Obavijesti

Potrošač

Komentari 0

Popusti: Što je skuplje, a što je jeftinije u odnosu na rujan?

Popusti: Što je skuplje, a što je jeftinije u odnosu na rujan?
1

Portal supermarketi.info otkriva kako su u posljednje tri godine drastično pale cijene ulja, šećera i brašna. Cijene voća i povrća dostigle cijene mesa i mesnih proizvoda

VIDEO

Ovaj mjesec nema značajnijih poskupljenja u odnosu na prošli mjesec. Najviše je pojeftinio limun, koji je prethodnih mjeseci bio nerealno skup.

 Limun je jeftiniji 39,37 posto u odnosu na rujan. No i dalje je uvelike skuplji nego prošle godine. Sad mu je cijena 46,13 posto viša nego u listopadu 2013. godine.

U odnosu na rujan, jeftinije su i naranče 32,72 posto. Iako im sezona prolazi, tikvice su 25,32 posto jeftinije nego u rujnu. Ovaj mjesec najizrazitiji trendovi poskupljenja bili su za Cekin posebnu salamu, koja je skuplja 7,51 posto, i pelene Pampers, koje su 4,08 posto skuplje. Kod pelena je zapravo riječ da nisu na akciji kao prethodnih mjeseci nego ih najčešće prodaju po redovnoj cijeni.

U odnosu na listopad prošle godine, rajčica grapolo sad je 41,25 posto skuplja, a jeftiniji su cvjetača 48,13 posto i češnjak 23,47 posto. Prema toj godišnjoj analizi, više je proizvoda sad jeftinije.

Portal supermarketi.info analizira i cijene za isto razdoblje prije tri godine, pa dolaze do zaključka da voće i povrće postaje privilegij samo za imućnije. Istodobno cijene ulja i šećera tridesetak su posto niže nego prije tri godine, a brašnu je cijena 16 posto niža.

 Ovaj mjesec portal supermarketi.info analizirao je cijene 113 proizvoda. Dukatela, sirni namaz ‘z bregov, Podravka pasirana rajčica, pileći file i mrkva imali su istu cijenu u svih šest trgovina. Razlika između najskuplje i najjeftinije košarice u listopadu je 94,06 kuna, što je 3,06 kuna više nego u rujnu. Iako i ovaj mjesec Getro ima općenito najpovoljnije cijene i obično najjeftiniju košaricu, u listopadu je košarica najjeftinija bila u Plodinama, a najskuplja u Billi. Portal supermarketi.info ovog je mjeseca prikupio i analizirao cijene u šest, a ne kao do sada u sedam, trgovačkih centara.

Naime, Konzum je preuzeo i pod svoje ime prebacio sve veće Mercatorove trgovine, pa se tu malo smanjila konkurencija.     

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?
'RENTATE' LI SVOJ VID?

U Južnoj Koreji rijetko ćete sresti osobe s dioptrijskim naočalama: Znate li zašto?

Iako je to na našim prostorima možda nepojmljivo, u južnokorejskoj kulturi smatraju da, ako osobe starije od 20 godina nose naočale za vid, imaju 'loše roditelje' koji na vrijeme nisu ispravili dioptriju djetetu kad je to bilo potrebno
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode