Obavijesti

Lifestyle

Komentari 21

U Ateni možete šopingirati, opustiti se, ali i ludo tulumariti

U Ateni možete šopingirati, opustiti se, ali i ludo tulumariti
3

Atena nije samo antički grad u kojem ćete se osjećati bliže grčkim bogovima i velikim misliocima. Atena je i metropola skrojena po mjeri modernog čovjeka...

VIDEO

Atena nije samo grad u kojem možete osjetiti dašak antike već i moderna metropola u kojoj svatko može pronaći zabavu po svojoj mjeri. Bez obzira na to želite li ludi noćni provod ili mirnu šetnju parkom Atena će sigurno zadovoljiti vaše potrebe.

Ulica Ermou - šoping avenija

Kao i svaka metropola Atena ima svoju glavnu šoping meku. Ulica Ermou prepuna je trgovina poznatih svjetskih brendova, ali i malih trgovina u privatnom vlasništvu. Tamo kupuju Atenjani, a obožavaju je i turisti. Zato je vole i ulični umjetnici poput glazbenika, pantomimičara i klaunova koji će vas zabavljati u prolazu. Kada se umorite od šopingiranja možete predahnuti i okrijepiti se u jednom od brojnih kafića i malih restorana koji nude lokalnu hranu.

U Nacionalnom parku koračajte stopama kraljeva

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.

Ako se pak poželite skloniti od vreve grada pravo mjesto za vas su Nacionalni vrtovi čijim se stazama u sjeni krošnji drveća možete šetati satima. Park je nekoć pripadao kraljevima, a danas je dom brojnim patkama. Nacionalne vrtove mnogi nazivaju i tropskim rajem u centru Atene.

Jedinstveni stadion od mramora

Ljubitelji sporta ne smiju propustiti posjetiti stadion Panathenaik poznat pod nazivom Kallimarmaro što znači ‘predivno popločen mramorom’. Naime, to je jedini stadion na svijetu napravljen u potpunosti od mramora s obližnje planine Pendeli. Izgrađen je na ostacima antičkog stadiona, a na Olimpijskim igrama 2004. na njemu su se održala natjecanja u streljaštvu i završnica maratona.

Osvježenje na plažama

Osvježenje od vrućine najbolje je potražiti na plaži kojih u Ateni i okolici ima pregršt. Najpopularnije su plaže Pireaus i Faliron, ali isplati se otići i do Voula koju obožavaju mladi. Neke od plaža u blizini Atene su i Kavouri, Varkiza, Agia Marina, Lagonisi, Anavissos, Avlaki, Vavrona, Kalamos i Sounion.

Najbolji noćni život u cijeloj Europi

Centar noćnog života Atene nalazi se u Psiriju. Ova četvrt do nedavno je bila radnička zona, no procvat je doživjela kada su je prenamijenili u destinaciju za noćni izlazak. Psiri je prepun kafića, restorana i noćnih klubova te je svakako prvo mjesto koje trebate posjetiti ako tražite ludi noćni provod. Neki tvrde da se najbolji noćni život u cijeloj Europi može naći upravo u ovoj atenskoj četvrti. Posljednjih godina još se jedna četvrt istaknula na karti kul mjesta za izlazak - Gazi.

Saznajte više o direktnim letovima za Atenu iz Zagreba, Dubrovnika i Splita.

Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 21
VIDEO

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju
OČARAT ĆE VAS

Najbolji ljubavnici: Četiri znaka Zodijaka nemaju konkurenciju

Jedan od njih je Lav. On zrači samopouzdanjem i unutar i izvan spavaće sobe. Magnetskom karizmom i energijom osvaja partnera razigranim i avanturističkim duhom

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'
'SVE SAM OTKAZALA'

'Umjesto zavjeta, na vjenčanju sam čitala poruke koje je moj zaručnik slao ljubavnici'

'Dva dana prije vjenčanja, dok sam finalizirala narudžbe za proslavu, na njegovom telefonu naišla sam na pretinac imena 'Sunshine'. Osjećala sam mučninu dok sam ga otvarala'
'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'
ŠOKANTNO OTKRIĆE

'Moja braća su djeca mog muža, varao me s mojom mamom...'

Prema riječima muža, njezina mama ga je 'zavela' kad su imali 18 godina i živjeli u njihovoj kući. Od tada su imali nezaštićene spolne odnose barem jednom mjesečno