Obavijesti

Sport

Komentari 22

Goluža: Vori opet na poštedi, Lackovića trebamo za Mađare

U planu je da se Vori štedi, a u planu je i da Lacković malo igra, kako bi dobio kontinuitet kretanja jer ipak nije duže vremena igrao, rekao je izbornik Goluža

VIDEO

Hrvatske rukometaše nakon lagane pobjede protiv Australije u ponedjeljak čeka utakmica protiv Alžira. Izbornik Slavko Goluža priželjkuje utakmice sa što manje trošenja igrača i što više laganih golova jer već u utorak nas čeka Mađarska.

- Očekujem duboku agresivnu obranu Alžira, znaju biti opasni u kontrama i imaju lijevog i desnog beka koji dosta šutiraju. Mi ćemo im se suprotstaviti s našom obranom 6-0. Moramo biti strpljivi i ne smijemo srljati a uz čvrstu i pokretljivu obranu ne bi trebalo biti problema. Treba nam što više laganih pogodaka, tako da se što manje trošimo na tu njihovu duboku zonu jer odmah drugi dan slijedi utakmica protiv Mađarske tako da želimo neke igrače štediti za tu utakmicu - rekao je Goluža, te otkrio koga ima u vidu poštedjeti:

- U planu je da se Vori štedi, a u planu je i da Lacković malo igra, kako bi dobio  kontinuitet kretanja jer ipak nije duže vremena igrao, a zna se dobro koliko nama Lacković treba. Zato ga što prije želimo vratiti u optimalnu formu jer protiv Mađarske nam Lacković treba. Što se tiče Jakova Gojuna, koji zbog povišene temperature nije bio u sastavu protiv Australije, situacija je puno bolja, tako da će on biti u sastavu protiv Alžira i sigurno da će nam biti od pomoći u obrani jer zna se da je nama Jakov stožerni igrač u obrani.

Marino Marić i protiv Alžira bit će na tribinama kao naš najvjerniji navijač.

- To je popis koji je sada sastavljen, ali u svakom trenutku tijekom Svjetskog prvenstva s popisa možemo promijeniti 2 igrača, to je staro pravilo, a novost je da onog igrača kojeg maknemo, u svakom trenutku možemo ponovno vratiti u sastav.  Marino Marić dodatno trenira s našim kondicijskim trenerom Tomljanovićem, tako da se ne bi osjetilo njegovo neigranje. Marić puca od želje da se što prije pojavi u sastavu. Nije on višak, on je da tako kažem – prekobrojan. On je trenutno naš najvatreniji navijač i čeka svoju priliku i nadam se da će je u nastavku prvenstva i dobiti - rekao je Goluža.  

Izbornik je uspio pogledati i neke utakmice na prvenstvu, te smatra kako je kvaliteta rukometa općenito pala.

- Mogu osobno reći na temelju onoga što sam vidio je da je pala kvaliteta rukometa, ali to nije ništa čudno jer je ovo već treće natjecanje u nepunih godinu dana i sigurno je da su igrači već dosta potrošeni i da ponekad ponestane motiva kod pojedinih igrača u nekim utakmicama. Tunis i Mađari dosta su pokazali. Ali, što se tiče Mađara, već sam i ranije govorio, da je njima liga puno ranije završila od Bundeslige, a okosnica naše reprezentacije su četvorica igrača upravo iz Bundeslige. Tako da su Mađari, za razliku od ostalih reprezentacija imali 15 dana više za pripreme i to se vidi na njihovoj igri, puno su uigraniji, lopta im brže ide i oni su već u jako dobroj formi - rekao je Goluža. 

Za kraj se izbornik osvrnuo na uvjete u Španjolskoj. 

- Sve je na jednom visokom nivou, jedino možda posjećenost utakmica u Madridu nije kako smo očekivali, ali ja se nadam da će dvorana biti dobro popunjena protiv Mađara i Španjolaca. U Madridu već ima dosta mađarskih navijača, a Španjolci su i domaćini i jedni od favorita, pa se nadam da će u utakmici protiv njih biti bolja atmosfera na tribinama. Jer, ipak nije lako igrati pred samo 300 ljudi - zaključio je Goluža. 

Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. 18+.
Sve što je bitno, na dohvat ruke
Skini aplikaciju za najbolje iskustvo portala. Čitaj, komentiraj i budi uvijek u toku s najnovijim vijestima.

Komentari 22
VIDEO

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna
'TOTALNO JE OPČINJENA'

Najskuplji svjetski nogometaš u tajnosti ljubi pet godina stariju. Fanovi joj pišu da nije stvarna

Jude Bellingham u vezi je s Nizozemkom Laurom Celijom Valk, objavio je The Sun. Ona zadnjih tjedana boravi u njegovu madridskom domu i mnogima se pohvalila o tome

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi
ZAFRKANT JOŠKO

VIDEO Proslava Gvardiola je hit! Igrači Man. Cityja slave gol, a evo što hrvatski nogometaš radi

Joško Gvardiol odigrao je svih 90 minuta i imao zapaženu ulogu, a njegova reakcija kod prvog gola Cityja nasmijala je sve
VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije
POGLEDAJTE SNIMKU

VIDEO Dinamovac kao heroj ulice! Djeca su pozvala Peru na hakl, on im pokazao majstorije

Petar Sučić razvselio je skupinu dječaka koji su igrali nogomet na zagrebačkoj Trešnjevci. Primijetili su ga dok je išao u trgovinu i pozvali ga na partiju nogometa, a on ih nije razočarao