Obavijesti

News

Komentari 99

'Ukinuli smo Sliku Hrvatske jer je odrađena neprofesionalno'

'Ukinuli smo Sliku Hrvatske jer je odrađena neprofesionalno'
2

Emisija "Slika Hrvatske" je, podsjetimo, pozornost javnosti izazvala nakon što se na pristran način pozabavila uvođenjem spolnog odgoja u školski sustav

VIDEO

Emisija "Slika Hrvatske" je ukinuta jer je njezina posljednja tema "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?" odrađena jednostrano, aktivistički, ispod profesionalnog standarda, a ne novinarski, rekao je u utorak Dean Šoša, vršitelj dužnosti glavnog urednika Hrvatske televizije. 

Šoša je rekao i kako programski odjel na čelu kojeg je Karolina Vidović Krišto neće biti sadržan u novoj reorganizaciji te ona neće biti urednik tog programa. 

Šoša kaže kako je bilo prostora za još neke kazne ali da misli da nema potrebe za danjim dizanjem tenzija i daljnjom politizacijom jer je cijeli slučaj već i previše ispolitiziran iako se radi jedino o pitanju struke. 

Na pristran način se pozabavili uvođenjem spolnog odgoja

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Emisija je, podsjetimo, pozornost javnosti izazvala nakon što se na pristran način pozabavila uvođenjem spolnog odgoja u školski sustav. Tijekom emisije kojoj je tema bila spolni odgoj urednica i voditeljica Karolina Vidović Krišto pročitala je pismo gledatelja koji je spolni odgoj koji se uvodi u hrvatske škole poistovjetio sa seksualnim zlostavljanjem mladih i djece, a prikazani su i dijelovi dokumentarnog filma  “The Kinsey Syndrome” u kojem se moralno devalvira rad pionira seksualne revolucije Alfreda Kinseya. Nakon emisije s HRT-a su poručili da stavovi izneseni u emisiji nisu njihovi stavovi, te da će protiv voditeljice poduzeti oštre mjere. 

S druge stane, na Facebooku je osnovana grupa podrške Karolini Vidović Krišto.

Potpora Crkve

Potporu voditeljici Krišto je dala i Crkva. Voditeljicu je naime nedavno primio zagrebački nadbiskup kardinal Josip Bozanić. Nakon sastanka Zagrebačka nadbiskupija je priopćila sljedeće:

- Urednica HTV-a informirala je kardinala Bozanića o svom novinarskom školovanju, radu te o emisiji "Slika Hrvatske" i događanjima nakon emitiranja emisije pod naslovom "Pedofilija kao temelj spolnog odgoja?". U razgovoru je konstatirano da je ta emisija u aktualnoj raspravi u javnosti o spornom 4. modulu Zdravstvenog odgoja udovoljavanje javnom interesu da se sva pitanja osvijetle s više strana. Upravo je temeljna zadaća javne televizije omogućiti da u spornim javnim pitanjima dođu do riječi različiti stavovi, različite društvene skupine i što više aspekata pojedinog pitanja da bi gledatelji mogli biti što cjelovitije informirani.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 99
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag