Obavijesti

News

Komentari 320

'Zoran Milanović je tek jedna ljenčina koja samo jede i pije'

'Zoran Milanović je tek jedna ljenčina koja samo jede i pije'
2

Slavko Linić odlučno je krenuo u obračun sa šefom. Doznajemo da je Milanovića na sastanku SDP-a Rijeke opisao kao jednu običnu ljenčinu koja samo jede i pije

VIDEO

Slavko je bio žestok u govoru i rekao je da je za ovu gospodarsku katastrofu isključivo krivo pomanjkanje sluha premijera, rekao nam je riječki SDP-ovac, koji je u ponedjeljak navečer prisustvovao sjednici županijskog odbora SDP-a.

Javna je tajna da se mjesecima u vodećoj stranci odvijaju razni sukobi. Stranka je podijeljena na manjinu, koja je uz šefa Zorana Milanovića, i na većinu, koja je protiv njega. 

- Upravo je problem u tome što nemamo odlučnog vođu koji će se Milanoviću javno suprotstaviti. Većina članstva je svjesna da smo već neko vrijeme u velikim problemima što su sada pokazali i poražavajući izborni rezultati - rekao nam je izvor iz riječkog SDP-a. 

Linić kaže da je za ovu gospodarsku katastrofu kriv premijer, riječki SDP-ovac prenosi Linićev govor

Linić je na sjednici ponovio ono što Milanovićevi najbliži suradnici inače govore neslužbeno.

- Nije bilo komunikacije, ali je bilo velikog neznanja po pitanju gospodarstva i ekonomije u koju se premijer cijelo vrijeme uplitao a da se u to uopće ne razumije. Moglo se napraviti puno više, puno je prilika propušteno. Ostalo je još godinu i pol dana do kraja mandata, no to nije dovoljno ni da se poprave propusti koje je napravila ova Vlada - prepričava SDP-ovac Linićev govor.

Nakon smjene Linića s ministarske pozicije, čekalo se njegovo veliko obraćanje javnosti. Ono je odgođeno zbog toga što je bivši ministar prvo htio obavijestiti stranačke kolege o svojim budućim potezima. 

- Padale su teške riječi koje je Zlatko Komadina pokušao ublažiti. To je razljutilo članove jer oni žele promjene odmah. Da, žele smjenu Milanovića i očekuju da ih tim putem povede upravo Linić - dodaje naš izvor. 

Sve su oči sad uprte u Linića jer samo on može pokrenuti promjene, riječki SDP-ovac o planovima članstva

Bivši ministar financija, koji ne krije da je odahnuo otkako ne vodi tako odgovoran resor, pun je gnjeva

- Čudi me da se uspijeva suzdržati. Opsuje u zanosu, ali to nije radio dok je držao govor. Drugi član SDP-a iz Zagreba dodaje kako SDP-ovci već kasne sa stranačkim promjenama.

- Kao prvo, jasno je da SDP s Milanovićem tone. Kad znate uzrok problema, znate i kako to riješiti. Međutim, znalo se i prije izbora za EU parlament da ćemo doživjeti poraz. Čast iznimki zvanoj Tonino Picula. Već smo trebali imati spremnu strategiju što ćemo nakon izborne noći napraviti, odnosno kako ćemo smijeniti šefa i tko će preuzeti palicu. To se nije dogodilo. Sad su sve oči uprte u Linića, jer jedino on može u ovom trenutku barem potaknuti taj preokret - dodaje naš drugi izvor. 

Što koči nezadovoljno članstvo da napravi taj unutarstranački zaokret, objašnjava SDP-ovac.

- Svi gledaju samo sebe. Računaju da im se više isplati ne dirati Milanovića i ostati na svojim radnim mjestima još godinu i pol dana. Taj novac nigdje neće moći zaraditi. Zbog toga su inertni i ne pokreću se - zaključio je.

Oni koji su na dobrim plaćama razmišljaju da im se ne isplati rušiti šefa, kaže zagrebački SDP-ovac o svojim kolegama

SDP-ovci, posebno oni neskloni stranačkom šefu Zoranu Milanoviću, nestrpljivo čekaju javno obraćanje Slavka Linića. U konačni obračun sa stranačkim šefom bivši ministar krenut će najvjerojatnije iz Rijeke.

Iznijet će svoju istinu - jasno, direktno, argumentirano i oštro, pa i pod cijenu da ga Milanović izbaci iz stranke. SDP-ovcima je ključno s čime će Linić izaći u javnosti kako bi uzdrmao šefa stranke. 

Milanović se potresa u stranci ne boji.

