Obavijesti

News

Komentari 55

Udovice branitelja: Utvrdite jedan protokol za obljetnice

Udovice branitelja: Utvrdite jedan protokol za obljetnice
4

Traže usklađivanje i određivanje protokola i izradu kalendara svih događanja od početka agresije, osnivanja postrojbi, vojno redarstvenih akcija, operacija...

VIDEO

Zajednica udruga udovica hrvatskih branitelja iz Domovinskog rata i Savez udruga obitelji zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja održale su press konferenciju pred Ministarstvom branitelja, u Savskoj 66.

Kazali su da su ogorčeni ignoriranjem njihovih zahtjeva za utvrđivanjem jedinstvenog protokola obilježavanja vojno redarstvenih akcija. Istaknuli su da političari u prvi plan stavljaju sebe i svoje interese ispred važnosti obljetnica, kao i ispred veličine žrtve kojima trebaju zahvaliti i odati dužno poštovanje. 

Stoga traže pravovremeno usklađivanje i određivanje protokola i izradu kalendara svih događanja od početka agresije, osnivanja postrojbi, vojno redarstvenih akcija, operacija i događa koji su posljedica agresije.

Također su napomenuli da kod svake obljetnice i dana sjećanja traže čitanja imena ubijenih i imena za čijom se sudbinom još traga, kao i imena ranjenih i preminulih od ranjavanja.

Na Okrugli stol dolazi jedino Bozanić

Podsjetimo, branitelji u srijedu u 12 sati organiziraju Okrugli stol u HND-u, a svoj je dolazak zasad jedino potvrdio kardinal Josip Bozanić.

Prije nekoliko dana, glasnogovornik Vlade poručio je da na Okrugli stol ne dolazi ni premijer Zoran Milanović kojemu je poziv, prošli četvrtak, u Banskim dvorima urudžbirao neformalni vođa prosvjeda u Savskoj, Đuro Glogoški.  

Ministar Branitelja Predrag Matić i njegov pomoćnik  Bojan Glavašević neće doći jer su na službenom putu u SAD-u. Ne dolazi ni predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je u Bruxellesu, a navodno ne dolazi ni Ivan Zvonimir Čičak.

Josip Klemm nije želio ništa potvrditi, samo je kazao da se situacija mijenja iz minute u minutu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 55
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"