Obavijesti

Lifestyle

Komentari 56

Novogodišnja želja neka bude oprost i zaboravljanje prošlosti

Novogodišnja želja neka bude oprost i zaboravljanje prošlosti
1

Vrijeme novih početaka: Zamjeranje i srdžba pokvarit će blagdane, a oprostite li onima koji su vas jako povrijedili i krenete dalje, bit ćete sretniji i optimističniji

VIDEO

Srdžba je poput uzimanja otrova pa čekanja da od njega skonča vaš neprijatelj, rekao je Nelson Mandela. A upravo su blagdani pravo vrijeme da oprostite onima koji su vas povrijedili.

Ne samo da ćete tako biti pod znatno manjim stresom nego ćete postati i optimističniji, sretniji, ali i zdraviji jer opraštanje regulira krvni tlak, pokazalo je istraživanje Sveučilišta Stanford.

- Budući da se tijekom blagdana okupljaju obitelji i veći su izgledi za konflikte, bit ćete manje razdražljivi i spremniji na oprost ako se naspavate, vježbate i ne pretjerujete u piću - kaže psihijatrica Catherine Romero. Čak i ako vas netko namjerno povrijedi i ne pokazuje kajanje, zapitajte se isplati li vam se upropastiti Božić zamjeranjem i ljutnjom. Ovo doba godine idealno je da krenete iznova i zaboravite ružnu prošlost. Također, ako ste spremni oprostiti, vjerojatnije je da će i vama biti oprošteno kad pogriješite.

Razgovorom se oslobađate tereta zamjeranja i ljutnje

Nemojte u sebi gutati povrijeđenost i srdžbu; razgovarajte s onim tko vas je povrijedio i pokušajte doznati zašto je to napravio. Čak i ako ne uspijete, bit će vam lakše što ste se barem s njime suočili i rekli što mislite.

Izigravanje žrtve, ali ni osveta neće vam pomoći

Velika je pogreška neprestano izigravati žrtvu, bez obzira na to koliko su vas povrijedili. Pričate li svima o tome i ponavljate koliko je grozna ta osoba, time samo stvarate krugu negativnosti i pojačavate svoju bol. Ni osveta nije dobro rješenje jer možete dodatno pogoršati situaciju.

Budite mudri i za početak ih držite na distanci

Opraštanje ne znači da odmah možete slijepo vjerovati onome tko vas je povrijedio, osobito ako ne vidite da se pokajao. Radije ga držite na zdravoj distanci i krenite dalje, barem dok ne dokaže da zaslužuje vaše povjerenje i da mu je žao zbog nanesene boli.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke
ASTRO PROGNOZA

Dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja: Rak neka odgodi bitne odluke, a Lavu sve ide od ruke

Pročitajte dnevni horoskop za četvrtak 25. travnja i saznajte koga očekuje uspjeh na poslu ili u financijama, kakva je situacija na ljubavnom planu, ali i tko mora pripaziti na zdravlje