Obavijesti

Sport

Komentari 37

Canjuga: Ja sam kriv, odlazim. Nemamo mi 7 Andrea Penezić

Canjuga: Ja sam kriv, odlazim. Nemamo mi 7 Andrea Penezić
5

Završnica Europskog prvenstva za rukometašice igra se u zagrebačkoj Areni, ali u njoj neće biti hrvatske reprezentacije, koja je izgubila od Njemačke 26-24 te ispala

VIDEO

Debaklom, teškim i bolnim, raspletom o kakvom nitko nije ni razmišljao, završio je rukometni EP u Hrvatskoj. Da, završio, jer djevojke na čelu s izbornikom Canjugom ispadanjem već nakon dvije utakmice nisu samo ispale nego i upropastile cijeli projekt organizacije prvenstva u Hrvatskoj.

- Tko je kriv? Ja preuzimam krivicu na sebe. I, što se mene tiče, ovo je posljednja epizoda u ulozi izbornika. Odradit ću još ova dva dana i onda odlazim - rekao je izbornik u ostavci Vladimir Canjuga, ali tu nije stao.

- Cure neka sjednu u četiri zida i riješe neke stvari... - dodao je.

Nije pritom mislio na Andreju Penezić, ona je sama igrala protiv Njemica. Hrvatska 24 gola, ona 13. A sama Njemačku ipak ne može dobiti.

- Očito nismo za organizaciju prvenstva... Iskreno, nisam ni razmišljala o tome da bi se moglo dogoditi da nas ne bude u drugoj fazi, u Zagrebu - kazala je Penezić i nastavila:

- Razočarana sam, užasno razočarana. Uvijek nam nešto fali, taj neki gol ili dva, uvijek se izvlačimo na to, a očito je stvar u nama. Psihologinja? Ma nije nam mogao pomoći ni dragi Bog, kamoli psihologinja...

Kapetanica Miranda Tatari ozljedila se u 13. minuti, no i bez nje je Hrvatska imala 14-11 u finišu poluvremena. No tu prednost djevojke su brzo prosule i utakmica je otišla pod njemačku kontrolu.

- Trebalo je malo sreće, puno hrabrosti, ali i puno više kvalitete. Bez Tatari, ako nitko ne pomogne Penezić, ne možemo igrati na ovoj razini. Ali očito bolje ne možemo, moramo biti realni. Nemamo sedam Andrea Penezić, a bojim se da će doći i vrijeme kad ćemo slaviti svaki plasman na veliko natjecanje - proročanski je govorio Canjuga i okrenuo se prema Zagrebu, u kojem Hrvatske neće biti:

- Nisam emotivac, ali srce me boli kad pomislim da će u Areni na utakmicama biti po 300 ljudi.

Razočarana Ježić: Cure, a da pokuša neka igrati obranu?

Ne znam zašto je nekima toliko važno zabiti u napadu, a obrana... Nije sve u golovima, kroz suze je govorila Katarina Ježić. 

Mirandu Tatari su iznijeli s terena, Ježić također, a Andrea Penezić je u svlačionicu išla s ledom na mišiću desne noge. Ranjene i razočarane.

- Pa ja bih, da sam mogla, poginula ovdje na terenu... Ne mogu reći da i ostale cure nisu željele, ali same smo krive na kraju - rekla je Ježić. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 37
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Ako bi obje momčadi na kraju sezone imale isti broj bodova, Dinamo tu bolje stoji jer su 'plavi' od četiri međusobna derbija ove sezone pobijedili u tri (2-1, 1-0, 2-1), a jednom je bilo neriješeno (2-2)
VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima
LUDNICA U ZAGREBU

VIDEO 24sata na Dinamovom noćnom slavlju: BBB iznenadili igrače, Ristovski pjevao s njima

Nekoliko stotina navijača dočekalo je 'plave' na Maksimiru nakon pobjede Dinama nad Rijekom u derbiju. Tamo su pjevali i slavili, a cijela fešta nije predugo trajala, ipak je već bilo debelo iza jedan sat ujutro...