- Izabran sam od stranačkog članstva da vodim stranku i Vladu. Otkad sam predsjednik SDP-a, ostvario sam najveće uspjehe na svim razinama i još ne planiram kraj - rekao je.

Zoran Milanović za sada ima većinu u klubu SDP-a. Stvori li se pokret otpora na čelu sa Slavkom Linićem, u Saboru bi uskoro mogao imati velikih problema

Kako sada stvari stoje, u saborskom klubu Milanović na svojoj strani ima većinu zastupnika, no stvorili li se pokret otpora, mogao bi u Saboru imati velikih problema. Linić može eventualno računati na potporu Josipa Leke, Dragice Zgrebec, Marina Jurjevića, Gordane Sobol, Luke Denone, Ingrid Antičević Marinović, Lidije Bagarić, Vesne Fabijančić-Križanić, Gvozdena Srećka Flege, Ive Jelušića, Marije Lugarić, Zdravka Ronka, Davora Bernardića, Igora Rađenovića, Šime Lučina. Tu se može pribrojiti i Josip Kregar, koji je kao nezavisni ušao u Sabor na SDP-ovoj listi. Broj nezadovoljnika svakim danom raste.

- Nikome realnom i pametnom stanje u SDP-u nije dobro - kažu nam SDP-ovci.

Milanovića prozivaju da je izgubio logiku i pokopao Plan 21.

Nadam se da većina neće dopustiti da Milanović zabije posljednju lopatu i pokopa SDP, kaže izvor iz SDP-a nada se će se članovi stranke mobilizirati

- Nadam se da većina članova stranke neće dopustiti da Milanović zabije i posljednju lopatu kako bi pokopao SDP - rekao nam je SDP-ovac.

Nakon Linićeva istupa nada se da će u klubu SDP-a i među članovima stranke prevagnuti broj odgovornih.

- Vjerujem da u SDP-u ima dovoljno onih koji se ne boje i pod cijenu da im se ugrozi vlastito dupe - rekao je naš izvor.

Ljudi bliski Liniću svjesni su da ni Milanović neće mirovati. Uvjereni su da će nazivati članove Glavnog odbora, ulizivati im se i šarmirati ih, kako je to u izbornoj noći učinio s Mirelom Holy, iako ju je prozivao za političku korupciju.

Nakon poraza na europskim izborima Milanović ne razmišlja o ostavci jer bi to bila izdaja. Milorad Pupovac (SDSS) poručio mu je da je krajnje vrijeme za rekonstrukciju Vlade koju trebaju pratiti reforme Vladine politike. 

Neposlušnici u Saboru prijetnja su šefu:

Luka Denona - Osim što su u istoj stranci, veže ih i prijateljstvo

Josip Kregar - Nezadovoljan je politikom Milanovićeva stranačkog tima

Josip Leko - Dio SDP-ovaca ga vidi kao Milanovićeva nasljednika

Dragica Zgrebec - Pripada tzv. staroj gardi SDP-ovaca

Gvozden Flego - Ne suspreže se od kritika, posebno kad je riječ o znanosti

Davor Bernardić - Na čelu je šefu nesklonog zagrebačkog SDP-a

>>> Više o sukobu Zorana Milanovića i Slavka Linića pročitajte u Expressu koji izlazi u petak 30. svibnja 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 320
VIDEO

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca
TRAŽE MALENU DANKU (2)

Majka ostavila auto iza štale? Kopa se blizu kuće, stiže sve više policije i vatrogasaca

Danka Ilić (2) nestala je u utorak oko 13 sati u prigradskom naselju Banjsko polje kod srpskog grada Bora. Djevojčicu traži stotine ljudi, od volontera, policije, Gorske službe spašavanja, helikoptera...

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'
MAJCI VJEŠTAČE MOBITEL

Susjedi nestale curice: 'Što je obitelj radila ovdje?! Pa nisu bili godinama tu. Sve je zapušteno'

Mještani kažu kako obitelj Ilić godinama nisu viđali u susjedstvu. Kažu kako u toj vikendici već godinama nikoga nema, objekt je zapušten pa susjedima nije najjasnije zašto je obitelj sa sobom tamo povela djecu
Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju
ZBOG NOVIH SAZNANJA?

Roditelji djevojčice su ponovno u policijskoj postaji! Na mjesto potrage stigao i bager, kopaju

Nekoliko pripadnika policije iskopava prostor ispred štaglja gdje je djevojčica Danka Ilić nestala prije dva dana. Pretražuje se teren kako bi se pronašao bilo kakav trag