Obavijesti

News

Komentari 117

'Možda Milanović ide Bandiću na konzultacije u Remetinec'

'Možda Milanović ide Bandiću na konzultacije u Remetinec'
9

Švaljek nije htjela reći hoće li raskinuti ugovor sa CIOS-om zbog uhićenja Bandića i Petra Pripuza. Nije htjela ni odgovoriti hoće li se konzultirati s gradonačelnikom

VIDEO

Kao što vidite iz ove naše zajedničke konferencije, uspostavili smo redovno funkcioniranje Gradske uprave i Gradske skupštine, poručili su predsjednik skupštine Darinko Kosor i Bandićeva zamjenica Sandra Švaljek. Zajedničku pressicu održali su u četvrtak u Staroj gradskoj vijećnici. Dan ranije su na zajedničkom operativnom sastanku dogovorili da idu u pripremu nacrta proračuna za 2015. 

- Očito ima onih koji bi htjeli da imamo šestomjesečnu krizu, ali to se neće dogoditi. Grad i dalje normalno funkcionira i nereda neće biti - rekao je Kosor i dodao kako Sandri Švaljek daje jasnu i nedvosmislenu podršku. 

- Proračun za 2015. doživjet će određena unaprjeđenja u odnosu na prošlu godinu i bit će donesen - potvrdila je i Švaljek. No, nije rekla o kojim se točno izmjenama radi.

- Proračun radimo pod velikim pritiskom jer s nacionalne razine nema smjernica za izradu proračuna - rekla je. Dodala je da izmjena u upravi Holdinga neće biti, ali i da očekuje potvrdu trgovačkog suda da se Danijela Franić imenuje privremenom upraviteljicom. 

Nije odgovorila na pitanje hoće li posao s CIOS-om biti raskinut.

- Ne mogu vam odgovoriti. Pošaljite upit - rekla je, a isto je bilo i s odgovorom na pitanje hoće li ići na konzultacije u Remetinec. Upleo se Kosor.

- Možda sad premijer Zoran Milanović ide na konzultacije budući da je izjavio kako je Bandić najbolji kandidat kojeg grad Zagreb ima - rekao je aludirajući na Milanovićevu izjavu od prije nekoliko godina. 

'Sigurno mogu dobro voditi Zagreb'

Policija je sinoć pretresla Bandićevu vikendicu u Slavagori kraj Samobora, a Bandićev odvjetnik kazao je da nisu pronašli ništa spektakularno.

Kad su ga uhitili, Švaljek je kazala kako će Grad nastaviti normalno funkcionirati.

- Znam da ste navikli na gradonačelnika koji je drugačiji od mene, na njegovu energiju i elokventnost. Ja sam drugačijeg karaktera i temperamenta, ali sam sigurna da mogu kvalitetno obavljati posao, kazala je nedavno Švaljek. 

Sanjin Strukić/PIXSELL

"Rado bih vidjela Bandića"

Nakon konferencije izjavu je dala i bivša Bandićeva zamjenica Jelena Pavičić Vukičević.

- Kao i sve ostale i mene su uhićenja iznenadila iako smo bili svjesni da se vode određene istražne radnje. Mnogi su moji kolege davali izjave, no ništa nije upućivalo na to da će se priča razvijati u ovome smjeru. Mi smo u našem mandatu radili najbolje što smo mogli u izrazito teškim okolnostima, u okolnostima kad smo svi bili izbačeni iz stranke, u okolnostima gdje u Skupštini nismo imali nijednog zastupnika - rekla je.

Nije htjela odgovoriti je li je kontaktirao netko od istražitelja. 

- Kao što znate, svi oni koji idu na takve razgovore potpisuju izjavu o tajnosti - objasnila je. 

Što se tiče funkcioniranja Grada, naglasila je kako je imperativ proračun za 2015. godinu.

- Ne bojim se gubitka potpore, ali bih i istaknula da su već iduće godine u pripremi predsjednički izbori i parlamentarni izbori. To će možda utjecati na situaciju, ali o tome kasnije - kaže. Ne vidi razloga da ide kod Bandića na konzultacije. 

- Ne na konzultacije, ali rado bih ga vidjela. Bila sam gradonačelnikova suradnica 18 godina - zaključila je.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 117
VIDEO

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti
IZBORI 2024.

Grlić Radman neće biti ministar vanjskih poslova?! Doznajemo tko bi ga trebao naslijediti

Predsjednik Republike Hrvatske Zoran Milanović primio je predsjednika Vlade Republike Hrvatske i predsjednika HDZ-a Andreja Plenkovića u okviru Ustavom predviđenog postupka za davanje mandata za sastavljanje Vlade Republike Hrvatske

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'
INTERVJU ZA 24SATA

Glavne sestre KBC-ova o situaciji u bolnicama i plaćama: 'Ima nas premalo, ali odlučile smo ostati'

Plus+ Ne znam jesu li ljudi svjesni u kakvoj smo situaciji sad, a u kakvoj ćemo tek biti za 10 godina. U medicinske škole se upisuje premali broj učenika - otkriva nam glavna sestra KBC-a Split.
Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'
POGLEDAJTE VIDEO

Plenković došao sa 78 potpisa! Milić na pitanje jesu li dobili mandat kratko rekao: 'Jesmo'

Nakon što se sastao s Milanovićem, predsjednik mu je kratko rekao: 'Evo, radi klima'. Predaja potpisa trajala je svega 15-ak minuta, a glasnogovornik Milić je na pitanje 'Jeste li dobili mandate' kratko odgovorio 'Jesmo'.