Obavijesti

Sport

Komentari 25

Alilovićeva matematika: Uspjet ćemo samo ako ću braniti za 5

Alilovićeva matematika: Uspjet ćemo samo ako ću braniti za 5
4

I SIN NAVIJA Stariji sin Ivan ima tri i pol godine, gleda kad tata igra, sve već kuži. Prije odlaska najteže mi je bilo gledati ga kako plače jer ja odlazim, kaže Alilović

VIDEO

Naravno da se opet priča o zlatu, ali mi smo kao reprezentacija skromni, na zemlji. Međutim, svjesni smo i svojih kvaliteta. Znamo koliko smo dobri i tako ćemo se i ponašati. Treba vjerovati u sebe, jer ako sumnjamo, nećemo dobro proći, uvjerena je hrvatska “jedinica” Mirko Alilović (29).

Reuters/Pixsell

Imao je ove sezone neobično dugu pauzu, zbog ozljede ramena nije igrao tri mjeseca, no ulovio je formu.

- Da, u zadnjih mjesec dana ušao sam u ritam utakmica, i fizički i psihički se osjećam OK. Posluži li me zdravlje, neće biti nikakvih problema - kaže Alilović, koji neće puno odstupiti od onoga što govore i izbornik i suigrači, a to je - maksimalan oprez.

- Kažem, svjesni smo svoje kvalitete i mogućnosti, ali svjesni smo i da jedan loš dan može uništiti cijelo prvenstvo. Treba se skoncentrirati prvo na Austriju, potom na Tunis... Ako maštamo o zlatu, ako smo u mislima već u finalu, onda smo zaboravili nešto važno - ovih devet utakmica prije finala. Poštujemo sve, respektiramo svakoga, ali nikog se ne bojimo - kaže Mirko, koji je u reprezentaciji od 2007. godine.

Do danas je sakupio dva europska srebra i jednu broncu, po jedno svjetsko srebro i broncu te olimpijsku broncu. Zlata još nema.

- Moramo biti zadovoljni učinjenim. Uvijek to može bolje, ali imamo kontinuitet velikih rezultata, nešto što nemaju mnoge reprezentacije koje u svoje klubove ulažu milijune - naglašava Mirko.

Trpio je puno kritika svih ovih godina, nekad zasluženo, nekad baš i ne, ali takav je život rukometnih golmana. Tu nema skrivanja, ili braniš ili ne braniš. Uostalom, ne kaže se uzalud da je u rukometu golman barem 50 posto momčadi.

- Da, to je tako. Ako golman brani, šanse da ćeš dobiti utakmicu su 90 posto. Ako ne brani, šanse da ćeš izgubiti su 90 posto. Vrlo jednostavno, nema tu prevelike matematike. S dva-tri obranjena zicera dižeš momčad do te granice da možeš prelomiti utakmicu u jednoj minuti - svjestan je Mirko, no sve to, važnost njegove pozicije, ne stvara mu dodatno opterećenje.

Sanjin Strukić/PIXSELL

- Nema toga. Kad kažem da smo svjesni svoje kvalitete kao momčad, mislim i na sebe. Nakon prošlog EP-a potpisao sam novi ugovor s Veszpremom, a to sam valjda nečime i zaslužio. Nečim dobrim, jer zaista sam branio dobro - kaže Mirko.

Da se za učinjeno u reprezentaciji svih ovih godina ocjenjuje ocjenama od jedan do pet, sam sebi dao bi...

- Pa recimo - trojku. Bilo je nekoliko natjecanja s kojih smo se vratili bez medalje, ali zadnjih sedam godina, koliko sam u reprezentaciji, ona je ostala ondje gdje je bila kad sam došao, uvijek u vrhu - rekao je Alilović.

Put do vrha u Kataru bit će, jasno, puno lakši ako Mirko Alilović bude za peticu.

- Ako Mirko bude za pet, i Hrvatska će biti za pet! - uvjeren je naš golman.

Ispratio ga je i troipolgodišnji sin Ivan, dvije godine mlađi Mate još je premali.

- Najteže mi je bilo ova dva dana gledati kako plače. Nismo bili zajedno zadnjih 15 dana, sad se opet rastajemo i to mi je kao roditelju najteže. Uh, stvarno nije lako ‘probaviti’ te njegove suze - emotivan je Alilović.

No jak je dječak, ako je mogao “probaviti” mađarski...

- Jako je težak jezik, ali ide u vrtić, ulovio je već mnogo.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 25
VIDEO

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...
ŽIVOTNA BORBA

Bivši Dinamov golman: Bolest je neizlječiva, umrijet ću! Želim još jednom pogledati Dinamo...

Georg Koch boluje od raka, dijagnosticirali su mu ga u travnju 2023. i dali mu šest mjeseci života. 'Hej, doktore, još sam ovdje!', poručio je

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...
TRENER I KAPETAN 'MODRIH'

Jakirović: Moja je majka htjela da sam na klupi protiv Rijeke! Petković: Sopić je osebujan...

Ne gledam na Sopićeve komentare kao nekakvo 'bockanje'. Osebujan je, malo je drugačiji, iskren je u izjavama, nekima se možda to sviđa, nekima ne, rekao je Bruno Petković
VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!
EVO TKO ĆE IGRATI!

VIDEO Pogledajte kako je Bruno Petković ispravio Jakirovića i otkrio dio taktike za Rijeku!

ZAGREB - Dinamov trener Sergej Jakirović i kapetan Bruno Petković najavili su derbi u Rijeci, a napadač 'modrih' otkrio je strategiju tijekom konferencije za medije: 'Njihova obrana je dobra, vidjet ćemo kako će reagirati na moje kretnje i tako ću se kretati i ja i Sandro," rekao je Petković, na što je Jakirović odgovorio: 'Ili Brodić?'...A Petković je dodao: 'Ne, pa Kule će igrati!'