Obavijesti

News

Komentari 28

U slučaju jakog potresa Zagreb će čistiti 32 građevinske tvrtke

U slučaju jakog potresa Zagreb će čistiti 32 građevinske tvrtke
1

Pavle Kalinić, pročelnik Ureda za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba, rekao je kako su posao dobile građevinske tvrtke koje imaju bagere i kamione

VIDEO

Ured za upravljanje u hitnim situacijama Grada Zagreba potpisao je ugovore s 32 građevinske tvrtke koje će u slučaju velikog potresa raščistiti 11 koridora.

- Tim koridorima nakon raščišćavanja bi se kretale ekipe za spašavanje i pomoć unesrećenima. Zahvaljujem svim tvrtkama koje su pokazale spremnost pomoći - kazao je Pavle Kalinić, pročelnik Ureda.

Dodao je da su posao dobile građevinske tvrtke koje imaju bagere i kamione. U slučaju potrebe bez dodatnog poziva odmah bi izašle na teren u blizini svoje tvrtke, a Grad bi im eventualno platio troškove goriva. Svaka tvrtka dobila je detaljno razrađen plan, što bi točno trebali očistiti i na koju od devet predviđenih lokacija bi odvozili otpadni materijal i šutu.

Nadalje, osvrnuo se na nedavnu tragičnu smrt male Mie (1,5).

- Godinama se zalažemo za objedinjavanje službi, no nije se maklo s mrtve točke. Hitna, policija i vatrogasci trebali bi sjediti zajedno, jer inače jedinstven broj za njihov poziv nema smisla. Treba samo kopirati američki model. Evidentno je da sustav nije funkcionirao i prvenstveno su odgovorni oni koji nisu napravili dobar sustav, dodao je Pavle Kalinić na tiskovnoj konferenciji sazvanoj u četvrtak u gradskom Uredu.

Spomenuo je i projekt Zagreb na Savi kojeg najavljuje Vlada.

- Neka razmisle što bi za Zagreb značilo da nema nasipa koji je spasio grad prije dvije godine tijekom poplave. Treba jako paziti i vidjeti treba li baš u to uložiti novac. Ne smije se dozvoliti da se potroši milijarda eura za infrastrukturu radova, a Zagreb na Savi doživi sudbinu nikad dovršene Sveučilišne bolnice - napomenuo je Kalinić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 28
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"