Obavijesti

Show

Komentari 10

Tomislav Špiček se pripremio: Na ocjenjivanje ponio slinček

Tomislav Špiček se pripremio: Na ocjenjivanje ponio slinček
9

Natjecatelji showa 'Tri, dva, jedan - kuhaj' pripremali su janjeće tripice. Specijalitet kojeg su, bez obzira na to da li ih vole ili ne, morali pripremiti od samog početka...

VIDEO

Do finala i 100 tisuća kuna je dug put, a deset kandidata nastavilo je putovanje kroz hrvatske gastro regije do dalmatinske Zagore. Prvog dana dočekali su ih janjeće tripice i pinca, dva tradicionalna jela Zagore u kojima se nije najbolje snašao Milivoj, dok je Nenad ponovo zasjeo na vrhu liste najboljih.

Natjecatelji su pripremali janjeće tripice. Specijalitet kojeg su, bez obzira na to da li ih vole ili ne, morali pripremiti od samog početka - temeljito oprati iznutrice, škembiće i želuce janjca. Tomislav je znao da će pri kušanju jela biti kaosa pa je, kako si ne bi zamazao košulju, sa sobom ponio krpu.

Anka ih inače ne voli, ali se vraški potrudila napraviti ih što autohtonije, dok je većina drugih natjecatelja pribjegla kontinentalnoj verziji tripica poznatijoj kao špek fileki. To je napravio i Milivoj, koji je u svoje jelo stavio špek, rajčicu i papriku, što se inače ne nalazi u mediteranskoj verziji.

Milivoj nije imao sreće niti kod pečenja deserta, odnosno pince ili sirnice, sočne vrste kruha koja se tradicionalno sprema za Uskrs. Njegove dvije verzije pince nisu se dobro spekle, štoviše, ispale su sirove. Iako su Evelinine tripice bile masnije i slanije od njegovih, a ni pinca nije zadovoljila nepce žirija, Milivoj je ipak proglašen najlošijim kandidatom prve večeri ovog tjedna.

S druge strane, ovotjedni gost sudac, novinar i gastro pisac Siniša Pavić, pohvalio je Nenada. I ovaj je put presudila njegova maštovitost i svojevrsna inovativnost jer je u pincu stavio malo štapića vanilije, što nije zasmetalo iskusnom Siniši koji je odrastao na tradicionalnim jelima dalmatinske Zagore.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 10
VIDEO

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...
RASKALAŠEN ŽIVOT SULTANA

Diktator opsjednut seksom: Ima 9000 auta i zlatni Boeing...

Za 50. rođendan 1996. godine potrošio je 40 milijuna dolara jer je slavlje trajalo dva tjedna i Michael Jackson mu je održao tri koncerta. Svako od raskošnih vjenčanja njegovo petoro djece, trajalo je više od tjedan dana

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati
GRGO ŠIPEK

Od ovisnika do zvijezde: Evo tko je Grše, slušaju ga brojni Hrvati

Glazba je triljskom reperu, kako je znao reći, spasila život. Krajem srednje škole s prijateljem je osnovao grupu III. Čin