Obavijesti

Lifestyle

Komentari 7

Jedinstven doživljaj: Obilazak romantične Venecije u gondoli

Jedinstven doživljaj: Obilazak romantične Venecije u gondoli
3

Romantična Venecija stvorena je za uživanciju i opuštanje... U njoj možete uživati u remek djelima umjetnika najvećeg kalibra, ali i kročiti stopama Jamesa Bonda

VIDEO

Plovite Venecijom u gondoli

Put u Veneciju ne bi bio potpun bez plovidbe kultnom gondolom . Možete biti uvjereni da ste u sigurnim rukama jer svi gondolijeri prolaze posebnu obuku za ovaj posao te dobivaju licencu.

Obilazak venecijanskih majstora umjetnosti

Venecija je unikatno i vrijedno skladište umjetnosti. Od Srednjeg vijeka do sredine 18. stoljeća, umjetnici najvećeg kalibra ostavili su svoj znak po cijelome gradu. Pogledajte Titianovo ' Uznesenje Djevice ' iznad oltara u I Frari, Tintorettovo remek djelo zvano ' Raspeće ' ili Tiepolove monumentalne freske u Pieti.

Ako pak odaberete samo jednu stanicu za razgledavanje umjetnosti, tada se uputite u Gallerie dell'Accademia .

VIDEO

Uzmite si vremena za aperitive

Za 'vrijeme aperitiva' u Veneciji mnogi zauzmu svoja mjesta u barovima, uz nanizana pića i grickalice, na sjeverozapadnoj strani Rialto mosta.

Pogled na Veneciju iz ptičje perspektive

Sa gotovo 99 metara, Campanile je najviša zgrada u Veneciji. Sagrađena je između 888. i 912. godine. Zgrada je kolabirala u srpnju 1902., ali je izgrađena iznova točno onakva kakva je bila i na istome mjestu. Rimski car Frederik III. popeo se na vrh na leđima konja 1451., no danas turisti koriste dizala. Pogled je izvanredan!

Uživajte u lokalnom vinu

Vinogradarsko područje koje se proteže od Veneta pa sjeveroistočno do pokrajine Friuli je, nakon Toskane i Pijemonta, jedan od talijanskih najjačih vinskih regija s dobrim bijelim vinom poput Tocai i Soave, te podupirano sa čvrstim crvenim poput Valpolicella i Cabernetom franc. To znači da se gotovo svi lokali u Veneciji mogu pohvaliti dobrom vinskom kartom.

Šetnja stopama Jamesa Bonda

Palača Pisani iz 17. st., koja je sada glazbeni konzervatorij, je korištena za scenu pucnjave na kraju filma o Jamesu Bondu 'Casino Royale'.

Stavi masku i pridruži se karnevalu

' Carnevale ', najveći i najpoznatiji svjetski maskirani bal postoji još od srednjeg vijeka, ali je došao na svoje u 18. stoljeću. Danas posjetitelji često posjećuju Trg sv. Marka kako bi pogledali karneval ili u njemu sudjelovali.

Stanovnici Venecije pak organiziraju svoje privatne zabave ili se sakupljaju na manjim trgovima.

Reuters

Odmorite u baru na obali

Voda, voda posvuda.. I prekrasna mjesta za popiti piće. Najbolji waterside barovi su Al Chioschetto za uživanje Zattere, Vincent Bar za mirnu atmosferu i Taverna del Campiello Remer kao postolje na Grand Canalu.

Saznajte više o direktnim letovima za Veneciju iz Dubrovnika.

Izvor: Timeout

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak
NJEMU JE UPALILO... SEDAM PUTA!

Spremate se uplatiti srećku? Ovi savjeti serijskog pobjednika povećavaju izglede za dobitak

Ove ideje i savjete su pobjednici koristili prije, a smatraju ih korisnima u lovu na dobitak. Nipošto nisu jamstvo za osvajanje nagrade, ali mogu povećati šanse za dobitak

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!
STRAVA I UŽAS

Nikad nije oprao 'onu stvar', a spavao je s četrdeset žena?!

Zach je odlučio posjetiti dr. Naomi Sutton uvjeren da ga je penis 'izdao' kad mu se počelo događati da zbog preuske kožice na vrhu spolovila ne može doživjeti orgazam
Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...
MISLITE DA STE MEĐU NJIMA?

Najopasniji znakovi Zodijaka: Manipuliraju, agresivni su, ljubomorni, temperamentni...

Vješto skrivaju svoje pravo lice i s njima se nikako ne želite naći u konfliktu. Manipulacija, ljubomora i agresivnost samo su neke od njihovih 'vrlina'