Obavijesti

News

Komentari 120

'Zoran Pusić nema koristi od novca koji je dobila udruga'

'Zoran Pusić nema koristi od novca koji je dobila udruga'
2

Predsjednik i aktivist Građanskog odbora za ljudska prava nije zaposlenik Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, priopćili su iz spomenute udruge

VIDEO

Nakon što su se u medijima pojavile informacije da Ministarstvo vanjskih poslova, na čijem čelu je Vesna Pusić, dodijelilo novčanu pomoć od gotovo 249.000 kuna udruzi kojoj je predsjednik Upravnog odbora ministričin brat Zoran Pusić, reagirala je i sama udruga Centar za suočavanje s prošlošću - Documenta. Tvrde da Pusić nije zaposlenik Udruge i nema koristi od novca iz ministarstva.

- S obzirom na informacije koje su se posljednjih dana pojavile u medijima o tome kako je u dobivanju spomenutog natječaja sudjelovao Zoran Pusić, predsjednik upravnog odbora Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, želimo naglasiti kako predsjednik i aktivist Građanskog odbora za ljudska prava nije zaposlenik Documente - Centra za suočavanje s prošlošću, niti na bilo koji način sudjeluje u aktivnostima Documente u radu s ukrajinskim organizacijama civilnog društva pa prema tome niti ne ostvaruje nikakvu financijsku dobit iz sredstava koje nam je odobrilo ministarstvo na čijem čelu je gđa Vesna Pusić - izvijestili su u priopćenju iz Documente.

Novac su dobili na temelju natječaja Ministarstva za podršku organizacijama civilnog društva u području međunarodne razvojne pomoći, ističu. 

- Documenti je odobreno 248.992,80 kuna i to za pomoć u izgradnji kapaciteta ukrajinskih organizacija civilnog društva za istraživačko dokumentacijski rad na teškim kršenjima ljudskih prava - napisali su. 

Spomenuti projekt inicirali su njihove kolege iz Kuće ljudskih prava iz Kijeva.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 120
VIDEO

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela
24SATA NA MJESTU DOGAĐAJA

Ubojstvo na Črnomercu! Sin ubio majku, policija ga privela

Osumnjičeni muškarac je priveden. U tijeku je očevid i kriminalističko istraživanje, objavila je policija.

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...
UBOJSTVO ZA UBOJSTVOM NA ČRNOMERCU

Muškarac ubio majku, drugi oca, treći izbo poznanika, pustio da danima umire u mukama...

U samo tri mjeseca, dogodilo se više stravičnih incidenata na zagrebačkom Črnomercu. U najnovijem od njih, u subotu ujutro, sin je izbo majku (68)
Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'
SNIMKA IZ SPLITA

Pomlatili se nasred ceste zbog sukoba u prometu: 'Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile!'

SPLIT- U Splitu je zbog nesuglasica u prometu u petak ujutro došlo do vrijađanja i psovanja, a potom i naguravanja i sukoba. Prema snimci portala Dalmacija Danas, u tučnjavi je sudjelovalo pet ljudi. - Uđi u auto, polomit ću ga, majke mi mile! - govori muškarac na snimci. - Pusti ga, vidiš da je kreten - čuje se žena. Policijski službenici su četvero ljudi doveli u postaju, protiv svih idu prijave...