Obavijesti

News

Komentari 105

'Karamarko je dobar iz razloga što ćemo zaista dotaknuti dno'

'Karamarko je dobar iz razloga što ćemo zaista dotaknuti dno'
3

O izboru Karamarka za šefa HDZ-a na 24sata TV-u su raspravljali predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor te Munir Podumljak

VIDEO

Predsjednica DC-a Vesna Škare Ožbolt, predsjednik HSLS-a Darinko Kosor te Munir Podumljak iz udruge Partnerstvo za društveni razvoj su u emisiji "60 minuta s Tihomirom Ladišićem" komentirali u kojem će se smjeru razvijati HDZ nakon izbora Tomislava Karamarka. Podumljak je komentirao kako ne zna u kojoj bi normalnoj zemlji čovjek mogao postati predsjednik stranke kojoj zapravo nikada nije pripadao. Istaknuo je kako Tomislav Karamarko nema niti jednu ideološku izjavu o HDZ-u 

- Mi ne znamo što on želi, koje su njegove javne pozicije prema problemima u društvu. Imamo izbor čovjeka koji skoro pa nikad nije bio u politici, a odjednom je predsjednik stranke. Ne znamo ni što je radio u periodu između 1989. do 1991. godine, jer ni jedna njegova biografija to ne otkriva - rekao je Munir Podumljak. Dodaje kako se postavlja niz pitanja koje je Karamarko do sada uspio izbjeći. 

Darinko Kosor komentirao je Sabor HDZ-a te je rekao kako je i HSLS bio pozvan, ali nisu se odazvali jer smatra kako bi poslali građanima krivu poruku. Kaže kako bi izgledalo da HSLS daje nekakvu podršku HDZ-u te da se sprema neka koalicija, što nije nikako točno. Vesna Škare Ožbolt komentirala je kako situacija u kojoj se našla Jadranka Kosor nikako nije laka.

- Zamislite nju koja je preuzela stranku od Sanadera, koji se jednostavno pokupio, te joj je sve to palo u ruke. Zaista se primila posla. Krenule su one silne afere, Sanaderovo uhićenje itd. Vukla je cijeli niz stvari koje su neugodne. Po mom mišljenju je neke stvari krivo odradila te je predugo čekala. Užasno se naradila, a da li je to bilo dobro to HDZ može govoriti. Naravno da je razočarana, to je jednostavno sudbina. To  će sve sad sjedati na svoje mjesto. Mora proć taj loš period - rekla je Škare Ožbolt. Dodala je kako smatra da Kosor ne bi trebalo micati s mjesta potpredsjednice Sabora, ali smatra i kako bi šef stranke trebao biti šef kluba zastupnika. 

Kosor: Karamarko će postavljati ljude koji su mu odani

Kosor je komentirao kako smatra da će sada Tomislav Karamarko u stranci postavljati ljude koji su mu odani, što je dokazao s tim da nije postavio Kujundžića za svog zamjenika. Ističe kako situacija u HDZ-u sada nije stabilna, ali kaže da će se Karamarko pokušati riješiti svojih istomišljenika. Kosor smatra kako je bivša predsjednica stranke u krivo vrijeme sazvala parlamentarne izbore i nije imala hrabrosti riješiti se dijela ljudi iz stranke. Podumljak kaže kako je jasno da HDZ ne zanima vladavina prava te kako je ključna stvar da Karamarkovu cijelu karijeru obilježava zloporaba položaja i ovlasti. 

- Karamarko je dobar samo iz razloga što ćemo konačno dotaknuti dno, ispod kojeg više nema, a sve kasnije će biti dobro - naglasio je Podumljak. Škare Ožbolt je kazala kako su danas očekivanja građana od politike drugačije te da je sada vruće pitanje gospodarstvo. 

Darinko Kosor komentirao je novo vodstvo HDZ-a te je istaknuo kako mu je Drago Prgomet simpatičan. Smatra kako je on svjetla točka HDZ-a te da je pošten i stručan čovjek. Komentirali su i tko je u politici bolji govornik te su se složili da je aktualni hrvatski premijer svakako bolji govornik od Tomislava Karamarka. Kosor je na to komentirao ironično kako će se "biračima i jedan i drugi vjerojatno obraćati putem video linka jer ni jedan ni drugi ne vole biti pred novinarima". Osim toga, gosti emisije komentirali su i politički program Karamarka te su zaključili kako on mora formirati vladu u sjeni ukoliko namjerava ići prema nacionalnim izborima. 

- Mislim da smo čuli koji je politički program Karamarka. Imat će ljude koji će bdjeti nad nama i to je ta nova neovisnost koja ide u smjeru Sjeverne Koreje. Proveli smo 20 godina demokratizacije i sad očigledno idemo u smjeru Sjeverne Koreje. Narod će biti uvjeren da mu je dobro, a onaj koji se bude bunio će imati sankcije. Ja se veselim tom periodu - zaključio je na kraju Munir Podumljak.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 105
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"