Obavijesti

Sport

Komentari 56

Goluža okupio reprezentaciju: Cilj je proći u drugi krug SP-a

Goluža okupio reprezentaciju: Cilj je proći u drugi krug SP-a
2

Hrvatski rukometaši počinju s pripremama za Svjetsko prvenstvo u Kataru, a Vori skromno kaže kako je cilj proći u drugi krug natjecanja. Pripreme počinju u Umagu

VIDEO

Hrvatska rukometna reprezentacija okupila se u Zagrebu te odmah krenula u Umag gdje će odraditi prvu fazu priprema za Svjetsko prvenstvo u Kataru.

- Odradit ćemo u prvom dijelu priprema svaki dan po dva treninga. Želimo iskoristiti i lijepo vrijeme da i vani trčimo, neka dečki ulove malo zraka. Svi su mi na raspolaganju, a Duvnjak se priključuje 2. siječnja - otkrio je Slavko Goluža planove za pripreme.

Ovoga puta izbornik upozorava da od prve utakmice reprezentacija mora biti u formi, a ne kako je to do sada bilo, da formu lovi kroz natjecanje.

- Pripreme se razlikuju od prijašnjih jer smo prije puno više radili na snazi, a sada nam sve nalaže da od prve utakmice moramo bit u top formi. Naime, znamo kakva je Austrija, znamo i kakav je Tunis, ali i Makedonija. Oni se svi već duže pripremaju. Trebamo biti oprezni. U svakom slučaju malo smo promijenili način priprema.

Drugi dio priprema počinje 2. i traje sve do 13. siječnja kada reprezentacija i putuje u Katar.

- Zaprijetili su nam da će biti još teže nego do sada na pripremama pa će to biti zanimljivo za vidjeti. Idemo odraditi to najbolje što možemo, samo da ne bude ozljeda - rekao je Marko Kopljar.

Protivnici se analiziraju, no prvo je na redu fizička priprema.

- Skupina se možda ne čini jako teška, no bit će jako teških utakmica. Moramo sačuvati malo svježine i za drugi dio natjecanja.

REUTERS/PIXSELL

Igor Vori najstariji je hrvatski reprezentativac, od 2002. je u 'kockicama'.

- Ni sam više ne znam koje mi je ovo natjecanje. Bitno je da imam i dalje motiva kao na prvom natjecanju - rekao je Vori. 

Hrvatska je u skupini s BiH, Austrijom, Tunisom, Makedonijom i Iranom.

- Grupa je jako varljiva i svi su opasni, pogotovo BiH i Austrija. Jako su neugodni, nemaju što izgubit protiv nas, a mogu puno dobiti. Idemo dan po dan, ludo bi bilo najavljivati ne znam što. Naš je cilj i obaveza drugi krug, a za nešto više je sve faktor sreće. Najbitinije je da svi budemo zdravi. Imamo i puno novih igrača, a za dobar rezultat je važna i dobra atmosfera - zaključio je kapetan.

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 56
VIDEO

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka
POČIVALA U MIRU

Velika tuga uoči derbija sezone: Sergeju Jakiroviću umrla majka

Sergej Jakirović uoči supervažne utakmice protiv Rijeke izgubio je majku Jelenu, doznaju 24sata. Njen će sprovod biti u utorak u Metkoviću kako bi se maksimalno mogao posvetiti utakmici na Rujevici

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga
SKROMNA OBITELJ

Zlatan otkrio detalje privatnog života: Moja žena kuha i pere suđe, naša djeca nisu kao druga

I kada je u pitanju odgoj sinova Maximiliana (18) i Vincenta (16), Ibrahimović ih je učinio poniznima i skromnima, nije im od početka pružao luksuz
Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'
EMOTIVNA OBJAVA

Dinamo se oglasio nakon smrti Jakirovićeve majke: 'Stojim uz tebe i kad ne ide i kad je teško'

Treneru Dinama preminula je majka, a iz kluba su se oglasili emotivnom objavom pjesme koju često pjevaju Bad Blue Boysi i tako pružili podršku