Obavijesti

Sport

Komentari 58

Buntić sam odustao, Vuković prestar, Gobac bi šišao igrače

Buntić sam odustao, Vuković prestar, Gobac bi šišao igrače
1

Hrvatska rukometna reprezentacija od 15. siječnja do 1. veljače igra na Svjetskom prvenstvu u Kataru, a izbornik je objasnio zašto na popisu nema dvojice iskusnih

VIDEO

Slavko Goluža ne računa na Denisa Buntića (32) i Dragu Vukovića (31) za sljedeće Svjetsko prvenstvo. Ta se vijest znala od subote, kad je IHF objavio popis 28 hrvatskih igrača za SP, na kojem nije bilo dvojice standardnih reprezentativaca. No sada je Goluža dodatno skratio popis na 21 ime.

- Kao što ste napisali, spisak smo od 28 igrača morali poslati prije mjesec dana, čekali smo posljednji trenutak za objavu, planirali smo i prije konferencije, ali evo ga sada. Od 28 imena 20 sam igrača odredio koji će u prvoj fazi priprema biti s nama u Umagu. Poslije te faze skratit ćemo spisak na 18 i tada se priključuje i Duvnjak i odigrat ćemo dvije prijateljske utakmice sa Srbijom, u Umagu 9. siječnja i potom u Rijeci dan kasnije - rekao je Goluža koji je objasnio zašto nema Vukovića i Buntića.

- Vukovića nismo zvali jer nastavljamo s pomlađivanjem, a njegovo mjesto mogu nadopuniti Bičanić, Slišković, Karačić i Obranović. Buntić je sam tražio da ga se makne s popisa zbog obiteljskih razloga, to se treba poštovati - rekao je Goluža, a predsjednik Saveza dodao da uvjeti za rad nisu idealni.

- Imamo nekih problema sa sponzorima, sredit će se to, nećemo kao Poljaci na dres stavljati natpis: "Nemamo sponzora" - objasnio je Zoran Gobac, koji je zadovoljan ponašanjem igrača. 

- Ne mogu se u reprezentaciji ponašati kao u klubu, ti igrači su uzor djeci. Želimo ih odmaknuti od poroka, još da ih ošišamo da izgledaju kako Bog zapovijeda...

Hrvatska će na pripremama za SP odigrati dvije prijateljske utakmice protiv Srbije u Umagu i Rijeci 9. i 10. siječnja. Svjetsko prvenstvo za Hrvatsku počinje u Dohi 16. siječnja susretom protiv Austrije. Dan poslije Golužini igraju protiv Tunisa, a poslije dana odmora slijedi ogled s Iranom. 

U odnosu na onaj prvi, na ovom skraćenom popisu nema Loserta, Mihića, Rakovića, Matulića, Marića, Blaževića i Šime Ivića.

- Lacković je nažalost povrijeđen, kao i Losert - ponovio je Goluža.

Prvu fazu natjecanja Hrvatska završava utakmicama protiv Makedonije (21. siječnja) te Bosne i Hercegovine (23. siječnja). 

Skraćeni popis za SP u Kataru 2015

  • Golmani: Mirko Alilović (Veszprem), Ivan Pešić (Meškov Brest), Filip Ivić (PPD Zagreb) 
  • Lijeva krila: Manuel Štrlek (Kielce), Ivan Ninčević (Bešiktaš), Lovro Šprem (PPD Zagreb) 
  • Desna krila: Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (PPD Zagreb) 
  • Pivoti: Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Ilija Brozović (PPD Zagreb) 
  • Desni vanjski: Marko Kopljar (PSG), Luka Stepančić (PPD Zagreb), Mario Vuglač (PPD Zagreb) 
  • Lijevi vanjski: Damir Bičanić (Chambery), Ivan Slišković (Celje PL), Jakov Gojun (PSG) 
  • Srednji vanjski: Sandro Obranović (PPD Zagreb), Josip Valčić (PPD Zagreb), Igor Karačić (Vardar), Domagoj Duvnjak (Kiel)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 58
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti