Obavijesti

Sport

Komentari 42

Francuzi, slovenski prst u oko, poraz od Srba, kobni Poljaci...

Francuzi, slovenski prst u oko, poraz od Srba, kobni Poljaci...
7

Za one slabijeg želuca, preskočite ovaj dio. Moglo bi ovo oživjeti teške trenutke u kojima smo tugovali nakon hrvatskih poraza. Od Francuske, Slovenije, Srbije...

VIDEO

S rukometašima smo doživjeli spektakularne trenutke. Svijet se divi tako maloj, a opet tako uspješnoj zemlji. Hrvatska ima dva olimpijska zlata, olimpijsku broncu, svjetsko zlato, tri svjetska srebra, svjetsku broncu, dva europska srebra i dvije bronce.

No i porazi su sastavni dio sporta. A nakon jednog takvog u četvrtfinalu Svjetskog prvenstva od Poljske, sastavili smo najbolnije poraze hrvatske rukometne reprezentacije. Za one malo slabijeg želuca, preskočite ovaj dio. Moglo bi ovo oživjeti teške trenutke u kojima smo tugovali nakon hrvatskih poraza.

Od Svjetskog prvenstva u Francuskoj 2001. i poraza od Ukrajine, slovenskog prsta u oko kad je Pajovič onesposobio Metličića i pogurao Slovence do slavlja, finala protiv Francuza u Zagrebu, najboljeg rukometa koji smo igrali na SP-u 2007. pa ispali jer nismo kalkulirali, pa do Poljske i ispadanja u četvrtfinalu.

Da vam bude lakše, poslužit ćemo se riječima iz pjesme Zaprešić Boysa "U porazu i pobjedi", a one idu: "... gubila il' dobila, zauvijek si moja voljena".

VIDEO

Najbolniji hrvatski porazi:

  • Svjetsko prvenstvo u Francuskoj 2001. - Hrvatska je igrala osminu finala protiv Ukrajine. Nakon četiri produžetka ispali smo iz turnira. Današnji izbornik tada je bio igrač. Ukrajinci su šokirali Hrvate.
  • Europsko prvenstvo u Sloveniji 2004. - Već na početku utakmice Aleš Pajovič udara Petra Metličića šakom u oko. Slovenac za taj sramotan potez dobiva samo žuti karton, a Hrvatska ostaje bez jednog od ključnog igrača. Nije išlo bez Metličića. Slovenci su slavili 27-25 u polufinalu, dok su u borbi za zlato izgubili od Njemačke. Petar Metličić teško je podnio poraz.
  • Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2007. - Hrvatska je igrala najbolji rukomet na turniru. Svijet se divio hrvatskoj snazi. Nakon prvog mjesta u skupini, u drugoj fazi smo također završili prvi. U posljednjoj utakmici igrali smo protiv Španjolske. Tko dobije - ide na Francuze. Naši nisu htjeli kalkulirati. Pobijedili su. U četvrtinalu smo izgubili od Francuske 21-18. A prije tog poraza padali su redom Maroko, Južna Koreja, Rusija, Danska, Mađarska, Češka i Španjolska. Pobijedili smo Rusiju za peto mjesto...
  • Svjetsko prvenstvo u Hrvatskoj 2009. - Kakva šansa. Hrvatska na krilima navijača dolazi do finala. A tamo Francuzi pred krcatom zagrebačkom Arenom. Francuska nam je odnijela zlato i slavila 24-19. Naši su osuli paljbu po sucima koji im "nisu dali igrati".
  • Europsko prvenstvo u Austriji 2010. - Još jedan finale. I još jedanput - Francuska. Boljelo je, ali možda ne tako jako. Igrali smo protiv najbolje momčadi svih vremena. Francuska je slavila 25-21.
  • Europsko prvenstvo u Srbiji 2012. - Hrvatska je izgubila od Srbije u polufinalu. Kauboji su tada pred ispunjenom beogradskom arenom odigrali najlošiju utakmicu na turniru. Srbija je slavila 26-22, a poraz je teško pao Slavku Goluži koji je rekao kako taj poraz nikad neće preboljeti.
  • Olimpijske igre u Londonu 2012. - Francuzi su opet bili kobni. Hrvatska je izgubila u polufinalu Olimpijskih igara u Londonu 22-25. Opet nas je uništio Omeyer, hrvatski "neprijatelj broj 1".
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 42
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku