Obavijesti

News

Komentari 324

Teške riječi i niski udarci: Kako se 'časte' premijer i šef oporbe

Teške riječi i niski udarci: Kako se 'časte' premijer i šef oporbe
5

Premijer Zoran Milanović i šef HDZ-a Tomislav Karamarko u zadnjih mjesec dana nervozno nasrću jedan na drugoga i žestoko se obračunavaju preko medija..

VIDEO

Predizborna groznica je počela. Lideri dvije najveće političke stranke krenuli su u otvoreni rat riječima. U zadnjih mjesec dana ne prestaju rigati vatru jedan na drugoga. A to je tek početak..

POGLEDAJTE VIDEO: Izjave kojima se Milanović i Karamarko 'časte'

Pokretanje videa...

24sata Video 00:41

'Izađi iz mišje rupe!'

Najprije je početkom rujna za vrijeme posjeta Splitu  gostujući u programu Radio Dalmacije, premijer Zoran Milanović komentirao izjavu čelnika HDZ-a, Tomislava Karamarka da na izbore treba izaći što prije te da će HDZ pobijediti:

- On navodno želi biti hrvatski premijer. Mislim da je vrijeme da izađe iz te mišje rupe u kojoj se sakrio. Znate onu pjesmu od Rundeka, izađi i bori se, u ovom gradu ima mjesta ili nema mjesta. Neka izađe vani i neka se konačno suoči - kazao je Milanović

Goran Stanzl/Pixsell

Prvi čovjek HDZ-a mu naravno nije ostao dužan pa je komentirajući dva dana poslije Milanovićeve riječi izjavio kako premijeru treba “uličarski obračun”.

- To je ponašanje čovjeka koji zna da ništa nije učinio i da će uskoro izgubiti izbore... Premijer Milanović je nepredvidljiv i prpošan u svojim izjavama... i sada, čini mi se, lupa sa svih strana kako stigne , a to nije dobro - rekao je Karamarko u Drnišu na Danima pršuta.

' Zabio sam ti 20 koševa, zabit ću i ovaj 21.!'

Nekoliko dana kasnije gostovao je u radijskoj emisiji "Oporbeni zarez" te poručio Milanoviću da mu priprema konačni poraz

- Znate, vodite 20:0 i onda se javi neki pametnjaković koji misli da ima najveće mišiće na svijetu i kaže - dosta, sad nećemo više ovako, pobjednik je onaj tko prvi zabije koš. Ne, Milanoviću, zabio sam ti već 20 koševa, zabit ću i ovaj 21 . - a ja ću odlučiti kad i na koji način - obrušio se Karamarko na Milanovića.

Patrik Macek/Pixsell

Nije dugo trebalo čekati reakciju predsjednika Vlade. Sad već vidno iziritirani i nervozni predizborni Milanović bez dlake na jeziku u HTV-ovom Dnevniku je kazao:

- Karamarko je politička kukavica i agent banaka, a ne zna ni engleski. Nisam primijetio ni da je neki sportaš, osim tamo gdje se dijelio stranački novac pa se aktivirao - nije ga štedio Milanović

Par dana kasnije Karamarko u intervjuu za Dnevnik HRT-a poručuje Milanoviću da se ponaša kao "pomahnitali Djed Mraz" koji u određenom datumu tuđom karticom koja je u debelom minusu kupuje poklone i dijeli ih zato jer mu to treba za izbore.

'U pravom ratu nije sudjelovao pa sad ratuje sa Srbima'

Karamarko je bio protiv svih poteza koje je premijer Milanović donio u vezi izbjegličke krize

- Volim svoju zemlju i zadnje što želim u ovoj situaciji je da Hrvatska zaradi sankcije zbog njegove neozbiljnosti, neprofesionalnosti, površnosti njega i njegove Vlade. Kada je riječ o sankcijama, najveće sankcije koje je Hrvatska mogla doživjeti jest njegova Vlada i on sam -  rekao je Karamarko te dodao kako je proizveo rat u kojem treba biti heroj. A da je to napravio " valjda zato što u pravom nije sudjelovao"

Pixsell

Uskoro ga je Milanović prozvao da se tajno sastaje s Aleksandrom Vučićem u Zagrebu, a Karamarko je na te prozivke odgovorio "Nevjerojatno je što je čovjek spreman izmisliti i napraviti kako bi se održao na vlasti"

Što sljedeće možemo očekivati od ove dvojice političkih rivala nitko ne zna. Teških riječi sigurno neće nedostajati, a niski udarci će vjerojatno biti i još niži..

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 324
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"