Obavijesti

Sport

Komentari 35

'Ako ćemo i dalje igrati ovako, nikome neće biti lako s nama'

'Ako ćemo i dalje igrati ovako, nikome neće biti lako s nama'
1

To je nova Hrvatska, ovako trebamo igrati svaku utakmicu, agresivno i borbeno. A kad je tako, nitko nas neće lako probiti, složni su igrači nakon uvjerljive pobjede

VIDEO

Igrali smo odlično, imali smo strašan angažman. Mogu samo pohvaliti svoje igrače i zahvaliti im da su tako hrabro i srčano igrali za Hrvatsku, zadovoljan je bio izbornik Željko Babić nakon jučerašnje pobjede.

Kako i ne bi kad su njegovi igrači sve već riješili u prvih 15 minuta, a Islandu su do kraja utrpali čak 37 golova i na kraju slavili 37-28. Šteta što istu strast nisu pokazali u utakmici s Norveškom.

- Uvijek se isto pripremamo, uvijek imamo analize i sastanke. Jedina razlika je što smo protiv Islanda igrali bolje, ali to je tako u sportu, nekad je bolje, nekad lošije. Eto, vidite, Island je pobijedio Norvešku pa je ispao s Europskog prvenstva.

Island je iza nas, dolazi nam drugi krug koji otvaramo s Makedonijom u četvrtak u 20.30 sati.

- Makedonija? Čvrsta i karakterna momčad koja igra u plitkoj formaciji 6-0. Imaju jednog izvrsnog napadača, Kiru Lazarova. Bit će to jako teška utakmica i vjerujem da će biti jako zanimljivo na kraju prvenstva ako uspijemo to prebroditi. Kako ga zaustaviti? Moram prvo pogledati video, proanalizirati sve pa onda mogu odgovoriti na to pitanje. Teško ga je zaustaviti, ali moramo naći način - rekao je Babić.

Domagoja Duvnjaka u napadu ponovno je odlično mijenjao Igor Karačić, a nakon ovakve igre svi se pitaju 'gdje su bili do sada'?

- Mislim da je bio problem u našim glavama, taj mentalni sklop. Došli smo do zida i rekli jedni drugima, ili idemo doma, ili u drugi krug s dva boda. Dobro smo posložili obranu, zatvorili sve rupe i, što je najvažnije, halfovi su odradili svoj posao u obrani pa ovoga puta nismo pucali tamo gdje smo bili slabi protiv Norveške. Sve nam je išlo, bili smo smireni i hladne glave - rekao je Karačić.

Ako ovako nastave, neće biti lako ni Francuzima (subota, 18.15), ali ni Poljacima (srijeda, 20.30) koji imaju jaki poguranac navijača te sudaca na ovom Euru. 

- Ovako bi trebali igrati svaku utakmicu. Obrana je bila na vrhunskoj razini i mislim da će svakoj momčadi biti teško razbijati našu obranu ako ćemo biti tako borbeni. Naravno da je i u napadu lagano kada igraš takvu obranu jer se otvori puno lakih golova iz kontre i polukontre - kaže Manuel Štrlek, naš najkonstantniji igrač na ovo prvenstvu.

U četvrtak nas čekaju poznata lica.

- Nema nekih velikih nepoznanica između nas i Makedonije, igrali smo nedavno međusobno. Moramo analizirati što su i kako su igrali na ovom prvenstvu, koje su njihove slabe strane i siguran sam da ćemo to znati iskoristiti - dodao je Štrlek.

Gojun: Lakše mi je kada krenem od početka

Velik doprinos u agresivnoj obrani dao je naš 'ministar obrane' Jakov Gojun. Iako je do sada u dvije prethodne utakmice ulazio u igru kasnije, ovoga puta startao je od prve minute.

- Kad mi trener da priliku, ja igram. Bilo to s klupe ili u prvih sedam. Sigurno da mi je lakše kad krećem od početka jer tako sam naučio godinama, no što je tu je. Ovo je reprezentacija gdje svatko mora dati svoj maksimum - kaže Gojun te nastavlja:

- Ovo je jedna nova Hrvatska. To je to što smo trebali igrati i prije, agresivnu obranu u kojoj Islanđani više nisu znali gdje će s loptom. Radili smo kvalitetne prekide, napravili veliku prednost u prvih par minuta te se ni u drugom poluvremenu nismo opustili. Držali smo se dogovora iz svlačionice do kraja, bacali smo se na glavu, svaki atom snage dali i na kraju zasluženo pobijedili.

Pitanje je zašto nisu tako izgledali i prije?! Takvom igrom, ni Norveška ne bi imala šanse i Hrvatska bi u drugi krug prenijela četiri boda.

- Ne znam, to je pravo pitanje. Ne znam je li nam došlo do glave ili što je. No ne bih se vraćao na ono što je bilo. Dobili smo jaki Island. Idemo sada dalje i spremiti se za Makedoniju. Oni su naši prijatelji, znamo se, naš trener Obrvan je tamo. Ako ćemo igrati ovako, nadam se da neće biti problema - zaključio je Gojun.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 35
VIDEO

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'
DOČEK DINAMOVACA

VIDEO Pogledajte kako Stefan Ristovski s bakljom u ruci pjeva 'Bit će Rijeka k**** šampion!'

ZAGREB - Nekoliko stotina navijača poslije 1 sat u noći dočekalo je momčad Dinama po povratku iz Rijeke. Pjevali su igrači, nazdravljali pivom i veselili se, a među najglasnijima je bio Stefan Ristovski, bivši igrač Rijeke, koji je s bakljom u ruci zapjevao "Bit će Rijeka k***c šampion!". Istu je pjesmu pjevao 2017., ali je tad umjesto Rijeke spominjao Dinamo. Boysi su ispalili arsenal pirotehnike.
VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...
24SATA NA FEŠTI NA AUTOCESTI

VIDEO Halilović kupuje ekipi pivo, dinamovci zaustavili bus na odmorištu kako bi slavili...

Nakon što su proslavili velika tri boda u svlačionici, dinamovci su se spremili i sjeli u autobus kojim su putovali u Zagreb. Putem su stali na odmorište Ravna gora gdje su proslavili pobjedu