo da ima lažnu diplomu Elektrotehničkog fakulteta u Sarajevu. Imaju i zaposlenika Bogoslava Peteana koji 18 godina nije došao na posao jer je iščašio mali prst.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 178
VIDEO

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!
ČESTITKE!

Osvojen je Eurojackpot od 120 milijuna eura. Dva vrijedna dobitka idu i u Hrvatsku!

Vrijedni dobici odlaze igračima Hrvatske Lutrije iz Osijeka i s otoka Krk
Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'
NAPISALA SVOJE ISKUSTVO

Splićanka odvela kćer u bolnicu, još ne može doći k sebi: 'Pitala sam se, ok ljudi, čemu sve to?'

Došli smo u popodnevnim satima, svi, ali baš svi su bili maksimalno angažirani oko moje kćeri. Do te mjere kad sam pomislila: 'Ok, ljudi, to je samo mali prst. Čemu toliki angažman, napisala je