Obavijesti

Kolumne

Prokletstvo moje majke mi je u životu donijelo samo nedaće

Pamtim samo neimaštinu, jad i bijedu u djetinjstvu te majku koja me nije voljela i proklinjala sve do njezine smrti prije pet godina. Je li moj život njezino prokletstvo?

VIDEO

Želite li njegov savjet, u pismu pošaljite fotografiju, koja se neće objaviti, osim ako ne inzistirate na tome (nestali ljudi). Odgovore čitajte svake nedjelje u tiskanom izdanju, a pisma s fotografijom šaljite na adresu Oreškovićeva 3d, 10 000 Zagreb, za Mevludina ili na lifestyle@24sata.hr. 

Poštovani Mevludine,  

unaprijed vam tisuću puta hvala na odgovoru. Na kraju sam snage. Ovo moje pismo ne bi imalo kraja kad bih vam opisala cijelu svoju muku i sudbinu. Otkad znam za sebe, sve ide u pogrešnom smjeru. Pamtim samo neimaštinu, jad i bijedu u djetinjstvu te majku koja me nije voljela i proklinjala me sve do njezine smrti prije pet godina. Roditelji su me udali za čovjeka kojeg nisam voljela i brzo sam se rastala. Udala sam se ponovno, ali taj brak je bio pakao. 

Imam dva sina. Teškom mukom sam u inozemstvu stekla mirovinu i vratila se u Hrvatsku gdje sam već prije gradila kuću. Ali nisam ostala u njoj. Jedan sin se oženio, ima, srećom, sretan brak, radi vani i ima obitelj. Već nekoliko godina borimo se prodati jednu kuću pa i drugu te kupiti stan. Sad sređujemo kuću starijeg sina. Hoćemo li ostati u toj kući? Što se to događa s nama? Je li to prokletstvo moje majke ili nešto drugo? 
šifra: pet puta m 

Odgovor:

Gospođo, ne vidim razloga za brigu. Doista su vas od djetinjstva zlostavljali, no ostali ste pozitivni. Uspjeli ste nadvladati mnogo loših stvari. Vaši sinovi su dobro odgojeni zahvaljujući vama. Sada trebate više misliti na sebe. Sinu koji je vani vidim dobar život i brak te ga ne očekuje ništa loše. Mlađi je preosjetljiv, ali i vrlo energičan. 

Ono što je počeo završit će do kraja godine. Imate dobru i pozitivnu djecu, cijene vas i vole. Ne vidim nikakvih problema u obitelji. Mlađi će u bliskoj budućnosti dobiti i prinovu. Savjetujem vam da se malo više odmarate i manje opterećujete te da redovito idete na kontrole liječniku. Uroka nemate.

Stalno živim u nekom strahu - brinu me krov nad glavom i zdravlje 

Poštovani Mevludine, 

imam 57 godina, rastavljena sam, a kći se udala. Imala sam u prošlosti i lijepih i ružnih događaja. Zanima me budućnost. Stalno živim u nekom strahu - brinem se za zdravlje ili za krov nad glavom. Hoću li ostati u ovom stanu jer nisam to još riješila s bivšim mužem. Bojim se da ne ostanem bez stana. Zanima me i budućnost moje kćeri i unuka. U nadi da ću dobiti odgovor, lijepo vas pozdravljam.  
šifra: mrvica

Odgovor:

Nemojte se previše opterećivati jer nemate i nećete imati problema sa zdravljem. Vidim vam dug i lijep život. Energični ste, lijepe vanjštine, ali i unutrašnjosti, dopadljivi, emotivni, pozitivni i otvoreni. Bivšeg ste supruga vodili kroz život, sve ste nosili na svojim leđima, a on je bio nezahvalan. Sad ste pomalo usamljeni, ali ne zadugo. Vidim vam vezu s finim gospodinom. Dio nekretnine vam zakonski pripada i dobit ćete sudsku parnicu. Nemojte biti napeti i ne živite u strahu jer za to nema razloga. Već krajem ove godine sve će vam krenuti mnogo bolje. Kći je udana, nježna je i osjetljiva, no vidim joj stabilnost u braku i također dobru budućnost te promjenu na poslu do sljedeće godine. U sljedeće četiri godine puno toga će se dogoditi i ostvarit ćete mnoge planove. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Vidi sve članke ovog autora
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

VIDEO

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje
ZDRAVLJE I PREVENTIVA

8 svakodnevnih navika kojima ćete značajno usporiti starenje

Slijedeći osam zdravih načina ponašanja moguće je smanjiti biološku dob, otkiva istraživanje. Radi se o svakodnevnim navikama koje su dostupne na jednostavan način

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin
Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV
SVJETSKA PREMIJERA

Vozili smo novu Škodu Kodiaq: Impresivno prostrani SUV

Rijetko koji model na tržištu ovdje nudi više prostora, i iskreno, trenutno nam ne pada na pamet ni jedan veliki SUV koji bi imao više prostora od ove Škode