Obavijesti

Show

Komentari 47

Aleksandra Bobiju: Izgrađen si pjevač, ali ti nisi za 'X Factor'

Aleksandra Bobiju: Izgrađen si pjevač, ali ti nisi za 'X Factor'
30

Tonči i Aleksandra odabrali su kandidate za 'lajvove'. On će do pobjede pokušati odvesti grupe 'AnđeliNE', 'Infinitas' i '9Control', a Aleksandra Antonija, Iliju i Davida

VIDEO

Nakon što su Željko i Massimo izabrali svoje kandidate, večeras su Tonči Huljić i Aleksandra Kovač izabrali svoje finaliste - tri grupe i tri mladića.

Kandidati su stigli u Aleksandrinu kuću, kao i u Tončijevu gdje su oni uz pomoć svojih gostiju suzili izbor natjecatelja. Tonči je izrazio nadu da će ga kandidati iznenaditi svojim napretkom jer, kako kaže, poanta cijelog natjecanja je napredak. Aleksandra smatra da se najbolji uvijek lako prepoznaju i da je bitnije od vokalnih sposobnosti kakav je netko čovjek jer, kako kaže, publika to prepoznaje i nagrađuje. Rekla je i da od danas upoznajemo novu i drugačiju Aleksandru koja ne prašta greške.

Nakon kratkih dojmova kandidata i izjava mentora, gledateljima su se obratili voditelji Antonija i Aleksandar koji su najavili početak drugog dijela 'X Factor Adria – Kuće sudaca'.

Kuća sudaca – Tonči Huljić

Tonči je izašao pred svoje kandidate, poželio im sreću i predstavio svog prijatelja koji će mu pomoći u izboru, a to je Petar Grašo

Pred Tončija i Petra prva je izašla grupa 'Infinitas' u kojoj su braća i sestre iz Zagreba. Dva brata i tri sestre nastupaju s prepoznatljivim narukvicama za koje se šale da će ih dovesti do pobjede. Izveli su pjesmu 'Terca na tišinu' grupe 'Silente'. 

RTL televizija

- Niste se osramotili, ali to sam svakome rekao do sada - bio je Tončijev komentar, a s Petrom je komentirao kako im nedostaje više ekspresije jer su previše koncentrirani na pjevanje.

Sljedeći su dečki iz podgoričke grupe 'Highway' - Marko, Petar i Luka. Na audiciji su se predstavili autorskom pjesmom, a Aleksandra im je tada rekla da su slatki kao šećer. Zatim su u bootcampu izveli pjesmu 'Krug' grupe EKV koja ih je dovela do Kuće sudaca. Za ovu fazu natjecanja pripremili su pjesmu grupe Haustor 'Uzalud pitaš'. Tonči je pitao Petra za mišljenje.

RTL televizija

- Ne mogu reći da imam neku ozbiljniju zamjerku. Tri dečka koji dobro sviraju, dobro pjevaju... - rekao je Grašo.  Marko je pak rekao Antoniji kako je puno teže pjevati ovako nego pred publikom jer nema povratne reakcije, samo muk.

Sljedeća se predstavila grupa 'U la la' koju čine tri djevojke iz Zagreba i Splita - Veronika, Korina i Eni. One su spojene u grupu pa su u bootcampu imale mali sukob s Aleksandrom jer im je rekla da se ne osjeća jedinstvenost dok pjevaju. Eni je obrazložila da je nemoguće da se osjeća jedinstvenost poslije jednog zajedničkog dana, a Aleksandra je odgovorila da jedan dan treba biti dovoljan za napraviti sve što treba. Pred Tončija i Petra izašle su s pjesmom Parnog valjka 'Sve još miriše na nju'. Tonči je komentirao da se nisu osramotile, a Petar je kroz šalu rekao da je lijepo vidjeti da se Dalmacija i Zagreb slažu. Ipak, Tonči je s Petrom raspravljao mogu li one funkcionirati kao grupa.

RTL televizija

Zatim su na red došli Adnan Pacoli i Tarik Mulaomerović iz Sarajeva koji su na audiciji oduševili i publiku i žiri svojim obradama poznatih pjesama u beatbox stilu, a zatim i u bootcampu svojom obradom pjesme 'Da je tuga snijeg' Dina Merlina. Izveli su Stingovu pjesmu 'Desert Rose' u beatbox stilu. Tončijev komentar bio je da je trema učinila svoje, ali da im to neće uzeti za zlo. Njegova dilema o kojoj je razgovarao s Petrom je što ovi momci mogu još pružiti.

RTL televizija

Četvrta grupa koja je izašla pred svog mentora je '9Control' koju su na početku činila tri dečka, a zatim im se na Tončijevu inicijativu u bootcampu priključio četvrti član, koji je već bio ispao, Faris Pinjo. Za ovu fazu natjecanja su izabrali pjesmu 'To the Moon And Back' koju u originalu izvodi 'Savage Garden'. Tonči je bio ugodno iznenađen kako su se uklopili zajedno.

