Obavijesti

News

Komentari 64

Uvijek vjerni: Naši se političari očito ne boje prisluškivanja

Svjetski lideri podijeljeni su prema preferencijama pametnih telefona. Jedni obožavaju Apple, drugima je draži Android, a većina koristi dobri stari BlackBerry

VIDEO

Iz sigurnosnih razloga ne smijem imati iPhone. Još koristim svoj BlackBerry, koji je dodatno zaštićen, rekao je više puta američki predsjednik Barack Obama.

Kanadski pametni telefon osim njega koristi većina svjetskih vođa, iako su svi drugi telefoni na tržištu jednostavniji za korištenje, odnosno više su “user friendly”. Tvrtka koja ga proizvodi prošlu godinu je imala pad prodaje od čak 7,5 milijardi dolara, ali svjetski političari od svojih se primjeraka ne odvajaju. Razlog je to što je BlackBerry najsigurniji pametni telefon na svijetu zbog kompliciranog šifriranja. Stručnjaci tvrde da ne postoji način da se ozvuči, što je Obami i drugim državnicima iznimno važno.

BlackBerry koristi i Angela Merkel

Osim Obame, BlackBerry koristi i njemačka kancelarka Angela Merkel, a njezin su telefon također dodatno zaštitili kako bi izbjegli profesionalne i amaterske hakerske upade. Njezin britanski kolega, premijer David Cameron, isto koristi BlackBerry, kao i Herman Van Rompuy, predsjednik Europskog vijeća. Hrvatski političari očito nemaju strahova od prisluškivanja.

Radi li se o tome da paze što pričaju na telefon ili jednostavno nemaju što skrivati, teško je pretpostaviti. Ali znamo da je premijer Zoran Milanović godinama obožavatelj Applea, a predsjednik Ivo Josipović koristi Android, i to model Samsung Galaxy S4.

Ljubitelji Applea

Osim našeg premijera, ljubitelji Applea su i talijanski premijer Matteo Renzi i francuski predsjednik Francois Hollande, koji se ne odvajaju od svojih, doduše privatnih, iPhonea 5S. 

Sigurnost joj je na prvom mjestu 

Njemačka kancelarka za državničke obveze koristi sigurnosno pojačani BlackBerry Z10, a za stranačke obaveze Nokiju 6260.     

Obožava svoj BlackBerry

Barack Obama se boji da će mu sigurnosne agencije zabraniti korištenje BlackBerryja, iako samo desetak ljudi zna za njegov broj i mail adresu. 

Jednom špijun, uvijek...

Za razliku od ruskog premijera Medvjedova, koji obožava Apple, predsjednik Vladimir Putin ne koristi mobitel iz sigurnosnih razloga. 

Josipović je tip za Android

Samsung Galaxy S4 izbor je predsjednika Ive Josipovića. Vjerojatno se radi o službenom mobitelu koji nije sam birao.     

Sanader ni ne zna što je 4G mreža

Bivši premijer Ivo Sanader nema baš izbora. Telefonska kartica za njega ima potpuno drugačije značenje, i ne, ne radi se o Micro SD tipu kartice...     

Voljeni vođa zapravo je hipster

Na nekoliko režimskih fotografija vidi se da mladi sjevernokorejski diktator Kim Jong-un ima pametni telefon koji izgleda kao HTC model. 

Oduvijek je bio za Apple

Zoran Milanović je koristio iPhone i prije nego što je postao premijer. Sad ima najnoviji model, iPhone 5S, a navodno koristi i Appleovo tablet računalo iPad. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 64
VIDEO

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

UŽIVO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?
IZ MINUTE U MINUTU

Izvor iz HDZ-a: Sve je vrlo blizu dogovora s DP-om. Vučemilović i Pavliček će dati podršku?

Prošlo je tjedan dana od parlamentarnih izbora, ali i dalje nitko nije skupio 76 ruku i formirao većinu. Kreću ozbiljni pregovori
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"