Obavijesti

Show

Komentari 8

Iva oduševila tortom, a Danijel odnio pobjedu u testu osjetila

Iva oduševila tortom, a Danijel odnio pobjedu u testu osjetila
5

Prvi zadatak u MasterChef kuhinji bio je napraviti jelo s potpisom, a s kojim su kandidati trebali predstaviti svoju sposobnost, osobnost i kulinarsku vještinu

VIDEO

U prvom izazovu u MasterChef kuhinju u koju su ušli samo najbolji kuhari amateri, Iva Pehar je osvojila naklonost žirija svojom tortom, a kandidat Danijel Živković pokazao se kao najbolji u drugom izazovu koji ih je ondje dočekao – u  prepoznavanju komada mesa.

Prvi zadatak u MC kuhinji bio je napraviti Jelo s potpisom, s kojim su kandidati trebali predstaviti svoju osobnost, sposobnost i kulinarsku vještinu. Najuspješnija među njima je bila Iva koja je zaključila da je njezino reprezentativno jelo ono koje uvijek sprema svome ocu.

- Odlučila sam se raditi desert jer to zaista volim raditi. To sam ja i desert koji sam odabrala je zapravo najdraža torta mog tate - rekla je Iva i nije pogriješila. Njezin uradak pohvalio je Dino: "Ovo ti je lijep minimalistički tanjur".

Nova TV

Dok je Iva odmah znala što će prezentirati žiriju, Danijel se odlučio na jelo s lososom kojega nikad prije nije pripremao. 

- Mango, losos, pistaccio, što radiš ti? - upitao ga je Dino, na što mu je Danijel odgovorio kako je u ovom izazovu odlučio sam sebi dodati jedan izazov pa je iz tog razloga odabrao namirnice koje nikada nije koristio. Radovan mu je zamjerio što je servirao jelo koje nije nikada pravio.

Naspram Danijela, Dario je kuhao na sigurno, a žiriju je servirao hobotnicu koja mu je oduvijek bila draga i kako kaže, želio je to napraviti na svoj način. 

- Mama mi je kuharica, ali nisam najviše naučio od svoje mame u kuhanju jer ipak je tu bila i moja baba. Mada me uvijek kritizirala da nešto fali, ali nema veze, za mene je to uvijek dobro - rekao je Dario. Iako je bio siguran u svoj odabir, Dino mu je poručio kako od njega očekuje da bude mrvicu urbaniji i dodao kako su to jela koje bi očekivao od čovjeka koji je na zalasku svoje ne baš pretjerano uspješne kuharske karijere.

Sličan komentar dobio je i Valerio koji se uzdao u svoj tanjur. 

- Ovo je solidan rižoto i ništa dalje. Ovo meni spada u neku pizzeriju na rubu grada u Frankfurtu kojega drži neki Talijan koji kao eto nešto kuha - rekao mu je Dino.

Nova TV

Žiri je bio izuzetno zadovoljan Martininim tanjurom. 

- U trenutku kad je Dino probao moje jelo, kad je polizao prste ja sam bila najsretnija na svijetu - kazala je Martina. 

Zvjezdana je dobila kompliment da je njezino jelo bolje nego što se dobije u većini meksičkih restorana u Hrvatskoj, ali joj je žiri ipak zamjerio manjak karaktera u prezentaciji. Mišel je isto tako dobro prošla kod žirija koji joj je zamjerio prenakrcan tanjur, dok je Anti i Dini žiri poručio da porade malo na prezentaciji jela, a Robertu da se više potrudi. Emilija se odlučila na rizik koji joj se na kraju nije isplatio. 

- Ne znam gdje si vidjela da se lignja puni narančom. Ovo je strašno! - komentirao je Andrej, dok je Radovan dodao kako je to za njega svetogrđe i uništavanje lignje. 

Josip je također dobio poduku da se morski plodovi ne rade na način koji je prezentirao.Dok je u kuhinji napravio nered za sobom, Oskar je žiriju donio tri tanjura od kojega se žiriju svidjela jedino riblja juha. 

Elenin tanjur Dino je komentirao: "Ne razumijem zašto, ali ja sam dosta liberalan". Ivani je poručio da je to s brokulicom super tehnika jer se vidi da nešto zna, ali sve zajedno ne ide. 

U pripremi jela, Ratko je uložio dosta truda te na jednom tanjuru donio osam vrsta hrane. Oko njegovog jela lomila su se koplja žirija. Dok mu je Radovan ocijenio jelo kao "kič i bezobrazluk" te dao sugestiju da mu je pola toga na tanjuru već puno, Dino se ipak svidjelo.

- To je mrak, to je super, to je već napredni način razmišljanja i drago mi je zbog toga - rekao je. Na kraju kušanja Dino je izjavio kako je velika većina kandidata pokazala zavidan učinak, a kao najbolji istaknuli su se Elena, Iva, Dina, Martina i Ratko.

- Toliko su me nahvalili da sam bila u šoku. Napravila sam ono što se od mene očekivalo i ja sam tu dala sebe - rekla je Iva, a Ivana je zaključila kako je lijepo kad je netko među izabranima, ali da ponekad treba i ostati iza kako bi dobio nogu da se poleti naprijed. 

Nova TV

Iako je izabran među najboljima, Ratko je ipak kazao kako nema osjećaj da je dobio krila te dodalo da mu je dalo veći osjećaj da je pod većom lupom nego što je bio do sad.  Iva kao najbolja u prvom izazovu bila je nagrađena u sljedećem izazovu, Testu osjetila, s dodatna dva boda. 

- Da mi je bilo imati Ivinu prednost, sad bih bio na konju, ali prednost se da nadoknaditi - komentirao je Dario i dodao kako to meso vidi svaki dan i ne zna što je. 

Kao pobjednik iz izazova izašao je Danijel s najviše točnih odgovora. Zanimljivi su bili i odgovori u kojima su kandidati pačji batak zamijenili s pačjim butom, pileća prsa s pačjim, goluba za prepelicu, a jedan kandidat je kao odgovor ponudio krokodila. 

- Danijel je pobijedio i jako mi je drago. Stvarno sve pohvale jer poznavati toliko mesa bez prednosti je veliki uspjeh“ čestitala je Iva svome kolegi, ali i suparniku, a mi ćemo vidjeti hoće li Danijel znati iskoristiti ovu prednost u sljedećoj epizodi MasterChefa u kojoj će prvi natjecatelj napustiti show.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 8
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...
SKRIVA GA OD DJEVOJAKA

Ekskluzivne fotografije: Ovako izgleda suprug bujne Slavonke, par se vjenčao u Međugorju...

Vatrena Claudia koja se proslavila izazovnim navijačkim kombinacijama tijekom Svjetskog nogometnog prvenstva u Katru, otkrila nam je da je sretno udana. Prisjetila se i najvažnijeg dana u svom životu