Obavijesti

Sport

Komentari 44

Goluža objavio popis za Katar: Obranović i Pešić ne idu na SP

Goluža objavio popis za Katar: Obranović i Pešić ne idu na SP
6

Hrvatska rukometna reprezentacija danas putuje na Svjetsko prvenstvo u Kataru. Izbornik je objavio popis 16 igrača na koje računa, doma ostaju Obranović i Pešić

VIDEO

I prije nego što je izbornik Slavko Goluža objavio da na Svjetsko prvenstvo u Katar neće voditi Ivana Pešića i Sandra Obranovića, njegov šef Zoran Gobac je naglasio:

- Unatoč nekim komentarima, ovo je najbolje što Hrvatska u ovom trenutku ima!

"Neki komentari" vjerojatno se odnose na Renata Sulića, djelomično i na dobrog, starog Ivana Balića, ali oni su odavno bivši reprezentativci. A sadašnji su golmani Alilović i Ivić, krila Čupić, Horvat, Štrlek i Ninčević, vanjski Bičanić, Slišković, Duvnjak, Karačić, Kopljar, Stepančić i Gojun te pivoti Vori, Musa i Brozović.

- Do posljednjeg trenutka dvojio sam između Obranovića i Brozovića, a na kraju sam se odlučio za Brozovića. I to je to - nije se izbornik Slavko Goluža htio upuštati u detaljna objašnjavanja.

Reprezentativci će u Dohi sletjeti večeras, malo prije ponoći, a ondje ih čeka - spektakl. Na svečanom otvaranju trebao bi sudjelovati i kapetan Igor Vori.

- Eto, i to je razlog zašto nam je trebao Brozović, još jedan pivot, Igor nam se može umoriti - nasmijao se Goluža i nastavio:

- Jedva čekamo da počne SP. U Umagu su dečki izvanredno odradili pripreme, nije bilo ozljeda i zato moramo biti zadovoljni odrađenim. Protiv Srbije smo isprobavali neke varijante i mislim da je, ukupno gledajući, bilo jako dobro.

Od hrvatskog izbornika nemoguće je čuti najave velikih stvari, Goluža će uvijek ponoviti da treba biti skroman, ponizan, ići korak po korak. A prvi korak je Austrija u petak.

- Sve misli usmjerene su nam na tu utakmicu, znali smo na prošlim turnirima na startu igrati 'pod ručnom', ali to sad neće biti slučaj. Želimo iz Katra poslati poruku da se za Hrvatsku igra sa srcem - kazao je Goluža.

Austrija, Austrija, Austrija... Samo to je u mislima i igračima.

- Moramo prvo sebe, a zatim i hrvatsku javnost, uvjeriti da nam skupina nije za podcjenjivanje. Pogotovo ta Austrija, u toj utakmici sigurno neće biti lako, pogrešno je misliti da su autsajderi. Imaju deset igrača iz njemačke Bundeslige, imaju dva najbolja strijelca lige (desni vanjski Weber prvi, lijevi vanjski Santos drugi, nap. a.) i svjesni smo da ih ni slučajno ne smijemo podcijeniti - kazao je Igor Vori, a Domagoj Duvnjak se nadovezao:

- Uz sve to, jučer su izgubili od Francuske u gostima dva razlike. A mogli su i dobiti tu utakmicu.

Oko podneva su igrači sjeli na posljednji zagrebački ručak, pa se zaputili prema aerodromu. S nadom da će se kući, svojim najmilijima, vratiti tek 2. veljače. To bi značilo da je Hrvatska igrala finale...

Popis za SP u Kataru 2015.:

  • Golmani: Mirko Alilović (Veszprem), Filip Ivić (PPD Zagreb) 
  • Lijeva krila: Manuel Štrlek (Kielce), Ivan Ninčević (Bešiktaš)
  • Desna krila: Ivan Čupić (Kielce), Zlatko Horvat (PPD Zagreb) 
  • Pivoti: Igor Vori (PSG), Željko Musa (Kielce), Ilija Brozović (PPD Zagreb) 
  • Desni vanjski: Marko Kopljar (PSG), Luka Stepančić (PPD Zagreb)
  • Lijevi vanjski: Damir Bičanić (Chambery), Ivan Slišković (Celje PL), Jakov Gojun (PSG) 
  • Srednji vanjski: Igor Karačić (Vardar), Domagoj Duvnjak (Kiel)
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 44
VIDEO

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije
PRIČA O TRENERU DORTMUNDA

Tko je Edin Terzić? Hit trener u Europi pomagao 'vatrenima'. I želi biti izbornik reprezentacije

Otac mu je iz Donjeg Vakufa, majka iz Osijeka. Skautirao je u Hrvatskoj za Borussiju, ljetuje u Makarskoj, zna hrvatske pjesme i prati HNL, a vodio je i Haalanda, Reusa...

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!
POGLEDAJTE VIDEO

Suci odlučili dramu Lige prvaka: Trener je utrčao nasred terena, Igor Karačić klečao pred sucem!

U napadu Kielca za odlazak u Koln Saugstrup je u prekršaju držao Daniela Dujshebaeva koji je uspio dodati Karaljoku koji se izvukao na zicer, ali suci su se oglasili i vratili loptu na 10 metara!? Nevjerojatno...
Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića
HRVAT SE PREDOMISLIO

Real je nakon Bayerna odlučio kakva je sudbina Luke Modrića

Kako je sezona odmicala kraju i kako su počele dolaziti teže i zahtjevnije utakmice Modrićeva uloga postajala je sve važnija. Pokazao je da ima znanje i kvalitetu da još jednu sezonu provede u Realu