RTL televizija

Posljednje koje su izašle pred mentora i njegovog gosta su 'AnđeliNE', ženska grupa koju čine četiri djevojke. Baš kao što je bio slučaj s muškom grupom '9Contol', na početku su bile tri članice, a na Tončijevu inicijativu im se pridružila Milica Lojić. Izvele su pjesmu 'Crazy In Love' od Beyonce u nešto drugačijem, sporijem ritmu. Tonči je bio zadovoljan, baš kao i Petar kojem se svidjelo ono što je čuo, ali i vidio. 

RTL televizija

Tonči tijekom odlučivanja igrao 'igrice' s natjecateljima

Grupa 'Highway' prva je saznala nastavljaju li natjecanje. Oni misle da su im najveća konkurencija 'AnđeliNE' koje, po njihovim riječima, sigurno prolaze. Izašli su pred svog mentora koji ih odmah pitao što misle, jesu li prošli. Poslije kraćeg razmišljanja, odgovorili su da jesu, a Tonči ih je odmah presjekao i rekao da nisu. Rekao im je da imaju jaku osobnost, upečatljiva lica, ali da im fali autorska komponenta. Smatra da moraju imati svoje pjesme kako bi se razlikovali od običnih grupa. Pozdravili su se s Tončijem uz dogovor da mu se jave kada će imati svoje pjesme.

Sljedeće su bile 'AnđeliNE' kao i grupa 'U la la'. Članice obje grupe mislile su da će sigurno proći. Tonči je 'Anđelinama' rekao da se dvoumi jer ne zna nijednu žensku grupu s naših prostora koja je uspjela. Curama iz 'U la la' rekao je da je svaka ostala svoja i da se osjećalo kako ne stoje iza onoga što su predstavile. Tonči je pitao 'AnđeliNE' jesu li dobre same po sebi ili su se istaknule zato što su drugi podbacili. Uglas su odgovorile da su dobre same po sebi.

- Zato ste i prošle - rekao im je Tonči, a grupu 'U la la' poslao je kući.

Grupi '9Control' Tonči je rekao da su bili dobri, ali kako je u njihovom nastupu osjetio da jedan od njih četvorice stvara disbalans u grupi. Dao im je nekoliko minuta nasamo da razmisle tko je od njih višak. Dečki su se uplašili, a Faris je bio uvjeren da je on višak, dok ostali nisu mislili tako. Tonči im se smijao u režiji jer je to bio test za grupu kako bi vidio vjeruju li dovoljno u sebe. Vratio se i pitao ih kakva je odluka, a svi su šutjeli. 

- Svaka čast, prošli ste upravo zato što ste svi zajedno - rekao im je Huljić.

Sljedeći su odluku čekali braća i sestre iz 'Infinitasa'. Tonči im je rekao da je izbor pjesme bio jedina svijetla točka u njihovom nastupu. 

- Podbacili ste, ali, s druge strane, šaljete poruku obiteljskog zajedništva i to vam je najveća prednost - rekao je. Zatim je pozvao Adnana i Tarika da im se pridruže i rekao im da od prvog nastupa nisu pokazali ništa novo te ih je poslao na čekanje, a grupa 'Infinitas' prošla je dalje.

Tonči je nakon odabira zvao produkciju kako bi urgirao da i Adnan i Tarik prođu dalje. Za njih je tražio 'wild card'. Dečkima je rekao da ne zna što će biti, ali da navija da bude sve u redu. Huljić je tako za emisije uživo odabrao grupe 'AnđeliNE', 'Infinitas' i '9Control'. 

Kuća sudaca - Aleksandra Kovač 

Aleksandra je odmah na početku predstavila svoju gošću Kaliopi, što je oduševilo Davida iz Makedonije.

Pred njih je prvi izašao mladić iz Ohrida, Bobi Mojsovski, koji je oduševio na audiciji pjesmom 'Bed of Roses', a zatim i u bootcampu kada su Željko i Massimo izjavili da im je žao što nije u njihovim grupama. Nastup je posvetio svojoj djevojci Valeriji s kojom se upoznao preko Twittera. Izveo je pjesmu 'Always' Bon Jovija. Kaliopi i Aleksandra složile su se da je tipičan pop-rock izvođač i da je izuzetno muzikalan.

RTL televizija

Sljedeći je bio Siniša Vidović koji je na audiciji i u bootcampu pokazao kompletan scenski nastup i osvojio sve svojim plesom. Mladi Zagrepčanin je s 5 godina ostao bez oca, a bio je izuzetno vezan i za očuha koga je izgubio prije dvije i pol godine, a koji ga je uvek podržavao u bavljenju glazbom. Siniša kroz pjesme koje izvodi šalje poruku njima. Ovim nastupom htio se 'ogoliti' i pokazati da je ranjiv. Izabrao je pjesmu 'Nov čovjek' Jacquesa Houdeka. Svi su se oduševili emocijom koju je Siniša pokazao pa su mu i konkurenti čestitali.

