Obavijesti

News

Komentari 179

Svi su u crnom: HDSSB otkrio je 'Slavonsku sokolsku gardu'

Svi su u crnom:  HDSSB otkrio je 'Slavonsku sokolsku gardu'
21

Osim Slavonske sokolske garde, u HDSSB-u tvrde kako pripremaju iznenađenja za 2000 izaslanika, koje treba motivirati za parlamentarne izbore u studenome

VIDEO

Danas se u sportskoj dvorani Zrinjevac u Osijeku održava VII. Sabor Hrvatskog demokratskog saveza Slavonije i Baranje (HDSSB). Na početku Sabora pozdravljena je Slavonska saborska garda HDSSB-a.

Nakon himne, u povodu Dana neovisnosti, održana je minuta šutnje za sve žrtve Domovinskog rata i kao počast prvom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu.

Nakon pozdrava 'Uvijek vjeran' garda se udaljila s pozornice nakon čega su gledatelji pozvani da daju još jedan pljesak za Slavonsku sokolsku gardu.

Burnim pljeskom gledatelji su pozdravili Branimira Glavaša, utemeljitelja HDSSB-a, ali i Dragana Vulina, predsjednika stranke i Vladimira Šišljagića.

PRIJENOS UŽIVO:

VIDEO

Podsjetimo, 24sata otkrili su kako 30-ak mladića već tri tjedna odijeva crne uniforme i vježbaju marširanje pod budnim okom Branimira Glavaša . Riječ je o Slavonskoj sokolskoj gardi HDSSB-a , a video i fotografije iz dvorane u Osijeku izazvale su veliku buru u javnosti. Ipak, Glavaš (59), b ivši general bojnik, šef obrane Osijeka i optuženik za ratni zločin, tvrdi da nije riječ o vojsci već o pripremama upravo za današnji stranački skup.

- Ne znam odakle vam fotografije. Riječ je o pripremama za izvještajni Sabor HDSSB-a, koje se odvijaju u uskom i zatvorenom krugu - bila je prva Glavaševa reakcija. Dan poslije kazao je: ' Nije to vojna postrojba. Sada se u stranci osniva sportsko rekreacijska sekcija koja će biti i redarstvena . Unutarstranačka 'Slavonska sokolska garda' služit će u funkciji sporta i stranke'.

POGLEDAJTE VIDEO:

Pokretanje videa...

24sata 00:46

U HDSSB-u tvrde kako pripremaju iznenađenja za 2000 izaslanika, koje treba motivirati za parlamentarne izbore u studenome.

- Bit će na tom Saboru još detalja, bit će kazalište, ali ne znam sve detalje i ne mogu vam ništa više reći prije četvrtka - dodao je Branimir Glavaš.

Inače, HDSSB-ov slogan u izbornoj kampanji je “Za svoj dom” . Čak su predstavili i modifikaciju grba s tom porukom, koji također podsjeća na vojne ambleme.

Pripadnici njihove trupe odjeveni su u crne odore koje podsjećaju na one specijalnih postrojbi, s kombinezonima i vojničkim bojnim prslucima, a na glavi im stoji beretka ukrašena šahovnicom.

Pokretanje videa...

24sata 00:46

Glavaš je kazao da garda nosi crne uniforme jer djeluju elegantno i svečano.

Na lijevom i desnom rukavu, svaki od 30-ak mladića je imao ambleme. Jedan je grb Slavonije, a drugi očito njihove novoosnovane postrojbe. Znak Slavonske sokolske garde sastoji se od prekriženog zlatnog mača i munje. Iznad njih je slavonska kuna, ali i tri posebno uokvirena znaka: zvjezdice Europske unije, hrvatska šahovnica i slavonski grb.

>>> Od petka na kioscima novi Express: Pročitajte ekskluzivne transkripte koji otkrivaju zašto je Tuđman 1991. strahovao od privatne vojske Branimira Glavaša

Pokretanje videa...

24sata 00:38
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 179
VIDEO

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena
Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...
TUŽNA OBLJETNICA

Užasi masakra u Borovu Selu: Četnici su ubili 12 hrvatskih policajca. Koristili su i sjekire...

Tukli su me, odvodili na neko stajsko đubre da me zakolju, stavljali mi nož pod vrat pa opet tukli. Gubio sam svijest više puta a onda se probudio ostavljen u nekom dvorištu, ispričao je svojedobno Ivan Komšić...