Obavijesti

Sport

Komentari 47

Goluža je spreman za Brazilce: "Nisu nimalo naivna momčad"

Goluža je spreman za Brazilce: "Nisu nimalo naivna momčad"
1

Hrvatska u nedjelju u 19 sati igra osminu finala Svjetskog prvenstva u Kataru. Na drugoj strani bit će reprezentacija Brazila, koja je mučila i Španjolsku i Sloveniju...

VIDEO

Hrvatska je bez problema pobijedila Bosnu i Hercegovinu s 28-21, Slavko Goluža stigao je i odmoriti nositelje igre, pa ne čudi što je poslije pet pobjeda u pet utakmica atmosfera u reprezentaciji fantastična. 

- Svi znamo zašto smo tu - kaže Željko Musa, koji je dobro pokrio izostanak viroznog Igora Vorija

- Kapetan je bolje, situacija je pod kontrolom i bit će spreman za nedjelju - rekao je Goluža. 

I izbornik i pivot gledali su dosadašnje nastupe Brazila u Kataru. Momčad je to koja je mučila Španjolsku i Sloveniju, poraz od pet razlike doživjela je od domaćina, a pobijedila je Čile i Bjelorusiju za četvrto mjesto u skupini A. 

- Nezgodna su reprezentacija, ali nećemo ih podcijeniti. Ako odigramo kolektivnu obranu dobro, otvorit će se prostor za lake golove u kontrama na drugoj strani, no moramo biti oprezni jer oni stalno guraju na crtu - opisao je Musa igru protivnika, a Goluža bio malo detaljniji u skautiranju: 

- Igraju dinamičan rukomet, agresivni su i u obrani 5-1 i u obrani 4-2, veliki su fanatici i borci, ne predaju se i svih 60 minuta izgaraju na terenu. Vanjski igrači nose igru, lijevi i desni su šuteri, a srednji je prava radilica. Krila su im isključivo kontraši, a napadi su im pomalo dosadni koliko je tu cimanja u traženju milimetra prostora kako bi te kaznili. Morat ćemo biti maksimalno koncentrirani - objasnio je Goluža.

S obzirom na pet pobjeda, što je opisao "dobrom bazom za ono što slijedi", izbornik Hrvatske je optimist uoči osmine finala. 

- Dižemo se u obrani, to me veseli. Ako budemo pokretljivi u obrani, Brazil nam ne bi trebao biti problem, ali Brazilci nisu nimalo naivna ekipa. Dosta ulažu u posljednjih nekoliko godina, rukometašice su im svjetske prvakinje, a dižu se i u muškom rukometu - zaključio je hrvatski strateg.

Hrvatska će u subotu odraditi još jedan trening snage, a u nedjelju ujutro preseliti u novu dvoranu. Osminu finala igrat će u nedjelju u večernjem terminu, u 19 sati po hrvatskom vremenu. 

SP Katar 2015., osmina finala

nedjelja, 25. siječnja: 

  • Austrija - Katar 16.30
  • Slovenija - Makedonija 16.30
  • Španjolska - Tunis 19.00
  • Hrvatska - Brazil 19.00

ponedjeljak, 26. siječnja: 

  • C3 - D2
  • D3 - C2
  • C1 - D4
  • D1 - C4
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 47
VIDEO

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'
MARIO BUDIMIR ZA 24SATA

On je Petkovića digao iz mrtvih: 'Nikad nisam učinio takvo što. Samo sam ga pitao jednu stvar'

Plus+ Bivši dinamovac Mario Budimir: Bjelica mu je jednom na treningu donio knjigu kako bi je on doma pročitao. Vjerujte, nema šanse da ju je otvorio. Kad je došao u Dinamo, sumnjali smo. A onda je došao prvi trening

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?
OBLJETNICA VELIKOG USPJEHA

Gdje su Hajdukovi juniori točno godinu dana nakon finala LP-a?

Finale Lige prvaka mladih najveći je uspjeh Hajdukove akademije, ali malo je igrača dobilo priliku u seniorima. Dijelom zbog odluke čelnika kluba da jure naslov prvaka, dijelom jer se sami nisu izborili za minutažu
Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'
VELIKI NAVIJAČ

Novi predsjednik Hajduka bio je i kod Knjaza: 'Neću jesti meso dok Hrvatska ne osvoji nešto'

Popularni Robert Knjaz radio je emisiju za vrijeme svjetskog prvenstva u Japanu i Južnoj Koreji, a u jednom trenutku nabasao je na potencijalnog predsjednika Hajduka