RTL televizija

Treći mladić koji je stigao do 'Kuće sudaca' je David Temelkov, dvadesetdvogodišnjak iz Skoplja koji je rasplakao Aleksandru pjesmom 'Tajno moja' u bootcampu. Pred svojom mentoricom i njenom gošćom izveo je pjesmu 'Angels' Robbieja Williamsa koju je posvetio svom djedu. Kaliopi su potekle suze nakon njegovog nastupa. 

RTL televizija

Nakon njega gledali smo Beograđanina Iliju Mihailovića koji ima samo 16 godina. Kako bi pokazao koliko mu sve ovo znači, počeo je trenirati kako bi skinuo višak kilograma na koji mu je Željko Joksimović skrenuo pažnju. Aleksandri i Kaliopi predstavio se pjesmom 'Thinking Out Loud' Eda Sheerana.

RTL televizija

Pretposljednji kandidat bio je Milan Bukilić iz Podgorice koji se po drugi put prijavio za 'X Factor'. Pjevao je pjesmu Zdravka Čolića 'Kao moja mati'. Jedini zaključak Kaliopi i Aleksandre bio je da će biti jako teška odluka.

RTL televizija

Na kraju je nastupio Antonio Krištofić iz Opatije koji je još na audiciji pokupio sve simpatije žirija zbog svog raskošnog vokala. U Beograd je došao s mamom koja ga prati od prve audicije. Njegov tata radi na naftnoj platformi pa 'X Factor' gleda na YouTubeu. Pjesmu Tošea Proeskog 'Još uvijek sanjam da smo zajedno' posvetio je svojoj tajnoj simpatiji. Iako je mislio da mu je ovo najbolji nastup dosad, Aleksandra i Kaliopi komentirale su da je imao i boljih dana.

RTL televizija

Aleksandra pada na šarm i nježnost

Prvi su odluku čuli Antonio i Bobi. Aleksandra je Bobiju rekla da je već izgrađen pjevač koji ima sigurnost i kontrolu nad svojim glasom i scenskim nastupom. Antonio, po njenom mišljenju, nije bio na nivou koji je pokazao na prethodnim nastupima. Ipak, odlučila je da Bobi ispada jer smatra da 'X Factor' nije za njega, a Antonio je prošao dalje.

Sljedeći su bili Ilija i Siniša. Aleksandra je Siniši rekla da poštuje umjetnike poput njega koji imaju više talenata, dok za Iliju misli da posjeduje šarm i nježnost koji nikoga ne ostavljaju ravnodušnim. Iliji je rekla da je prošao dalje, a izbacila je Sinišu.

Milan i David ostali su za kraj. Aleksandra misli da je David večeras otpjevao pjesmu kao da je pisana za njega, ali da ima problema s intonacijom, ritmom i frazom. Za Milana smatra da je beskrajno talentiran, ali je bilo puno detalja koji nisu bili dobri. Na kraju je odlučila da David prolazi dalje. 

S obzirom da je izabrala tri kandidata, Aleksandra je Milanu rekla da ne ide dalje, ali da će se potruditi uvjeriti produkciju da se on priključi mladićima koji su prošli.

U emisije uživo idu Antonio, Ilija i David. 

WILD CARD 

Od 12 natjecatelja koji su ispali u ovom dijelu showa gledatelji imaju mogućnost da jednog od njih,  koji će imati najviše glasova, vrate u show. Glasovanje traje do 17.05., kada će u prvoj emisiji uživo voditelji objaviti tko će zahvaljujući glasovima gledatelja biti automatski vraćen u natjecanje.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

Euforija u Malmöu!  Obožavatelji stigli pred Arenu, a Lasagna ima čak 35 posto šanse za pobjedu
PRATITE UŽIVO

Euforija u Malmöu! Obožavatelji stigli pred Arenu, a Lasagna ima čak 35 posto šanse za pobjedu

Večeras je prva polufinalna večer Eurosonga na kojoj će nastupiti i naš predstavnik Baby Lasagna

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...
ISKLESANO TIJELO

VIDEO J.Lo je u prozirnoj haljini istaknula sve svoje atribute! Prekrila je tek strateški dio...

Jennifer Lopez je poznata po provokativnim i spektakularnim modnim kombinacijama na Met Gali. Ovaj put uz bujni dekolte istaknula je i svoju isklesanu figuru
Severini i danas sude! Pjevačica je stigla na ročište u Zagrebu...
EKSKLUZIVNE FOTKE

Severini i danas sude! Pjevačica je stigla na ročište u Zagrebu...

Pjevačica je oko 11 sati stigla u pratnji odvjetnika Čede Prodanovića te prijatelja i suradnika Filipa Miletića na Općinski prekršajni sud