Obavijesti

Lifestyle

Komentari 1

Jedan od najljepših trgova u Europi nalazi se u Bruxellesu

Jedan od najljepših trgova u Europi nalazi se u Bruxellesu
4

Glavni trg belgijskog glavnog grada okružuju barokne i gotičke zgrade u čijoj arhitekturi možete uživati dok ispijate kavu na jednoj od brojnih terasa kafića

VIDEO

Grand Place (Glavni trg)

Glavni gradski trg nalazi se na UNESCO-voj listi svjetske baštine i zato ga mnogi s pravom smatraju jednim od najljepših trgova u Europi. Okružuju ga barokne i gotičke zgrade u čijoj arhitekturi možete uživati dok ispijate kavu na jednoj od brojnih terasa kafića.

VIDEO

Gradska vijećnica (Hotel de Ville)

Ovo velebno gotičko zdanje koje se nalazi na Glavnom trgu izgrađeno je u 13. stoljeću. Zgrada je poznata po svom 96 metara visokom tornju, a u unutrašnjosti se nalaze brojne tapiserije i umjetnine iz 15. stoljeća.

The Royal Palace (Palais Royal)

Službena palača kralja Belgije za javnost je otvorena samo ljeti i zato ju svakako valja posjetiti ako se zateknete u Bruxellesu u ljetnim mjesecima.

Dječak koji mokri

Jedna od prepoznatljivijih znamenitosti grada je skulptura dječaka koji mokri. Izgrađen je 1619. i otada zabavlja posjetitelje i stanovnike grada. S vremenom je nastala tradicija da šefovi država koji dolaze u posjet poklone minijaturne narodne nošnje za kip.

Tomislav Krasnec/VLM/PIXSELL

Katedrala svetog Michaela i Gudula

Bogata vanjština krije još bogatiju unutrašnjost ove gotičke ljepotice izgrađene u 15. stoljeću. Ova crkva je i nadbiskupsko sjedište, a u njoj se održavaju i kraljevska vjenčanja.

Bazilika svetog Srca

Još jedna istaknuta crkva je bazilika sv. Srca. Ova crkva izgrađena u Art Deco stilu, sa 89 metara visine i 167 metara dužine peta je najveća crkva na svijetu . Gradnja bazilike započela je 1902. po nalogu kralja Leopolda, a završena je 1971. S kupole na vrhu zgrade puca odličan pogled na grad.

Saznajte više o direktnim letovima za Bruxelles iz Zagreba, Splita, Dubrovnika, Pule i Zadra.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 1
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'