Obavijesti

News

Komentari 67

Stier više nije tajnik HDZ-a: Smjenu je tražio Karamarko?

Stier više nije tajnik HDZ-a: Smjenu je tražio Karamarko?
1

U HDZ-u kažu da je razriješen na vlastiti zahtjev zbog brojnih obveza koje ima kao europarlamentarac. Neslužbeno se može čuti da je smjenu tražio Karamarko

VIDEO

Davor Ivo Stier (HDZ) više nije međunarodni tajnik stranke. U HDZ-u kažu da je Stier s dužnosti razriješen na vlastiti zahtjev zbog brojnih obveza koje ima kao europarlamentarac. 

Neslužbeno se ipak mogla čuti drugačija priča, da je Stier razriješen na zahtjev šefa stranke Tomislava Karamarka. Ovime je Stier automatizmom prestao biti član Predsjedništva HDZ-a. Karamarko mu očito nije oprostio što je bio protiv odluke da se Jadranku Kosor izbaci iz HDZ-a, ali i jer je u Bruxellesu surađivao s Toninom Piculom (SDP) u politici prema BiH. 

No, ovaj potez šefa HDZ-a treba gledati i u svijetlu nagađanja da Stier neće ponovno biti na listi za zastupnika u Europskom parlamentu. Novi međunarodni tajnik HDZ-a je Miro Kovač.

Priopćenje HDZ-a prenosimo u cijelosti: 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Predsjedništvo HDZ-a na svojoj je 22. sjednici, održanoj danas u Zagrebu, imenovalo dr. Miru Kovača novim međunarodnim tajnikom Stranke. 

Dr. Kovač, rođen 20. rujna 1968. u Splitu, dugogodišnji je hrvatski diplomat koji je u svojoj bogatoj karijeri obnašao dužnosti, među ostalim, pomoćnika ministra vanjskih poslova RH (2004.) te veleposlanika u SR Njemačkoj (2008. - 2013.). Profesionalnu karijeru započeo je 1995. u Uredu Predsjednika RH dr. Franje Tuđmana.

 U Središnjicu HDZ-a prelazi iz Ministarstva vanjskih i europskih poslova RH. Oženjen i otac troje djece, dr. Kovač stekao je doktorat iz povijesti međunarodnih odnosa na Sveučilištu Sorbonne Nouvelle u Parizu. 

Kako je sam obrazložio na sjednici, dosadašnji međunarodni tajnik HDZ-a Davor Ivo Stier u dogovoru s vodstvom Stranke prepustio je dr. Kovaču dužnost zato što je zbog brojnih zastupničkih obaveza u Europskom parlamentu te angažmana u skorašnjoj predizbornoj EU kampanji više neće biti u mogućnosti adekvatno obnašati. 

Predsjedništvo HDZ-a na današnjoj je sjednici donijelo još dvije kadrovske odluke: Nada Murganić iz Karlovca ulazi u Hrvatski sabor kao zamjenica zastupnika u VII. izbornoj jedinici umjesto Damira Jelića, a Margareta Mađerić imenovana je tajnicom HDZ-a za iseljeništvo. 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 67
VIDEO

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...
NOVA SAZNANJA?

Novi detalji potrage: Izbrisane poruke na majčinom mobitelu, slikala kćer Danku iz 3 kuta...

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka
VIDEO: CURICA NESTALA U SRBIJI

Snimke s mjesta događaja: Policija kopa teren kod štaglja gdje je nestala malena Danka

BANJSKO POLJE, SRBIJA - Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag. Roditelji djevojčice ponovno su pozvani u policijsku postaju, ali za sada još nema informacija je li to povezano s kopanjem zemljišta oko kuće gdje je malena Danka nestala.
FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci
SNIMILI VIDEO NA TIKTOKU

FOTO Ovo su muškarci koji su lagali da je Danka (2) kod njih: U kuću u BiH upali su specijalci

Muškarci su tražili 50.000 KM za objavu informacija o nestaloj Danki Ilić (2)