Obavijesti

News

Komentari 516

Zbog pogreške škole Brkićeva diploma za sada ostaje važeća

Zbog pogreške škole Brkićeva diploma za sada ostaje važeća
4

Revizija je prošle godine utvrdila da je Brkićev rad pod nazivom 'Organizacijske razine MUP-a' plagijat, odnosno da je velik dio u njemu prepisan od Stanka Tomića

VIDEO

Upravni sud u Zagrebu nepravomoćno je ukinuo rješenje Visoke policijske škole kojim je diplomski rad Milijana Brkića (HDZ) proglašen plagijatom. 

Sutkinja Tamara Bogdanović rekla je kako je ovu presudu donijela zbog proceduralne pogreške Visoke policijske škole. Naime, rješenje o ukidanju stručnog zvanja 18. ožujka 2014. donio je dekan Visoke policijske škole, a 29. siječnja iste godine Visoka policijska škola je internim pravilnikom odlučila da u ovakvim situacijama odlučuje stručno povjerenstvo škole. Stoga, proizlazi da dekan nije mogao donijeti ovakvu odluku.

Na ovu presudu MUP se može žaliti Visokom upravnom sudu nakon što dobije presudu.

Milijan Brkić nije bio danas na ročištu, a njegov odvjetnik Ivo Farčić kaže kako je zadovoljan presudom.

Podsjetimo, Visoka policijska škola prošle je godine donijela odluku o poništenju  19 diplomskih radnji jer je revizija utvrdila da se radi o plagijatima.  Među njima je bila i Brkićeva koji ju je obranio u lipnju 2011. kada je bio zamjenik ravnatelja policije. 

Revizija je utvrdila da je Brkićev rad pod nazivom 'Organizacijske razine MUP-a' plagijat, odnosno da je velik dio u njemu prepisan od Stanka Tomića, policijskog načelnika koji je svoj diplomski napisao dvije godine ranije. 

Protiv rješenja za poništenjem diplome Brkić je u proljeće 2014. pokrenuo spor o kojem će se sutra odlučivati. 

Nije imao vremena završavati fakultet

Brkić je, kada se afera pojavila u medijima, optužbe oko plagiranja okarakterizirao kao podmetanja političkih protivnika. Spreman je ponovno braniti diplomski rad. Kazao je kako kao dragovoljac Domovinskog rata 'nije imao vremena završavati fakultet za razliku od nekih', te dodao kako je bio jedan od tri najbolja polaznika Policijske akademije u generaciji.

U vrijeme kada je afera došla do medija, a prema riječima šefa HDZ-a Tomislava Karamarka, Brkić je tada ponudio i ostavku na mjesto glavnog tajnika stranke.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 516
VIDEO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio
FELJTON: ČERNOBIL, 5. DIO

Spasio tisuće, na kraju se ubio: Uništili snimke koje je ostavio

Valerij Legasov je tvrdio da je vlast tajila greške u dizajnu reaktora, ali i prethodne nesreće u drugim elektranama. Dvije godine nakon černobilske katastrofe se objesio

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'
FELJTON: ČERNOBIL, 6. DIO

'U Hrvatskoj je bilo stroncija u zraku, a on uzrokuje leukemiju'

Kada se vijest o černobilskoj katastrofi pojavila na našim prostorima svi su se pitali koliko je zračenje i nikome nije bilo svejedno. Krak radioaktivnog oblaka išao je prema Hrvatskoj...
Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'
SPAS ZA STOTINE MALIŠANA

Kirurg i tim iz Dubrave vraćaju djeci osmijeh na lica: 'Čudesno, Šimunov ožiljak se jedva i vidi'

U Hrvatskoj se na 1000 novorođene djece rodi jedno dijete s nekim od oblika rascjepa usne i nepca. Svi se liječe u KB Dubrava koja je referentni centar za liječenje ove bolesti. Osim djece iz Hrvatske, dolaze i iz regije