Obavijesti

News

Komentari 368

Vigilare opet kritizira Kolindu zbog susreta s Hillary Clinton

Vigilare opet kritizira Kolindu zbog susreta s Hillary Clinton
3

Predstojnik Ureda za pastoral obitelji Zagrebačke nadbiskupije i vanjski član Odbora za dijasporu prozvao je predsjednicu zbog susreta s Hillary Clinton u SAD-u

VIDEO

Predsjednik udruge Vigilare dr. sc. Vice John Batarelo uputio je u utorak pismo predsjednici Kolindi Grabar Kitarović u vezi njezina posjeta konferenciji Zaklade Clinton u New Yorku

U pismu se navodi da se njezino putovanje na kojem je službeno predstavljala Hrvatsku s pozornošću pratilo. S obzirom na to da se, kako je poznato, hrvatska predsjednica deklarirala kao "moderna konzervativka", došlo je do neugodnog iznenađenja nakon saznanja o njezinu sudjelovanju na privatnoj konferenciji Zaklade Clinton. 

Reuters/Pixsell

Naime, kako navodi, politički stavovi Hillary Clinton svakako nisu konzervativni (štoviše, izrazito su lijevo-liberalni, što se vidjelo dok je bila u aktivnoj politici), a kamoli stavovi u vezi kulture života i obitelji. Gospođa Clinton i njezina zaklada izrazito, ne samo pro-choice, nego aktivno i financijski promiču 'pravo' na abortus i potkopavaju instituciju obitelji te druge tradicionalne vrijednosti, kako u SAD-u, tako i globalno.

"Svaka riječ i čin hrvatske predsjednice, imaju veliku težinu. Da je to bio formalni državnički sastanak s formalnim političarom, donekle bi se to razumjelo. Predsjednica je svojom dragovoljnom odlukom, izišla iz zadanih okvira, a to će zahtijevati i odgovore na neka pitanja: 

Zašto ste kao hrvatska predsjednica dali svoj (i naš) kredibilitet takvoj jednoj kontroverznoj zakladi? Ako vjerujete u svetost života od začeća, zašto to ne izražavate dosljedno u Vašim (neformalnim) susretima i zašto idete uopće na takve susrete?

Zašto kao (moderna) konzervativna predsjednica niste iskoristili taj svoj prvi boravak za susret s utjecajnim konzervativnim američkim političarima, institucijama i organizacijama?

Nadam se da se slažete da ljudska i ženska prava počinju s temeljnim pravom, a to je pravo na život, pravo na rođenje. Tu su i druga velika pitanja vezana za majčinstvo, brak, obitelj, odgoj djece itd., koja su važna za stabilnost društva, jednako kao i ekonomska pitanja".

Naposljetku je iskazano da je sada posebno važno da se ovaj događaj iskoristi za veću usredotočenost na obiteljsku tematiku u Hrvatskoj ako znamo da je trenutna izvršna vlast u Hrvatskoj već od početka odbacila pojam "obitelj" iz naziva ministarstva, kao i programe vezane za brak i obitelj. 

Batarelo je predsjednici iskazao otvorenost za zajedničkim susretom i spremnost na dolazak izaslanstva konzervativnih nevladinih udruga na njihov zajednički susret. 

Već kritizirao predsjednicu

Ovo nije prvi puta da Batarelo, čelnik novih konzervativaca, kritizira poteze nove predsjednice. Naime, u nedjelju navečer je sa svog Facebook profila poručio kako je predsjednica Grabar-Kitarović "političarka u demokratskom sustavu" i da se ne smije raditi "božanstvo niti kraljica od nje".

- To je politički nezrelo – poručio je tada Batarelo i dodao da "u demokraciji postoji provjere i ravnoteže (checks and balances) od strane državljana.

Tada ga je također zasmetao Kolindin posjet privatnoj konferenciji u organizaciji Zaklade Clinton. Naveo je iste razloge kao i sada u pismu.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 368
VIDEO

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi
FELJTON: ČERNOBILSKE TAJNE

Hrvatima otkrila strašnu istinu o Černobilu, htjeli su je uhititi

PRVI DIO Zagrebački Radio 101 prvi je u Jugoslaviji objavio informaciju o nuklearnoj katastrofi u Černobilu. Znanstvenica Alica Bauman danima je na televiziji obavještavala javnost o posljedicama

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske
Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"