Obavijesti

News

Komentari 109

'Zajedništvo Oružanih snaga nikad nije dolazilo u pitanje'

'Zajedništvo Oružanih snaga nikad nije dolazilo u pitanje'
14

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je u četvrtak prijem prigodom obilježavanja Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske

VIDEO

Predsjednica Kolinda Grabar-Kitarović održala je prijem prigodom obilježavanja Dana Oružanih snaga RH i Dana Hrvatske kopnene vojske.

Čestitajući svim pripadnicama i pripadnicima, a posebno promaknutim, odlikovanim i pohvaljenim, predsjednica Grabar-Kitarović s posebnim se pijetetom prisjetila svih hrvatskih branitelja poginulih u Domovinskom ratu. 

 - Bez svih njih, bez njihove žrtve, zalaganja, truda i odricanja, ne bismo danas s ovakvim ponosom gledali na naše Oružane snage i pobjednički put Hrvatske vojske - rekla je.

Jurica Galoić/PIXSELL

- Danas se suočavamo s raznim pitanjima i izazovima našega razvoja. Sučeljavamo mišljenja i koncepcije, no u jednom segmentu našeg društva zajedništvo nikad nije dolazilo i ne dolazi u pitanje, a to su naše Oružane snage, na koje smo svi s pravom ponosni - kazala je Grabar-Kitarović i pri tom istaknula kako naše Oružane snage ispunjavaju sve zadaće koje se pred njih postave. 

U svom obraćanju predsjednica je istaknula kako su Oružane snage u proteklih dvadeset i četiri godine prolazile različite faze, od stasanja u teškim ratnim godinama i prilagodbe poratnom razdoblju, do zahtjevnih procesa ustrojbene preobrazbe  i ulaska u NATO-savez. 

Jurica Galoić/PIXSELL

- Članstvo u NATO-u i EU daje nam visoko jamstvo sigurnosti, ali pred sve nas stavlja i određene obveze i odgovornosti“, rekla je Predsjednica te izrazila uvjerenje kako će se pripadnici Oružanih snaga sa svim tim izazovima i u budućnosti jednako uspješno nositi. „Naša je dužnost, dužnost nadležnih sastavnica državne vlasti, biti vam u tome oslonac i jamac - naglasila je. 

Predsjednica je kazala kako je omogućavanje daljnjeg razvoja Oružanih snaga zadaća sviju nas te istaknula da je ulaganje u pripadnike  Oružanih snaga, njihovo uvježbavanje i stjecanje novih znanja i vještina jednako važno kao i daljnje opremanje i modernizacija. 

Jurica Galoić/PIXSELL

Poseban pozdrav predsjednica Grabar-Kitarović uputila je danas i  svim pripadnicama i pripadnicima Oružanih snaga koji su raspoređeni na svojim dužnostima u međunarodnim operacijama i misijama, gdje predstavljaju ne samo naše Oružane snage već i Republiku Hrvatsku u cjelini.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 109
VIDEO

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'
PRATITE NA 24SATA

VIDEO Svih šest Rafalea sletjeli su na Pleso. Državni vrh okupio se oko aviona: 'Ostvarili san!'

Povijesnim preletom od vojne baze kod Bordeauxa u Zagreb stiže prvih šest od ukupno 12 borbenih zrakoplova Rafalea koje je Hrvatska naručila od Francuske

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'
POGLEDAJTE VIDEO

Prva snimka Rafalea i poruka kontroli leta: 'Hrvatsko nebo bit će sigurnije. Stigli smo kući...'

Piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva s višenamjenskim borbenim avionima Rafale danas 25. travnja 2024. godine oko 12 sati prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor stupili su u kontakt s Hrvatskom kontrolom zračne plovidbe. U hrvatski zračni prostor ušli su u području Istarske županije, a poletjeli su s aerodroma u francuskom Bordeauxu nešto prije 11 sati. Prilikom ulaska u hrvatski zračni prostor, piloti Hrvatskog ratnog zrakoplovstva poslali su poruku svim hrvatskim građanima s ovog povijesnog preleta: "Upravo ulazimo u hrvatski zračni prostor koji će od danas biti još sigurniji. Hrvatski Rafale i hrvatski piloti su stigli kući!"
Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!
ZARADILE 30 TISUĆA EURA

Dvije 'madamice' su u Zagrebu godinama vodile posao. Za sat vremena naplaćivale 159,27 €!

DETALJI OPTUŽNICE Spolne usluge oglašavale su pod naslovima 'Plava bomba 35 g.', 'Mazna37', 'Vatrena plavuša, grudi 4' i slično. Neki od muškaraca su odlazili kada bi vidjeli da žena ne odgovara opisu iz oglasa