Obavijesti

Sport

Komentari 7

Babić jedva čeka Euro: Dosta nam je treniranja i discipline

Babić jedva čeka Euro: Dosta nam je treniranja i discipline
1

Hrvatski rukometaši otputovali su u Poljsku gdje u petak protiv Bjelorusije u 16 sati igraju svoju prvu utakmicu na Europskom prvenstvu. Babić je poveo 17 igrača

VIDEO

Volio bih da budemo čvrsti, da budemo odlučni, da vjerujemo u sebe, da vjerujemo da možemo napraviti dobar rezultat. Volio bih jednostavno da budemo dobri. Imali smo velikih problema s ozljedama tijekom priprema. Stanje se malo standardiziralo, ali još uvijek ne znamo hoćemo li biti kompletni u prvoj utakmici, rekao je izbornik hrvatskih rukometaša Željko Babić prije puta na Europsko prvenstvo u Poljskoj.

Koliko vas frustrira činjenica da vam ozljede kvare planove?

- Ogroman je problem zato što u određenim trenucima nemate trenažni proces pod kontrolom i jasno je da nemate jedan trenažni ritam. Kao izbornik se ne možete do kraja izraziti jer nemate mogućnost. Jako je teško.

Koliki je omjer nervoze i iščekivanja?

- Mislim da nam je svima dosta treniranja, objašnjavanja taktike i discipline. Vjerujem da to i igrači misle. Bit će nam jasno već poslije prvog kruga što Hrvatska može.

Koliko vam iskustvo iz Meškova može pomoći?

- Iz Meškova su samo četiri igrača u reprezentaciji što se tiče prve utakmice. Znam njihove individualne karakteristike. Imam veliko iskustvo iz Meškova s kojim sam igrao Ligu prvaka.

Dok je tek počinjao svoju karijeru, Ivan Čupić bio je zamjena današnjem izborniku.

- Sjećam se tih trenutaka. Mislim da je to bilo 1995. i 1996. Ivan je uvijek bio poseban. Uvijek je bio brz i lucidan. Ja sam tada igrao na njegovoj poziciji. Bilo je to zanimljivo jer sam imao jednu destruktivnu crtu, a mladi vole te koji su posebni. Ivan je tijekom vremena izrastao u jednog od najboljih desnih krila na svijetu.

Na desnom krilu smo dobro pokriveni.

- Dobro je da svi imaju konkurenciju u reprezentaciji. Dobro je da se ne osjećaju sigurno jer ih to malo mobilizira. Mi imamo odlična dva desna krila. I Horvat i Čupić su igrači svjetske klase. Oni mogu napraviti mnogo toga u igri. Bez obzira počinje li utakmicu Čupić ili Horvat dobro smo pokriveni i ja im vjerujem. Ivan je i tijekom priprema pokazao ozbiljnost, bio je među prvima u svemu. Pozitivan je i vjerujem da ćemo imati pozitivan turnir.

Čupić ima pobjednički karakter i to ga izdvaja od ostalih

- Čupić je bio izvanserijski igrač i odmah se naziralo da će imati ozbiljnu karijeru. I sad ću vam reći iz kojeg razloga. Općenito ima puno mladih ljudi koji dominiraju svojim godištima, koji imaju inicijativu. Međutim, Ivan je imao nešto drugo, a to je bio pobjednički karakter i velika želja za davanjem golova. Toga se jako dobro sjećam. On je svaki put želio dati gol više. Ako je zabio sedam - želio je osam, ako je zabio deset - želio je 12. Ta karakteristika je njega dijelila od drugih i normalno da je to poveznica zašto je on i uspio.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?
KALKULACIJE

Tko će biti prvak ako Dinamo i Rijeka imaju isti broj bodova?

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici u nedjelju (19.30 sati). Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...
OTVORIO DUŠU

Erlić: Skupljali smo boce i živjeli u štali. Plakao sam svaku večer kada sam došao u Dinamo...

Kao mali sam navijao za Hajduk i nadam se da ću jednog dana zaigrati na punom Poljudu. A završio sam za kuhara i volio bih napraviti ručak Severini i večeru Cristianu Ronaldu. Benzema se naljutio kad sam ga uštipnuo
Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...
JUTRO NAKON PORAZA

Sopić: Častio sam na benzinskoj unatoč porazu, a u klubu su me dočekala samo smrknuta lica...

Cijela je Hrvatska bila sigurna da ćemo izgubiti i evo, gospodo, izgubili smo, a i dalje imamo sve u rukama. Ako želimo biti prvaci, moramo jednom dobiti i Dinamo. Svima sam u klubu rekao "Nemojte da ja, Zagrepčanin, budem veći optimist od vas, Riječana"