Obavijesti

Kolumne

Komentari 505

Željka Markić se ljuti jer nije dobila ono što je doista željela

Željka Markić se ljuti jer nije dobila ono što je doista željela
1

Markić je tvrdila da želi Ustavom zaštiti brak, što je dobila. Sada otkriva da je referendumom željela nešto drugo: pretvoriti homoseksualce u građane drugog reda.

VIDEO

Zamislite, Željka Markić se osjeća prevarenom.

Čelnica inicijative "U ime obitelji" jako se naljutila na najavu Vlade da već idućeg tjedna u parlamentu kreće s usvajanjem Zakona o registriranom partnerstvu kojim će se istospolnim parovima dati gotovo sva prava kao da su u braku, osim posvajanja djece. Premda se spominje i skrbništvo nad djecom, te medicinski potpomognuta oplodnja.

"Nesporno je da bi pripisivanje gotovo svih prava koja ima brak, kao zajednica žene i muškarca, jednoj sadržajno potpuno drugačijoj zajednici, predstavljalo izigravanje volje birača i demokratskog izjašnjavanja", požalila se Markić tonom pravednika. Ali čemu taj ton?

Pazi što želiš

Ona je htjela brak i dobila ga je. Ono što će se dati istospolnim parovima bit će sve osim braka. Umjesto da bude sretna zbog onog što je dobila, ljuta je zbog onoga što će dobiti homoseksualci.

Toliko o tome da njezin referendum nije bio diskriminatorski.

Nažalost, nije ona jedina koja se može osjećati prevarenom.

Primjerice, premijer Zoran Milanović obećao je "svima koji obrazuju našu djecu da će biti prvi na koje će se misliti čim to bude moguće". Pa se prosvjetarima prvima srezalo primanja, oduzeli dodaci na plaću, ukinula božićnica, dnevnice, putni troškovi. Oni su dobili golu plaću, kao što je Željka Markić dobila golu definiciju braka.

Naš posao je da osiguramo vaš posao

Prevarenima se mogu osjećati i svi koji su od ove Vlade očekivali investicije, zapošljavanje, razvoj društva, civilizacijski napredak, a ne otklizavanje u povijest i stvaranje društva kojim drmaju militantni stožeri, klerikalne inicijative, ustašonostalgičari i širitelji mržnje. 

A prevareni su i oni koji su vjerovali sloganu Kukuriku koalicije "Naš posao je da osiguramo vaš posao", pa su se ubrzo našli među tisućama onih koji su izgubili posao i ne gaje nadu da će ga tako brzo opet dobiti. 

Jer netko nije obavio svoj posao.

Dobila što je tražila

Ali Željka Markić nije prevarena. Ona je dobila što je tražila, ustavnu definiciju braka. Ali nije dobila ono što je stvarno željela: diskriminaciju homoseksualaca.

Dobila je referendum, dobila je skoro milijun glasova, dobila je medijsku eksponiranost, kao i političku platformu. Dobit će čak i legalizaciju vile na Šipanu. Dobila je i ono što rijetkima polazi za rukom: promijenila je Ustav. 

Ali nije dobila - a valjda neće ni dobiti - zadovoljštinu da se homoseksualci i dalje tretiraju kao građani drugog reda. Ona je dobila brak, a oni njegov sadržaj.

Tko gubi, a takvih je u ovoj zemlji jako puno, ima pravo da se ljuti. Ali Markić je pobijedila. Ili možda ipak nije?

Tomislava Klauškog pratite i na Facebooku

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 505
VIDEO

Prošla baba s kolačima: Kako su 'možemovci' širom otvorili vrata izborne pobjede HDZ-u
KLAUŠKI O PROMAŠAJU LJEVICE

Prošla baba s kolačima: Kako su 'možemovci' širom otvorili vrata izborne pobjede HDZ-u

Plus+ NOVI EXPRESS Sada Benčić staje na čelo pokreta za spas Hrvatske od HDZ-a, skupljajući ostatke ostataka oporbe s idejom da se nekako sklepa oporbena većina i formira Vlada mimo HDZ-a. Premalo i prekasno

Kukavička šutnja: Zašto biskupi ne kažu DP-u da im program nema veze s kršćanstvom?
KOLUMNA DADE MILASA

Kukavička šutnja: Zašto biskupi ne kažu DP-u da im program nema veze s kršćanstvom?

Plus+ NOVI EXPRESS Trebali bi nedvosmisleno reći da Domovinski pokret nema nikakve veze s kršćanstvom i da je njihov program apsolutna suprotnost evanđelju i socijalnom nauku Crkve, piše Dalibor Milas
Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin