Obavijesti

Razdjelnici topline - ovdje saznajte kako funkcioniraju!

Razdjelnici topline - ovdje saznajte kako funkcioniraju!
4

Razdjelnike topline ne treba posebno podešavati, njihova ugradnja nije tehnički zahtijevna, no mora je obaviti ovlašteni distributer kako bi ispravno funkcionirali

Sustav praćenja potrošnje topline sastoji od dviju komponenta: 

- Mjernog uređaja (razdjelnik topline): manja kutija s tehnologijom, koja mjeri promjenu topline uz sam radijator. Ugrađuje se na svaki radijator u stanu i praćenjem temperaturnih razlika, postignutih djelovanjem radijatora bilježi potrošenu toplinu. 
- Koncentratora podataka: uređaj s programom koji skuplja podatke iz svih stanova i šalje ih u nadzorni centar gdje se vrši obračun. 

Razdjelnike topline ne treba posebno podešavati i njihova ugradnja nije tehnički zahtjevna, no mora je obaviti ovlašteni distributer. Ako se  ugardnja obavlja tijekom sezone  grijanja, potrebno je u bloku isprazniti sustav grijanja. 

Na bazi iskustva većine europskih zemalja zaključeno je da je instalacija termostatskih setova veliki korak do smanjenja troškova za grijanje. Siemensova tehnologija omogućava da: 

- Termostatsku glavu  (koja omogućava da podesimo željenu temperaturu, bilježi temperaturu u prostoru i kad postigne određenu vrijednost)  gasi radijator te ga opet otvara kad se temperatura snizi. 
- Termostatski ventil koji u ravnoteži drži protok tople vode u radijator: ako je temperatura u prostoru viša od odabrane na termostatskoj glavi, ventil zatvara dotok vode u radijator, ako je niža, otvara vodu i radijator se opet zagrije.

Još više savjeta kako uštedjeti pomoću razdjelnika topline pronađite na specijalu Plati koliko potrošiš!

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile
ONLINE KUPNJA

Naručile su prekrasne haljine, a ovo su 'grozote' koje su dobile

Bez obzira na rizik da nećemo dobiti ono što vidimo na slici, mnogi često odjeću naručuju preko interneta. Ovo su neki modni gafovi koji pokazuju razliku između naručenog i onog što dobijemo

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!
RADARSKE SLIKE

Pogledajte veliko nevrijeme koje ide prema Hrvatskoj!

DHMZ je ranije objavio upozorenje i žuti alarm za grmljavinsko nevrijeme za sve regije u Hrvatskoj osim za dvije. Sad su to promijenili i samo gospićka regija označena je zelenom
Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...
PROGNOZA

Grmljavinsko nevrijeme udarit će Hrvatsku! Sigurne samo dvije regije. Nestabilno i sutra...

Za četvrtak i petak prognoziraju dosta nestabilno vrijeme, pogotovo četvrtak kad je za skoro cijelu Hrvatsku upaljen žuti alarm zbog grmljavinskog nevremena