Obavijesti

News

Komentari 122

'Umjesto da smanji službenike, Kolinda smanjuje broj jelena'

'Umjesto da smanji službenike, Kolinda smanjuje broj jelena'
1

Ministar Bauk naveo je da je na dan kada je Vlada prisegnula 2011. bilo zaposleno 55.312 državnih službenika i namještenika, a 1.siječnja 2015. bilo ih je 52.747

VIDEO

S obzirom da su vladajući u posljednje vrijeme izloženi stalnim optužbama iz oporbe da se u državnoj službi gomilaju stranački podobnici odnosno uhljebi, Marin Jurjević (SDP) tražio je od ministra uprave Arsena Bauka koliko ima zaposlenih u državnoj službi u odnosu na početak mandata Vlade. Radi li se o smanjenju ili povećanju broja zaposlenih, pitao je Jurjević kojeg je zanimala situacija i za mandata prošle HDZ-ove Vlade. 

Ministar Bauk naveo je da je na dan kada je Vlada prisegnula u Saboru u prosincu 2011. godine bilo zaposleno 55.312 državnih službenika i namještenika, a na dan 1. siječnja 2015. bilo ih je 52.747.

- Jednostavnom matematičkom operacijom oduzimanja dođemo do podatka da je 2.565 državnih službenika i namještenika manje nego što je bilo krajem 2011.godine. Najveće smanjenje bilo je u Ministarstvu obrane 812, u MUP-u 665, u Ministarstvu financija 424, te u uredima državne uprave u županijama 284 - naveo je Bauk.

Nije želio manipulirati brojkama o broju zaposlenih za vrijeme bivše Vlade jer je dolazilo do organizacijskih promjena te je obećao pisani odgovor. Napomenuo je da u broju od 55.000 zaposlenih nisu ubrojene javne službe te je ponudio pisani odgovor i po tom pitanju. Jurjević je poručio da će s nestrpljenja čekati.

- Volio bih ujedno da i što se tiče predsjednice Kolinde Grabar Kitarović da osim što se smanjuje broj jelena na Pantovčaku da se i tamo počne smanjivati broj službenika, a ne da se povrh toga pokušavaju i predsjednici drugih stranaka pretvoriti u službenike.

Što se tiče SDP-a mi ćemo do kraja braniti ustavni poredak RH i što se tiče nas taj film neće gledati - poručio je SDP-ovac. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 122
VIDEO

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero  u bolnici
VATROGASCI SPAŠAVALI LJUDE

Stravična nesreća kod Zeline: Iz potpuno smrskanog BMW-a su izvlačili ljude. Četvero u bolnici

Do prometne nesreće došlo je u subotu iza ponoći na autocesti A4 na 72. kilometru u smjeru Zagreba. Četvero ljudi prebacili su u KBC Zagreb i KB Dubrava

Provjerite listiće Eurojackpota! Veliki dobitak ide u Zagreb
IZVUČEN DOBITNI JOKER

Provjerite listiće Eurojackpota! Veliki dobitak ide u Zagreb

U 118. kolu igre Joker izvučen je dobitni Joker broj 423632, koji je nekome iz Zagreba donio dobitak Joker 6 u iznosu od 437.029,87 eura
UŽIVO Aktivistice prosvjedom dočekale Hod za život, sjele su pred 'Hod' kod Jelačićeva trga
GUŽVA U CENTRU

UŽIVO Aktivistice prosvjedom dočekale Hod za život, sjele su pred 'Hod' kod Jelačićeva trga

Od 10.45 do 13 sati, zbog održavanja manifestacije 'Hod za život', bit će obustavljen tramvajski promet u centru grada, javili su iz ZET-a