Obavijesti

Sport

Komentari 7

Čast Kielu i PSG-u, no u Arenu stiže najbolja momčad svijeta

Čast Kielu i PSG-u, no u Arenu stiže najbolja momčad svijeta
5

Katalonski div u svojoj momčadi ima fantastične igrače poput Karabatića, Šarića, Lazarova, Sorhaindoa... No ni oni ove sezone nisu igrali s tako čvrstom obranom

VIDEO

Iako smo u Areni ove sezone gledali Kiel s Domagojem Duvnjakom, PSG s Hansenom i Narcisseom te Kolding s legendama poput Hvidta, Anderssona i Stefanssona, tek sada ćemo u Zagrebovu domu gledati najmoćniju europsku rukometnu momčad.

U Arenu stiže velika Barcelona, a čak i letimični pogled na roster Katalonaca ulijeva strah u kosti. Za početak dovoljno je reći samo Nikola Karabatić. Francuz ove sezone igra u fantastičnoj formi, a gas nije pustio ni nakon Svjetskog prvenstva u Kataru. 

No daleko od toga da momčad Xavija Pasquala svoju moć temelji samo na jednom igraču. Tu su i Sorhaindo, Šarić, Rutenka, Lazarov... Da ne nabrajamo dalje, dream team kojem nedostaje samo jedan igrač - Domagoj Duvnjak. Htjeli su ga dovesti kad je napuštao HSV, no Duvnjak je izabrao ostanak u najjačoj ligi svijeta i prešao u najvećeg Barcina europskog rivala u borbi za naslov, Kiel.

Kad su izvukli najtežeg mogućeg protivnika u četvrtfinalu Veselina Vujovića su pitali ima li Barcelona slabosti.

- Ima, kako ne. Fali im jakih utakmica ove sezone. U domaćem prvenstvu sve pobjeđuju 10, 20 razlike, a skupina u Ligi prvaka bila im je smiješna - rekao je Vujović.

I tu donekle leži prilika Zagreba. Iako u Zagreb dolazi najbolji napad Lige prvaka, u krcatoj Areni, koja će opet srušiti rekord LP-a, dočekat će ih najbolja obrana istog tog natjecanja. Vujović je preplašene igrače u samo par mjeseci pretvorio u zvijeri koje grizu tijekom svih 60 minuta. Ne prvih pet ili 15 minuta, nego svih 60. A mnoge se momčadi s tom agresivnošću ne mogu i ne znaju nositi. Vidjet ćemo kako će se Barcelona snaći. 

Kako pobijediti Barcelonu?

Pitanje je to koje si postavljaju svi treneri u Europi. Jedinstvenog recepta nema. No Zagreb će biti na dobrom putu zaustavi li suradnju Nikole Karabatića s pivotima, posebno Sorhaindoom. Kao i svi španjolski treneri, tako i Xavi Pasqual napadačku igru temelji na snažnom pivotu koji pravi nered u protivničkoj obrani. Naravno, posebna pažnja mora se obratiti i na Kiru Lazarova koji i ove sezone para mreže protivničkih golmana. Uz to, Zagrebovi topnici ne smiju razbraniti Šarića i De Vargasa jer iz tih se obrana rađaju ubojite kontre koje uglavnom završavaju Tomas i Sigurdsson. Budu li Obranović, Stepančić, Josip Valčić i ostali vanjski igrači Zagreba raspoloženi te smanje izgubljene lopte, u Areni pred 15.000 navijača može pasti i Barcelona. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 7
VIDEO

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a
VELIKO SLAVLJE 'LOKOSA'

VIDEO Lokomotiva - Rijeka 3-1: Kiks Riječana u borbi za naslov! Dinamo ostaje na vrhu HNL-a

Sve što je Rijeka trebala je ne izgubiti u Kranjčevićevoj pa veliki iskorak ka naslovu tražiti u derbiju s Dinamom. No, Riječani su na teškom gostovanju posrnuli. Mudražija i Šotiček pogurali su 'modre' prema tituli

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu
POGLEDAJTE GOL

VIDEO Čudesni Gvardiol je opet zabio! Vodi City prema naslovu

'Građani' vode žestoku bitku za naslov s Arsenalom, koji je u velikom londonskom derbiju pobijedio Tottenham 3-2. Manchester ima i utakmicu manje. Ako ju pobijedi, bit će usamljen na vrhu Premier lige
Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima
NIJE IZGLEDAO DOBRO

Dramatične scene u Beogradu! Pobjednika maratona nakon utrke hitna odvezla na nosilima

Gilbert nije bio jedini koji je pao tijekom utrke. Toplo vrijeme, jak tempo, želja da se što prije stigne na cilj. Sve je to imalo utjecaja na pojedine sportaše