Obavijesti

Sport

Komentari 9

Čupićeva priča iz Metkovića: Ja sam bio rezerva izborniku

Čupićeva priča iz Metkovića: Ja sam bio rezerva izborniku
7

Kao dječak divio sam se njegovu ‘suhom listu’, a kad smo zajedno igrali, uvijek se šalio, dobacivao, prisjeća se Čupić. Imao je 16 kad je igrao s izbornikom Babićem

VIDEO

Kako je raditi s Babićem i Metličićem? Ma super, ipak su to moja dva bivša suigrača, kaže Ivan Čupić.

Dobro, za Metličića se zna, ali odakle Čupić i Babić suigrači?! Odgovor glasi: iz njihova Metkovića! Godina je 2002., jedan mali debeljuškati klinac s čudesnom ljevicom ulazi u prvu momčad Metkovića. Ondje ga čeka Želja...

- Ja sam bio na počecima, bilo mi je 16 godina, on je bio prvo desno krilo, a ja drugo. Bio je na zalasku karijere, ali pamtim ga kao pozitivca, uvijek je imao neke svoje fore, uvijek nešto nabacivao, dobacivao - prisjeća se Ivan sa smiješkom.

Babić mu je kao dječaku bio jedan od idola.

Kliknuli su na prvu

- Pamtim ga još iz vremena kad sam kao dječak dolazio na rukometne utakmice, uvijek sam se divio njegovu ‘suhom listu’, stvarno je imao mekanu rukicu... A poslije smo, eto, odigrali jednu sezonu zajedno, tad je već razmišljao o završetku karijere zbog ozljede koljena - pamti sve detalje Čupić.

Odnos je od prvog dana bio besprijekoran.

- Puno mi je pomagao kad sam došao u prvu momčad, pričao je sa mnom, savjetovao me, upućivao u neke detalje, što bih mogao, što ne bih... Razlika u godinama bila je velika, pogotovo kad imaš 16 i gledaš starije suigrače, ali uvijek smo imali jako dobar odnos. Imao sam osjećaj da sam mu nekako drag od prvog trenutka kad smo se sreli - kaže Čupko.

Čupko je pobjednik

Međutim Babiću izborniku jedan od prvih poteza bilo je izostavljanje Čupića iz momčadi.

- Naravno da nikome nije svejedno kad nisi unutra, bilo mi je teško, ali on je izbornik i sam bira ratnike, gladijatore s kojima će u rat. Tad nisam bio tu, sad jesam i na meni je da svojih pet, deset ili jednu minutu iskoristim najbolje što mogu - ističe Čupić.

Nije u toj situaciji bilo lako ni Babiću, ali...

- Gledajte, dobro je da svi imaju konkurenciju, da se ne osjećaju potpuno sigurno, to ih mobilizira. Imamo dva vrhunska desna krila, Horvat i Čupić su svjetske klase i, bez obzira tko počinje utakmicu, mi smo tu dobro pokriveni - vjeruje izbornik, koji također dobro pamti zajedničke dane iz svlačionice Metkovića.

- Ivan je uvijek bio poseban, brz i lucidan. Igrao sam na njegovoj poziciji i bilo je zanimljivo jer sam ja imao tu jednu destruktivnu crtu, a mladi vole takve, malo posebne - kaže Babić, jedan od prvih koji su shvatili koliko Čupićeva karijera može biti dobra.

- Bio je vanserijski i naziralo se da bi mogao imati veliku karijeru, a reći ću vam i zašto... Puno je mladih igrača koji dominiraju svojim godištem, no on je imao nešto drugo: pobjednički karakter i nevjerojatnu želju za davanjem golova. Svaki put je želio još više. Ako zabije sedam, želi osam. Ako je to deset, želi 12. To ga je izdvajalo i sigurno je jedan od razloga zašto je uspio - kaže Babić.

Pet minuta šale s Babićem

Ne bi se baš reklo da je toliki zabavljač kao što Čupko priča, najčešće djeluje vrlo ozbiljno.

- A ne, nije izgubio tu crtu. Ozbiljan je većinu vremena, ali ima on i svojih pet minuta kad baci neku dobru... Ma ostao je on isti - kaže Čupić.

Nekad rezerva, danas igrač koji sluša...

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 9
VIDEO

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...
AYRTON SENNA: 30 GODINA OD SMRTI

Dan prije smrti je plakao, htjeli su da propusti utrku, odbio je...

Ayrton Senna poginuo je 1. svibnja 1994. u Imoli kad se s 310 km/h zabio u zid. Bio je jedan od najvećih vozača Formule 1 u povijesti, a njegovo rivalstvo s Alainom Prostom bilo je više od sporta

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'
SRAMOTNO

Hrvatski nogometaš dobio je jezive prijetnje: 'Slao mi je i fotografije groblja u Vukovaru'

Rekao mi je i da mrzi Hrvate i da se nada da će biti novi građanski rat kod nas, da će pljunuti moj grob, rekao mi je da sam Arapin, rekao je potreseni Kolinger
Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici
NOVI PLAN

Evo kako Dinamo planira slaviti ako pobijedi Rijeku na Rujevici

Plus+ Nogometaši Dinama posljednje su titule slavili s navijačima na Macoli. To se 2022. godine dogodilo poslije slavlja u Šibeniku, godinu dana kasnije poslije remija u Splitu. Sad se priprema fešta, ali na drugoj lokaciji...