Obavijesti

Promo sadržaj

Kako proizvoditi manje smeća i pritom uštedjeti - Zero waste

Kako proizvoditi manje smeća i pritom uštedjeti - Zero waste
2

Zero waste life postaje sve veći trend u svijetu, a potiče ekološki osviješteni način življenja i minimalnu proizvodnju smeća

Jeste li ikad računali koliko dana vam je potrebno da napunite jednu veliku vreću smeća? Jednoj prosječnoj obitelji dovoljno je samo nekoliko dana. Da biste to promijenili recite „ne“ hrani u ambalažama, jeftinoj odjeći, kartonu i plastičnim vrećicama i bocama. Potrebno je samo malo dobre volje i ljubavi prema prirodi. Zero waste uključuje način života tijekom kojeg u godini dana, smeće jedne obitelji, umjesto u nekoliko kontejnera, može stati u samo jednu staklenku. Zvuči nemoguće?

Ovaj način života popularizirala je Francuskinja Bea Johnson koja sa svojom obitelji živi u Kaliforniji i koja je pokazala da je život s „nula otpada“ itekako moguć! Na svom blogu Zero Waste Home, Bea savjetuje kako svi mogu uz jednostavne trikove živjeti Zero Waste život. Iako Zero waste trend naginje minimalističkom pristupu, to nikako ne znači da svoj prostor i način života morate prilagoditi minimalizmu. Da biste bili ekološki osviješteni bitno je samo smanjiti količinu smeća, a to ćete postići pravilnim planiranjem, recikliranjem i brigom za zdravlje sebe i svoje obitelji. 

Uložite u kante za recikliranje otpada u koje ćete posebno pohraniti plastiku, papir, staklo, konzerve i kompost. Zamijenite plastiku koja se nalazi svuda oko nas s alternativnim i trajnijim rješenjima. Plastične boce za vodu zamijenite kvalitetnom staklenom bocom, umjesto plastične vrećice koristite platnenu, a na posao ponesite unaprijed pripremljenu hranu u posudama te tako izbjegnite kupovanje hrane i bacanje plastičnog otpada. Kupujte hranu u rinfuzi koju možete pohraniti u staklenke i izbjegavajte prerađenu hranu. Osim što ćete izbjeći gomilanje otpada, bit ćete i zdraviji. Birajte kvalitetnu odjeću ekološki osviještenih modnih marki koju ćete moći duže nositi. Poanta je što više jednokratnih predmeta zamijeniti onima s dužim rokom trajanja. 

Iako vam se na prvu sve ovo može činiti skupo, dugoročno ipak štedite i uz to brinete za okoliš. Da biste kupili jednu kantu za recikliranje ili kvalitetniju odjeću ekološki osviještenih brendova, pomoći će vam Ferratum banka. Uz samo nekoliko klikova mišem možete doći do sms pozajmice i kupiti sve što vam je potrebno da započnete ekološki osviješten, zdraviji i dugoročno isplativiji život. 

Pitate se kako do sms pozajmice? Nikada lakše! Nema nepotrebnih odlazaka u banku i dugotrajnih provjera. Sada novac na vašem računu može biti već istog dana. Ispunite online obrazac na internetskim stranicama Ferratum banke u kojeg je potrebno unijeti osobne podatke (ime i prezime, ulicu i kućni broj, podatke za kontakt i broj tekućeg računa) te svotu novca i rok otplate. Sami formirate svoje brze kredite i oni su prilagođeni samo vama. Automatizirani sustavi Jumio i Instantor mogu ubrzati proces provjere, jer također putem Interneta možete priložite fotografije tekućeg računa i osobne iskaznice. 

Za samo nekoliko minuta na elektroničku poštu primit ćete potvrdu o kreditu, koju je potrebno potpisati te uz jamstvo za kredit, odnijeti u banku. Ovo je ujedno i posljednji korak koji vas dijeli od novca. Već taj isti dan, možete započeti svoj novi Zero waste life, jer Ferratum banka već tog istog dana šalje novac na vaš račun.

Možda će vam se Zero Waste način života činiti skupljim, ali uz nekoliko početnih investicija, ušteda je neminovna. Sve je više onih koji su ovakav način života prepoznali kao bolji, ljepši i isplativiji. U prilog tome ide i 350,000 Instagram objava s tagom "zero waste". Učinite još danas nešto za sebe i za prirodu. Ferratum banka će vam pomoći s pozajmicom, a ostalo je na vama. Štedite i čuvajte Zemlju.
 

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.
VIDEO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'
PROMO

Sve što znamo o novoj sezoni 'Uvoda u anatomiju'

Kada je „Uvod u anatomiju“ tek počeo s emitiranjem u ožujku 2005. godine, nitko nije mogao predvidjeti koliko će brzo serija dosegnuti međunarodnu slavu.

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje
PROMO

Iberogast®: Prirodno rješenje za probavne smetnje

Svi mi, bez iznimke, barem jednom u našem životu doživjeli smo neugodnosti povezane s problemima probavnog sustava.
LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu
PROMO

LEAP Summit dovodi svjetsku elitu:govornici iz Amazona i Binancea prvi put u Zagrebu

Dugo iščekivani LEAP Summit najavljuje deveto izdanje konferencije koja će inspirirati i potaknuti inovacije među vizionarima i poduzetnicima.