Obavijesti

Lifestyle

Komentari 8

Najveća izložba dinosaura u Europi nalazi se u Frankfurtu

Najveća izložba dinosaura u Europi nalazi se u Frankfurtu
3

Posjetitelji obožavaju Prirodoslovni muzej jer ima najveću izložbu velikih dinosaura u Europi. Replike kostura znatiželjne posjetitelje dočekuju već na samom ulazu...

VIDEO

Goetheova kuća i muzej

Na adresi Grosser Hirschgraben 23-25 nalazi se rodna kuća jednog od najvećih njemačkih pisaca Johanna Wolfganga von Goethea. Goethe je tamo živio od rođenja 1749. do 1765. godine, a u kući možete razgledati i njegovu pisaću sobu u kojoj je napisao svoje rane radove. U zdanju pored kuće nalazi se Goetheov muzej. U 14 prostorija izloženi su umjetnički radovi iz Goetheovog doba. Osim memorijalne kuće i muzeja u piščevu čast u Frankfurtu je podignut i 43 metra visok drveni toranj nazvan prema njemu, a Goetheovo ime nosi i jedna ulica.

VIDEO

Radno vrijeme od ponedjeljka do subote od 10 do 18 sati, a nedjeljom do 17.30 sati.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Prirodoslovni muzej Senckenberg

Frankfurtski muzej jedan je od najmodernijih prirodoslovnih muzeja u Europi te drugi najveći u Njemačkoj. Jedan od razloga zašto ga posjetitelji obožavaju je taj što ima najveću izložbu velikih dinosaura u Europi. Replike kostura dinosaura posjetitelje dočekuju na samom ulazu, a osim toga u muzeju se nalazi i najveća kolekcija prepariranih ptica na svijetu. Muzej možete razgledati u pratnji vodiča na njemačkom i engleskom jeziku.

Radno vrijeme ponedjeljkom, utorkom, četvrtkom i petkom od 9 do 17 sati, srijedom od 9 do 20 sati, a subotom i nedjeljom od 9 do 18 sati.

Muzej suvremene umjetnosti

Muzej otvoren 1991. mnogi smatraju jednim od najvažnijih muzeja suvremene umjetnosti u Europi. U impresivnoj zgradi u centru grada čuva se oko 5000 radova od 450 umjetnika poput Andyja Warhola, Roya Lichtensteina i Francisa Bacona.

VIDEO

Muzej je ponedjeljkom zatvoren, srijedom radi od 10 do 20 sati, a ostale dane od 10 do 18 sati.

Muzejska četvrt

Na lijevoj obali Rajne u ulici Schaumainkai nalazi se zanimljiv kompleks od 12 muzeja. Neki od njih su: Muzej primijenjene umjetnosti, Filmski muzej, Njemački arhitektonski muzej, Muzej antičkih skulptura i Muzej svjetskih kultura.

Noćni provod

Za najbolji noćni provod uputite se u četvrt Bockenheim. Zbog blizine sveučilišta tamo živi preko 40.000 studenata pa, prirodno, tamo ima najviše kafića, barova i noćnih klubova. Ljubitelji svih žanrova glazbe mogu pronaći pravo mjesto za sebe, a ako pak više volite mirnije večeri u intimnijoj atmosferi diljem grada ćete pronaći vinske barove.

Saznajte više o direktnim linijama za Frankfurt iz Zagreba, Pule i Zadra.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati
KOJE SU OPTIMALNE DOZE?

Manjak magnezija: Evo koji su prvi simptomi i što uzimati

S obzirom na to da kakao sadrži visoku dozu magnezija, pozitivan učinak na san možete imati i od šalice toplog kakaa prije spavanja. U toj su kategoriji i indijski oraščići i bademi

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...
SUPROTNOSTI KOJE SE NE PRIVLAČE

Najgori parovi Zodijaka: Nekad nema smisla ni pokušavati...

Blizanci često ne uspijevaju predočiti Ribama probleme koje imaju u vezi što stvara ogromne rascjepe između njih. Lavovi mrze stav Bikova da se uvijek drže pravila i nikada ne riskiraju
Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna
NE ŽELITE UNIŠTITI EKRAN

Pravilno čišćenje TV ekrana: Sredstva za pranje prozora su loša ideja, dobra krpica je bitna

Iako na tržištu postoje razna sredstva za čišćenje ekrana, jeftinije je napraviti nešto takvo kod kuće. Jednostavno je. Samo pomiješajte destiliranu vodu s bijelim octom u jednakom omjeru