Obavijesti

Show

Komentari 2

D. Skoko i Zidar legendarnom 'Tomislavu' vratili su stari sjaj

D. Skoko i Zidar legendarnom 'Tomislavu' vratili su stari sjaj
8

Nova epizoda 'Jezikove juhe' sinoć je Davida Skoku i njegovog pomoćnika Ivana Zidara odvela u centar zagrebačke metropole gdje su spašavali restoran 'Tomislav'

VIDEO

Stara gostionica nekad davno radila je punom parom i dobivala nagrade, a u nju su nerijetko zalazile Josipa Lisac, Lepa Brena te elita Zagreba. Novi voditelj Marijan, koji je u 'Tomislavovoj' kuhinji i započeo karijeru prije 25 godina, odlučio joj je vratiti staru slavu. 

Ne bi li u tome uspio, pozvao je svoja dva dugogodišnja prijatelja, specijalista nacionalne kuhinje, kuhara Ivicu iz Njemačke te Davora koji je konobar već 30 godina. Osim njega, u 'Tomislavu', radi i konobarica Antonija te njezin dečko Marin kao pomoćni radnik u kuhinji, ali i Elena, bivša supruga voditelja restorana, ujedno voditeljica osoblja. Svi oni trude se oživjeti staru gostionicu koja je bila zatvorena punih 12 godina, no to im nikako ne polazi za rukom.

'Ja samo čekam da Al Pacino iskoči od nekud'

- Od Davida i Ivana očekujem konstruktivne prijedloge za poboljšanje promidžbe i šminkerskog izgleda lokala - objasnila je Elena, a stalni gosti 'Tomislava' nadaju se da će mu David i Ivan vratiti stari sjaj.

RTL

Već pri samom ulasku u lokal dečki su zaključili da ih gostionica podsjeća na stare mafijaške filmove. 

- Kakav underground, čovječe, pa ovo je sve prepuno povijesti - rekaoje Skoko, a Zidar dodao da samo čeka da Al Pacino iskoči od nekud.

Upoznavanje s vlasnikom Marijanom prošlo je u smijehu jer ga je David pitao može li ga osloviti s don Marijan, što je on objeručke prihvatio, a ostali su iznenađeni kada im je Marijan rekao da mu otvaranje lokala ne bi uspjelo bez pomoći bivše supruge s kojom je u odličnim odnosima. 

- Vi ste duplo hrabri - našalio se Skoko dodajući da je na pomolu možda i ljubavna priča.

Nakon što su dobili jelovnik, nisu mogli ne zamijetiti da je na listi previše jela, a za kušati su uzeli hladno predjelo Tomislav, špagete Mafioso, vatreni lonac i biftek na mediteranski s kozicama.

Hladna plata je ocijenjena kao solidna, no proizvodi nisu domaći, špageti su ih oduševili pa su zaključili da bi se zbog njih vratili natrag, no biftek je bio 'beživotan'.

- 'Nema života u ovom bifteku već odavno, tražili smo srednje pečen, a dobili 'well done' - rekao je David. 

'Prva velika stvar je dovesti ovaj jelovnik u red'

Vatreni lonac ih je ugodno iznenadio jer izgleda kao 'viteško jelo', no beštek zato nije. 

- Kako svaki od ovog pribora može biti različit? Meni je to neshvatljivo - čudio se Skoko.

RTL

Nakon što se upoznao sa šefom kuhinje Ivicom, Skoki je bilo drago čuti da je jelovnik u 'rekonstrukciji' jer je pretrpan jelima. 

- Prva velika stvar je dovesti ovaj jelovnik u red. Ja od ljudi vašeg kalibara očekujem dobar tartar, savršen biftek, najbolji u gradu, dobar carpaccio, bruscette, da imate taj štih  mafijaškog lokala - rekao je Skoko.

Noževi od prije 40 godina šokirali su Davida kao i objašnjenje Marijana da je na njima naučio kuhati prije 25 godina u restoranu čiji je sada voditelj!

- Smrznuti plodovi nekih drugih mora nisu opcija i Ivica kao vrhunski kuhar nije to zaslužio, sad stvarno sumnjam u kvalitetu ovih namirnica i da nema Ivice koji od svakog jela može napraviti čudo, to bi bilo katastrofa - rekao je razočarano David nakon što je vidio s čime Ivica mora raspolagati u kuhinji.

Treći dan Skoko je postrojio osoblje 'Tomislava'

I na salu za jelo je imao primjedbe kao i na terasu. 

- Ne razumijem što božićni ukrasi rade na ulazu u salu zajedno s kišobrančićem s Havaja i kakva vam je to terasa sklepana od plastičnih stolaca, pa to nema smisla - smijao se Skoko.

RTL

Treći dan Skoko je postrojio osoblje 'Tomislava' i najavio Marijanu da će imati 'pune ruke posla'.

Na red je došla promjena 'biblije' od jelovnika s čime su i Marijan i Ivica bili prezadovoljni. A kada je Marijanu objasnio da treba imati čvršći stav jer je prevelika konkurencija restorana na tržištu, odlučio mu je to dočarati odvevši ga u boksačku dvoranu. 

- Shvatio sam da se moram boriti sa svojom konkurencijom, ali i da moram skinuti koju kilicu - našalio se voditelj 'Tomislava'.

Promociju restorana David i Zidar zamislili su tako da u nju uključe svo osoblje restorana. 

- Imat ćemo natjecanje u efikasnosti promocije ovog lokala, besplatno dijeljenje hrane - objasnio je Skoko koji je složio tim u kojem su Zidar i Marijan, te drugi tim koji čine on i Ivica. 

Zadatak je bio promovirati jela koja će danas skuhati, što je prošlo uspješno, a poraženi tim Zidar i Marijan morali su prati suđe,

Skoko i Zidar su, nakon što su Marijanu poklonili novi blender i Marinu kuharsko odijelo, odlučili iznenaditi i Elenu, smislivši romantičan jelovnik za nju i Marijana ne bi li među njima probudili stare strasti. Skoko je za tu prigodu skuhao rižoto sa šafranom dok je Zidar radio glavno jelo - tagliatelle od mlinaca i buče s gljivama trubačama. Oba jela su oduševila bivše supružnike.

Došlo je na red uređenje terase – jako se brzo loša plastika pretvorila u terasu koja odgovara interijeru  'Tomislava', a i konobar Ivica je dobio pomoć – koktel majstora koji ga je naučio novom koktelu. 

Posljednji dan prošao je odlično, restoran je bio pun pa su David i Ivan iz 'Tomislava' otišli sa smiješkom, nadajući se da će restoran s velikom poviješću napokon dobiti stari sjaj.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 2
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin