Obavijesti

Sport

Komentari 57

Goluža je otpisao Gopčevog zeta: Moramo biti prava klapa

Treba spomenuti da je ovo već treće veliko natjecanje u samo godinu dana, a mi smo jedina momčad koja se s oba prethodna vratila s medaljom, rekao je Goluža

VIDEO

Na konferenciji za medije u jednom zagrebačkom hotelu izbornik hrvatske rukometne reprezentacije Slavko Goluža objavio konačni popis putnika za Svjetsko prvenstvo koje počinje 12. siječnja u Španjolskoj.

Nakon što je već prije otpisan Ivano Balić, a dok je Denis Buntić otpao zbog ozljede, većih iznenađenja nije moglo biti, a među 17 igrača nije se našlo mjesta Josipa Valčića, Nikolu Špelića i Marina Šegu. Priliku je dobio mladi 21-godišnji Filip Ivić.

- Cilj je bio fizički podići momčad, ali i tempirati formu. Neki su zbog toga radili i po posebnom programu. Lacković je u srijedu ujutro odradio skoro normalan trening, a Horvat se oporavlja od ozljede gležnja - rekao je Goluža i dodao:

- Očekivanja su velika, kao i uvijek. Navikli smo navijače na vrhunske rezultate i nitko ne bi bio sretniji od nas da i iz Španjolske donesemo medalju. Iako, treba spomenuti da je ovo već treće veliko natjecanje u samo godinu dana, a mi smo jedina momčad koja se s oba prethodna vratila s medaljom. Da bi uzeli i treću, moramo biti prava klapa, ali i imati pravi pristup i dozu sreće. Ne možemo biti motiviraniji nego što jesmo, pogotovo kad znamo da ljudi žive za ovu momčad, da strepe s nama.

Na SP iz generacije Portugala 2003. ostala su još samo dvojica - Igor Vori i Blaženko Lacković.

- Ovo kratko vrijeme koje smo proveli zajedno iskoristili smo koliko god smo mogli. Otpao je Bunta, nekih problema imao je i Horvat, no bitno je da u završnim danima priprema nismo imali takvih problema. Norveška i 38 primljenih golova možda ne izgledaju lijepo, ali to nikoga ne treba brinuti. Naime, na dan utakmice odradili smo 'opak' trening i zato je takva partija čak i očekivana - rekao je Vori.

Lac se oporavlja od ozljede prsta.

- Prvi put sam normalno trenirao, osjetio loptu, no ima još dovoljno vremena. Naravno da u ovom trenutku još nije to to, ipak sam bio na operaciji u studenom, ali pozitivan sam. Dizat ću se iz utakmice u utakmicu i vjerujem da ću dokazati da mogu pomoći - skromno je rekao Lac.

Popis igrača za Svjetsko prvenstvo u Španjolskoj:

  • golmani: Alilović, Ivić
  • krila: Čupić, Horvat, Štrlek, L. Šprem
  • kružni: Vori, Musa, Marić
  • desni vanjski: Kopljar, Stepančić
  • srednji vanjski: Duvnjak, Vuković
  • lijevi vanjski: Lacković, Gojun, Mandalinić, Bičanić
Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 57
VIDEO

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!
RJEŠENJE PRED VRATIMA

Iz kopački ravno u ured: Evo tko bi mogao biti novi član uprave ili sportski direktor Hajduka!

Plus+ Čovjek koji će se brinuti o stručnoj politici Hajduka mora imati znanje, bogato internacionalno iskustvo, dobre veze, mora biti neovisan i dobro poznavati klub. Takve je teško pronaći, ali jedan je već na Poljudu...

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...
NESTAŠNI VELŠANIN

Godinama spavao s bratovom ženom. Sada čeka treće dijete s modelom za donje rublje...

Ryan Giggs se 2017. godine rastao sa suprugom Stacey i to nakon što ju je godinama varao s bratovom ženom. Skrasio se s 14 godina mlađim manekenkom Zarom