Obavijesti

Sport

Komentari 0

Duvnjak spasio Kiel: Celje na pragu senzacije u Njemačkoj

Duvnjak spasio Kiel: Celje na pragu senzacije u Njemačkoj
2

Spektakularan gol Dahmkea, fantastični Domagoja Duvnjak i mala pomoć sudaca spriječili su Celje da ne dođe do senzacionalne pobjede na gostovanju kod Kiela

VIDEO

U vrijeme nogometne Lige prvaka igrala se i jedna utakmica rukometnog pandana istoimenog natjecanja. U Zagrebovoj skupini A Kiel je kod kuće nakon puno muke pobijedio Celje 35-32 . Slovenci su opet bili na pragu senzacije, ali opet je na kraju presudilo njihovo neiskustvo u velikim utakmicama.

Naravno, i ovaj put najbolji kod Nijemaca bio je Domagoj Duvnjak . Jedan od najboljih svjetskih rukometaša i mogući novi kapetan hrvatske reprezentacije zabio je osam golova iz 11 udaraca. Canellas i Dahmke dodali su šest, Toft Hansen pet... Kod Celja najbolji je bio Janc sa sedam, dok je naš Šime Ivić zabio jedan gol.

I da nije bilo raspoloženog Duvnjaka, još bi jednom Kiel prosuo bodove. Celje je bilo odlično, držalo na konopcima bogate Nijemce do samog kraja. Šest minuta prije kraja Luka Žvižej imao je kontru za +4 Celjana (30-27), no, u drugom poluvremenu bespomoćni, Landin brani i od tog trenutka kreće pad Slovenaca.

Kiel na krilima Duvnjaka i Dahmkea radi seriju 8-2 do kraja utakmice i mirno privodi susret kraju za četvrtu pobjedu nakon šest kola Lige prvaka. Celje je ostalo na jednoj pobjedi i samo je Bešiktaš lošiji od Slovenaca iako je Tamšeova momčad na konopcima držala i Zagreb (-1), i PSG (-2), i Kiel (-3), i Wislu (-3)...

Spektakularni Dahmke

Potez utakmice svakako je gol Rune Dahmke a. Mlado njemačko lijevo krilo zabilo je gol kakav se, u najmanju ruku, ne viđa često na rukometnim terenima. U 20. minuti drugog poluvremena pri zaostatku dva gola Kielova vanjska linija odradila je zabadanje za lijevu stranu. Akciju završava Dahmke, ali kako. Skok s krila, okret za 360 stupnjeva i gol kroz noge Gajiću. Prekrasno!

VIDEO

Treba dodati i da je Celje imalo 10 minuta isključenja, Kiel niti jedno, Celje niti jedan sedmerac, Kiel četiri?! Dobro, Zagrebu odgovara da je Celje izgubilo, no...

Hrvatski Medo debitirao u Flensburgu

Igrala se jučer i Bundesliga. Još jedan od Zagrebovih protivnika u Ligi prvaka, Flensburg, je pobijedio Lemgo 29-21, a nama je ta utakmica zanimljiva jer je za momčad Ljube Vranješa već debitirao Krešimir Kozina . Hrvatski Medo, kako su ga prozvali u Flensburgu, zabio je jedan gol, a po ulasku na parket dobio je veliki pljesak dvorane.

- Krešimir nam može puno pomoći i dat će nam priliku da se naši ozlijeđeni pivoti do kraja oporave. Vidio sam par stvari koje još moram raspraviti s njim. No tek je stigao, mora se uigrati s ekipom, nije lako igrati nakon samo dva zajednička treninga - rekao je Ljubo Vranješ .

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 0
VIDEO

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss
OTIŠAO 'KRALJ MAFIJE'

Umro je Velibor Džarovski: Namjestio je 80 utakmica, 30 festivala, kao i izbora za miss

Velibor Džarovski preminuo je u 75. godini, javljaju mediji iz SJeverne Makedonije. Samoporzvani "kralj nogometne mafije" umro je nakon kraće bolesti, a vijest je potvrdila i obitelj.

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...
NEVJEROJATAN SKOK

VIDEO Ovo je da ti se sledi krv u žilama! Japanac srušio rekord i preletio skoro 300 metara...

ISLAND - Japanac Ryoyu Kobayashi na Islandu je postavio neslužbeni svjetski rekord u skijaškim skokovima. Preletio je čak 291 metar na posebno izgrađenoj skakaonici u skijaškom centru Hlidarfjall, a srušio je službeni svjetski rekord za 37,5 metara. U zraku je bio osam sekundi i postigao najveću brzinu od 107,5 kilometara na sat.
Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening
NEPOZNATO O TRENERU RIJEKE

Sopić za 24sata: U Lokomotivi smo si sami prali dresove, zapili premije pa na burek i trening

Plus+ Željko Sopić, trener Rijeke, prisjetio se dana u lokosima, koji mu stoje na putu do naslova: Taj trening išli smo kao "zemlja - zrak", kao da sutra ne postoji. A nitko ne zna da smo cijelu noć bili vani