Obavijesti

Sport

Komentari 27

Generalka pred EP: Dvorana je rasprodana, testira nas Vujović

Generalka pred EP: Dvorana je rasprodana, testira nas Vujović
7

Hrvatska rukometna reprezentacija danas (19 sati) će u dvorani Žeravinec u Ivaniću igrati pripremnu utakmicu protiv Slovenije koju s klupe vodi sjajni trener Zagreba

VIDEO

Ovo će nam biti prva prava provjera prije Europskog prvenstva u Poljskoj. Jasno je da ova utakmica neće biti stvarna slika reprezentacije jer imamo određenih problema, ali naravno da želimo pobijediti. Ono što ćemo igrati protiv Slovenije je ono što ćemo pokazati na Euru, najavio je današnju prijateljsku utakmicu protiv Slovenije Željko Babić.

Hrvatski rukometaši u Ivaniću će od 19 sati ugostiti reprezentaciju Slovenije koju s klupe vodi u Hrvatskoj jako popularni trener Zagreba Veselin Vujović.

- U prijateljskim susretima nikada ne analiziramo protivnike. Protiv Hrvatske rezultat neće biti u prvom planu. Želimo pobijediti, ali i mogući poraz me neće osobito zabrinuti. Za nas je najvažnija prva utakmica na Europskom prvenstvu protiv Švedske - rekao je Vujović za stranice slovenskog saveza.

Dvorana Žeravinec u kojoj se hrvatski rukometaši pripremaju posljednja dva tjedna rasprodana je u nekoliko sati, a oni koji nisu uspjeli doći do ulaznica pripremnu utakmicu neće moći gledati ni na TV-u. No HRS je ipak osigurao live stream o kojem će obavijestiti tijekom dana na svojim stranicama.

- Kreću pripremne utakmice za Europsko prvenstvo. Mislim da smo stvarno dobro trenirali. Uigravali smo neke nove stvari koje ćemo isprobati na dvije utakmice protiv Slovenije. Treba još neko vrijeme da sve sjedne na svoje, ali vjerujem da ćemo dobro izgledati. Pokušat ćemo realizirati sve trenerove želje i ispunjavati obaveze - rekao je Manuel Štrlek koji je sa svojih 27 godina među iskusnijim igračima izbornika Babića.

Hrvatska Europsko prvenstvo otvara 15. siječnja u 16 sati protiv Bjelorusije, a do tada će odigrati još jednu utakmicu protiv današnjeg protivnika. Već u subotu u Koperu će se ponovno sudariti Hrvatska i Slovenija. I dok je naš današnji gost već odigrao dvije utakmice protiv Makedonije (28-28, 23-23), Hrvatska je odigrala tek jednu trening-utakmicu protiv B momčadi. Trebao se igrati i uzvrat, no Babić ga je otkazao.

- Igrali smo jednu utakmicu zatvorenog tipa protiv B momčadi, ali procijenili smo da drugu, koja je bila u planu, nije potrebno igrati zbog dosta ozljeda. Procijenili smo da je bolje odraditi zamjenski trening i taktički se dodatno pripremiti - zaključio je Babić.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 27
VIDEO

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!
'MODRIMA' DERBI SEZONE

Rijeka - Dinamo 1-2: 'Modri' jure prema obrani titule prvaka nakon preokreta na Rujevici!

Rijeka je povela pred 8118 gledatelja na Rujevici golom Marka Pjace iz penala u 50. minuti. Petković je sjajno naciljao iz slobodnjaka u 75. minuti za izjednačenje, a Hoxha je u 89. zabio za vodstvo nakon što je ušao

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka
KALKULACIJE

Evo što treba Dinamu do kraja sezone da obrani naslov prvaka

Sudar odluke mogao bi se dogoditi, i vjerojatno će to zaista i biti, međusobni derbi na Rujevici koji se igra večeras od 19.30 sati. Rijeka dočekuje Dinamo u izravnom okršaju
VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak
VARAŽDIN IZNENADIO

VIDEO Drožđek šokirao Poljud, navijači zviždali 'bilima', za Hajduk debitirao 16-godišnjak

Sahiti i Diallo nisu bili u sastavu zbog odluke trenera Ivankovića. Varaždin je drugi put u povijesti pobijedio u Splitu, a prvi od 12.027 gledatelja Poljud su počeli napuštati u 80. minuti