Obavijesti

Show

Komentari 41

Nenadu prva pobjeda dana u finalnom tjednu, bio je najbolji

Nenadu prva pobjeda dana u finalnom tjednu, bio je najbolji
9

Ušli smo u finalni tjedan u kojem žiri bira pobjednika 'Tri, dva, jedan – kuhaj ' i u kojem finalisti moraju dati sve od sebe kako bi pokazali da baš oni to zaslužuju biti

VIDEO

Izazovi pred četvoricom finalista nisu nimalo laki jer su u finalnom tjednu, kada će se doznati tko je pobjednik showa 'Tri, dva, jedan – kuhaj', pravila ipak malo promijenjena. Anka, Nenad, Zlatan i Đurđica će i dalje svaki dan kuhati dva jela, međutim, prvo jelo bit će zadani recept, dok će u drugom jelu biti zadana samo namirnica.

I namirnice i recepti koje će finalisti kuhati posljednjeg tjedna natjecanja odgovarat će regijama koje su natjecatelji prošli u dosadašnjem natjecanju. Voditeljica Antonija Blaće je prije početka finalnog tjedna podsjetila kandidate da se prisjete svih vrijednih savjeta koje im je davao žiri, te iskoriste to znanje što bolje mogu kako bi današnji zadaci osvojili žiri. Prvi recept dana bile su makovnjača i orehnjača, tradicionalne slastice od dizanog tijesta vezane za područje Zagreba i Zagorja, dok je veprovina bila zadana namirnica u drugom jelu dana, u kojem natjecatelji imaju više slobode i mogu pokazati koliko doseže njihova kreativnost.

Anka nije previše uzbuđena jer kuha u finalnom tjednu, dok je Zlatan skoro pa u euforičnom stanju. On i Nenad dosad nisu radili kolače od dizanog tijesta, pa je Zlatan savjete tražio od Anke, dok je Nenad pomoć pronalazio u šalabahteru. Međutim, oboje su napravili kolače s previše nadjeva, zbog čega se tijesto u njima skoro pa izgubilo.  

Đurđicu je baka naučila sve o dizanom tijestu tako da je u ovaj izazov ušla bez trunke nervoze, a i Anka je upoznata sa svim tajnama ovih kolača. Međutim, nešto se dogodilo prilikom topljenja germe u mlijeku, pa je ostala nezadovoljna izgledom svojeg kolača. To je uočio i žiri, no ipak je pohvalio okus, sočnost i začinjenost nadjeva, te omjer tijesta i nadjeva. Đurđicina makovnjača, u koju je stavila i malo grožđica, okusom i izgledom je bila najljepša i najurednija od svih, dok je orehnjača bila mrvicu suha. 

Drugi dio večeri pripremao se vepar sa šumskim gljivama (vrganji i trubači), tipično jelo za Liku i Gorski kotar, a u čijoj su pripremi natjecatelji trebali uložiti svo svoje znanje i vještinu. Anka je odlučila pripremiti dva jela od veprovine, iako se dosad s mesom te divljači nije susretala. Najuspješniji dio njezinog jelovnika bili su umak i jabuke koje odlično idu uz lijepo rose pečeni veprov kare, iako je ispao malo sasušen. 

- Smjer je dobar, ali treba još sve skupa malo doraditi, uz malo vježbe - prokomentirao je žiri.

Zlatan je odlučio sve zakomplicirati svojom (ne)kreativnošću tako što je veprove filee punio mljevenom veprovinom i trubačima. Iako je Zlatan svom jelu dao ocjenu -5, žiri mu nije baš podijelio superlative.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 41
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin