• Članak
  • Komentari 118
  • Share 7
  • Tweet

''Zakon o pomognutoj oplodnji ne osigurava pravo na život''

Stalno vijeće HBK pozvalo je zastupnice i zastupnike, posebno one koji su katolici, da svoje stavjesti ne opterećuju donošenjem zakona koji je usmjeren protiv života

Ponedjeljak, 09. 7. 2012. u 21:03    Piše: Rosana Stojmenović
''Zakon o pomognutoj oplodnji ne osigurava pravo na život'' Patrik Macek/Pixsell Iz HBK tvrde da je Zakon nehuman i nemoralan

Iz Hrvatske biskupske konferencije stigla je kritika završnog prijedloga Zakona o potpomognutoj oplodnji koja ga je ocijenila ''duboko nemoralnim i nehumanim'' te istaknula kako ne štiti ljudska prava i nije u skladu s duhom Ustava jer ''začetim ljudskim bićima ne jamči pravo na život'', piše Jutarnji list

Stalno vijeće HBK pozvalo je saborske zastupnice i zastupnike, posebno one koji su katolici, da svoje savjesti ne opterećuju donošenjem zakona koji je usmjeren protiv života te braka i obitelji. Vjernici su pozvani na molitvu, post i pokoru kako bi izrazili svoje opredjeljenje za kulturu života. 

- Zakon nije u interesu djece ni prije ni nakon rođenja jer, osim što onima začetima uskraćuje pravo na život, nekima od rođenih namjerno oduzima očinsku ljubav i skrb, što je u suprotnosti s Konvencijom o pravima djeteta - stoji u priopćenju HBK. 

>>> Više pročitajte u tiskanom izdanju Jutarnjeg lista 

Pročitajte više vijesti iz rubrike Politika.

Tagovi: zakon o potpomognutoj oplodnji, priopćenje, hbk

Izdvojeni komentari 118 komentara Pogledaj sve komentare
09.07.2012., 21:46

way: Ajd' dobro dečki... Imate svoja uvjerenja i zalažete se za njih i to je OK... Sve je dobro, dok nas ne palite na lomačama i ne čupate nam nokte.

09.07.2012., 21:59

rosi: ova popovska marva mi stvarno daje inspiraciju za komentare.nemogu vjerovat ušta se oni sve mješaju.pa dajte pokažite malo tog boga u sebi o kojem stalno laprdate pa se odreknite primanja od države jedne godine i podjelite sirotinj koju tolko derete za svoje svete sakramente .

09.07.2012., 21:43

ja.cvrčak: reci to mojoj prijateljici koja je prosla strasnu muku dok napokon nije zacela umjetnom oplodnjom i nadaj se da ces ostat ziv, gov*o licemjerno.

Ne slažeš se? Komentiraj!

Za komentiranje je potrebno prijaviti se. Nemaš korisnički račun? Registracija je brza i jednostavna, registriraj se i uključi se u raspravu.

Budite naš čitatelj reporter Obrazac
telefon: 01/24-24-242 e-mail: reporter@24sata.hr Sve priče objavljene u tiskanom izdanju nagrađujemo sa 100 do 1000 kuna. Šaljite i na MMS: 099/224-2424, SMS 662024 (1,24 kn za sve operatere).

Zatvori / Otvori toolbar